Pinterest is niet alleen privé leuk, maar ook voor zakelijk gebruik. Het is een sociaal medium waarbij personen plaatjes van internetsites kunnen “pinnen” op een “prikbord”. Ze kunnen dus plaatjes kopiëren van jouw site naar hun Pinterestaccount. In dit artikel ga ik in op de functies van Pinterest en hoe je die in jouw voordeel kan gebruiken. 

De prikborden op een pinterestaccount hebben vaak een thema. Plaatjes die men daarop plakt horen bij dat thema. Zelf heb ik ook een Pinterestaccount dat ik zowel zakelijk als privé gebruik.

Mensen die jouw Pinterestpagina volgen kunnen op je plaatje klikken. Dan komen ze op jouw site, waar de afbeelding vandaan komt. Of een andere site waarvandaan je de afbeelding hebt gepint. Het is dus een goede manier om traffic/bezoekers naar je website te verhogen. Zet de volgende stappen en je gebruikt Pinterest.

  1. Zorg er voor dat je afbeeldingen hebt op je bedrijfswebsite.
  2. Maak een Pinterestaccount aan voor je bedrijf.
  3. Pin afbeeldingen van jouw bedrijf met de Pin-it knop (iets naar beneden scrollen).
  4. Zet een tekst bij de afbeelding (met call-to-action).
  5. Zet een widget op je website zodat mensen jouw bord kunnen volgen.

Opvallen

Net als bij Facebook en Twitter hebben de gebruikers van Pinterest een startpagina waarop ze alle nieuwe afbeeldingen zien van mensen die ze volgen. Een paar statistieken om op te letten bij het pinnen.

  • Afbeeldingen zonder gezichten worden 23% vaker gerepinned.
  • De achtergrond moet minder dan 40% van de hele afbeelding zijn.
  • Dominante kleuren worden drie keer zo vaak leuk gevonden of gerepinned.

Pinterest Place pins

Pinterest locatie

Klik op de afbeelding om hem duidelijker te zien. 

Vooral voor lokale bedrijven of bedrijven waar iets te zien, beleven of ervaren is zijn Pinterest Place pins van belang. Je kan dan een afbeelding van je site pinnen en op een kaart aangeven waar die afbeelding genomen is, of het adres van je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een kapperszaak, dan kan er een kapsel gepind worden met het adres van je salon erbij. Ook goed voor restaurants, vakantieparken en zelfstandige winkels.

Zakelijke inspiratie

Pinterest wordt ook vaak gebruik om inspiratie te krijgen voor bijvoorbeeld een trouwerij of de inrichting van het huis. Echter ook zakelijk valt er veel inspiratie van Pinterest te halen. Heb je een eigen bedrijf, dan kan je ideeën van andere sites pinnen. Wil je dit niet publiekelijk doen, dan kan je ook een verborgen bord maken. Doordat je jouw inspiratie kan bekijken kan je er sneller iets van maken.

Wil je Pinterest wel zakelijk gebruiken, maar heb je meer informatie nodig dan dit artikel geeft? Neem dan contact met me op. Ik leg het je graag uit. Ook als je geen tijd hebt om je socialmedia bij te houden kun je contact met me opnemen. Dan kan je jouw social media uitbesteden bij mij. Voor een vast bedrag per maand zorg ik ervoor dat je socialmedia up to date blijft.

Wil je zelf aan de slag met Pinterest? Volg dan deze training van Pincreative. 

Bewaren

Bewaren