Heb jij een jongere doelgroep en merk je dat Facebook niet meer helemaal hun ding is? Dan is het verstandig om Instagram extra aandacht te geven. Om bij je doelgroep in de picture te komen moet je jouw Instagram zakelijk inzetten. Daardoor heb je weer meer bekendheid bij je doelgroep en een grotere kans op een goede omzet. Om dit effect te versterken maak je gebruik van Instagram advertenties.

Voordat je kunt adverteren met Instagram is het belangrijk om je Instagram account te koppelen aan je zakelijke Facebookpagina. Pas dan kun je Instagram advertising gebruiken. Daarom ga ik je in dit artikel uitleggen hoe je jouw Instagram aan je Facebookpagina kunt toevoegen.

Op Instagram:

 • Stap 1: Ga naar je instellingen
 • Stap 2: Ga naar Facebook accountcentrum
 • Stap 3: Log in op je persoonlijke Facebook die is gekoppeld met je zakelijke Facebookpagina
 • Stap 4: Selecteer de zakelijke Facebookpagina met wie je Instagram account gekoppeld moet zijn.
 • Stap 5: Klik op de vinkjes

Op Facebook:

 • Stap 1: Selecteer de Facebookpagina die bij je bedrijf hoort
 • Stap 2: Ga naar de instellingen
 • Stap 3: Klik op Instagram account toevoegen
 • Stap 4: Voeg je Instagram account toe
 • Stap 5: Maak een advertentie met je advertentieaccount van Facebook voor je Instagram
 • of
 • Stap 5: Maak een advertentie op Instagram.

Adverteren op Instagram met Instagram

Adverteren op Instagram met Instagram vind ik zelf een beetje irritant omdat je alles met je smartphone moet doen en ik word al gek als ik iemand een lang Whatsapp berichtje moet sturen. Maar als jij je als een vis in het water voelt met je smartphone is dat voor jou geen probleem.

Er zijn 3 doelstellingen waaruit je kunt kiezen met adverteren op Instagram met Instagram, namelijk meer profielbezoeken, meer websitebezoeken en meer chatberichten. Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt en het doel dat je hebt kan het ene doel handiger zijn dan het andere doel.

Voor mij is bijvoorbeeld de website belangrijk. Daarom adverteer ik meestal voor meer websitebezoeken. Je kunt mensen dan bijvoorbeeld naar een dienstpagina leiden of naar een leadformulier. Maar als je een bedrijf hebt waarin mensen gewoon even een afspraak met je moeten maken, zoals bij een kapper, dan kan een chatbericht ook heel handig zijn als doelstelling voor je Instagram advertentie.

Als je adverteert voor meer websitebezoeken moet je de URL dus goed invullen en aangezien dat met de smartphone moet ben ik hier niet zo’n fan van.

Je kan berichten en verhalen gebruiken voor je promotie. En je gebruikt via Instagram altijd een bericht dat je al hebt geplaatst of een verhaal dat je al hebt geplaatst.

Adverteren op Instagram met Facebook

Wil je dus helemaal een originele advertentie maken die niet ook voor je gewone volgers zichtbaar is? Dan moet je gebruikmaken van de advertentie-afdeling van Facebook. Dan moet je in je advertentieaccount een advertentie maken voor Instagram.

Het voordeel van advertenties voor Instagram maken met Facebook is dat je dit gewoon vanachter je PC of laptop kunt doen. Dat heeft absoluut mijn voorkeur. Daarbij kun je gebruikmaken van alle voordelen van Facebook adverteren, zoals het uitvoeren van A-B-testen, het invoeren van meerdere versies van tekst die bij de advertentie gebruikt kunnen worden en het gebruikmaken van meerdere afbeeldingen waarna Facebook zelf de ideale advertentie voor je samenstelt op Instagram naar aanleiding van de reacties op de versies.

Super handig!

De kosten van adverteren op Instagram

Net als op Facebook adverteer je op Instagram met een soort veiling systeem. Je bepaalt daarom zelf het budget dat je dagelijks of voor de looptijd van de advertentie wilt betalen. Het hangt dan van de kwaliteit van je advertentie af hoeveel je uiteindelijk betaald per klick op je link, met chatbericht of per profielbezoek. Je kunt al adverteren voor 1 euro per dag.

Wil je weten hoe je stap voor stap aan de slag gaat met dit soort advertenties op Instagram? Plan dan een coachingsessie bij me in. Dan loods ik je via Zoom of MSTeams door het proces heen.