Hey ondernemer, 

Hoe geloofwaardig ben jij met de dienst of producten die je aanbiedt? Geloofwaardigheid is ontzettend belangrijk als je onderneemt. Wanneer je gaat ondernemen kom je erachter dat werkelijk alles in het leven draait om vertrouwen.  

Je (toekomstige) klanten moeten het vertrouwen erin hebben dat jij de persoon bent die ze kan helpen met het oplossen van hun probleem. Het maakt niet uit of dit nu een 1e wereldprobleem is van welke kleding er gekocht moet worden of een probleem die wat heftiger is, zoals met de gezondheid of juridische problemen.  

Hoe weten je klanten dat jij hen de oplossing kan bieden? 

Bloggen is een hele goede manier om jouw geloofwaardigheid en betrouwbaarheid te laten zien. In je blogs kun je laten zien dat jij kennis van zaken hebt en oplossingen biedt voor grote en kleine problemen.  

Je kunt van alles bereiken met de blogs, zoals: 

 • Een hogere vindbaarheid in zoekmachines. 
 • Betere seo van je website.
 • Iets te delen hebben op social media. 
 • Reacties krijgen van klanten en toekomstige klanten. 
 • Mensen die zich aanmelden voor je e-maillijst. 
 • Mensen die naar aanleiding van een blog contact met je opnemen met een specifieke hulpvraag.  
 • Naarmate je meer blogs op je website hebt staan, krijg je ook meer website bezoekers.  

Langetermijn houdbaarheid van je bedrijf

Bloggen is ook goed voor de houdbaarheid van je bedrijf. Afhankelijk van het soort dienst of product dat je verkoopt kunnen blogs er zelfs voor zorgen, zoals in mijn geval, dat je niet of nauwelijks hoeft te adverteren om voldoende klanten te hebben om op een normale manier te kunnen rondkomen. 

Bloggen gaat je niet per sé rijk maken, maar in combinatie met andere marketingtechnieken kan het zeker wel, het is wel een goede basis voor een stabiel bedrijf met een inkomen waarop je kunt rekenen. 

Het voorkomt dat je faalt als ondernemer op momenten waarop je even geen geld wilt uitgeven aan advertenties.  

Ook als je net begint met ondernemen is bloggen een echte must. Toen ik net begon met ondernemen en nog geen klanten had blogde ik zelfs elke dag op mijn website om zo snel mogelijk meer website bezoekers te krijgen en mensen te laten zien welke kennis ik in huis had. 

Dit heeft me enorm geholpen om mijn eerste klant binnen te halen, omdat hij kon zien wat ik al geschreven had en dat mijn tips en adviezen hem dus ook zeker konden helpen met zijn bedrijf.  

De blogs helpen enorm als je nog geen klanten hebt gehad om je geloofwaardigheid als iemand die andere mensen écht kan helpen te versterken. Mensen kunnen je blogs namelijk lezen en dit zien als een soort check van dat jij kunt wat je zegt dat je kunt.  

Mijn ervaringen als zakelijk blogger en ghostblogger

Op het moment blog ik met CommunicatieVogel sinds 2014 over social media, bloggen en vloggen. Ik merk dat er een duidelijke samenhang is tussen het aantal blogs dat ik heb en het aantal bezoekers op mijn website.  

Daarbij word ik meestal gebeld door mensen als ze klant van me willen worden, waardoor ik me totaal niet bezighoudt met koude aquisitie aan de telefoon. (Dat lijkt me echt verschrikkelijk) 

Omdat ik mensen vaak langdurig help met social media en/of bloggen kan ik rekenen op een stabiel inkomen per maand.

Bloggen is dan ook ideaal als jij een dienstverlener bent die mensen voor een langere periode kunnen inhuren en je liever geen geld uitgeeft aan advertenties. 

Nu het iets rustiger is door corona heb ik zelf ook meer tijd om te bloggen, en dát heb ik gemerkt. De laatste jaren had ik het bloggen een beetje verwaarloosd, omdat ik vond dat ik genoeg opdrachten had en wat kan ik mezelf nu voor mijn hoofd slaan...

Nog maar 2 blogs in de laatste paar maand erbij, maar ik zie direct in mijn statistieken dat het effect heeft. Gemiddeld dagelijks toch wel 20 extra websitebezoekers.

Dit betekent dat ik nu elke maand 600 websitebezoekers extra heb, super toch? Dit zijn 600 extra kansen op business. Dus ook voor webshops kan bloggen veel betekenen.

Daarnaast kun je het bloggen goed combineren met je social media om ook vanuit die kanalen meer website bezoekers te krijgen.

Wil je juist wel rijk worden met bloggen?

Dan kan dat ook. 

Voordat ik begon met CommunciatieVogel heb ik namelijk gewerkt voor de gezondheidssite van Optimale Gezondheid, iedereen kent de eigenaar nu als Robert Jan Hendriks die duidelijk zeer succesvol is geworden doordat hij ook zo in de kracht van bloggen geloofde. 

Daarbij vertelde Edwin Selij, van het HIN, mij dat de blogs waarmee ik hem geholpen heb, voor maandelijks 250 mensen extra op zijn e-maillijst zorgen in vergelijking met de website zonder blogs. Het team mensen dat voor hem werkt heeft dit werk onder andere te danken aan de blogs op zijn site.  

Deze twee zeer succesvolle ondernemers gebruiken de blogs als onderdeel van hun totale marketingstrategie en de blogs zijn de basis voor e-mailmarketing en zelfs advertenties (omdat je die kunt richten op de bezoekers van je website, de lezers van je blogs).  

Maar of je nu rijk wilt worden of een stabiel inkomen wilt hebben met blogs, het is wel handig als je weet hoe je dit doet.

Slimme Vogel Sessies Zakelijk Bloggen

Wil jij ook zakelijk bloggen om je kennis en vaardigheden te laten zien aan potentiële klanten, maar maak je je druk over je blogcapaciteiten? Dan help ik je graag met de Slimme Vogel Sessies voor Zakelijk Bloggen.  

Na het volgen van 11 Slimme Vogel Sessies kun jij je een Slimme Vogel noemen wat betreft bloggen. 

Je hebt dan van alles geleerd over:

 • Het schrijven van een pakkende titel. 
 • Het schrijven van een interessante intro. 
 • Het schrijven van tussenkopjes. 
 • Het schrijven van alinea’s.  
 • Het nakijken van je blog.
 • Wetenschappelijk onderzoek vinden en lezen om je blog sterker te maken (voor seo).
 • Het gebruikmaken van overtuigingstechnieken. 
 • Het schrijven van een goede call-to-action (voor klanten of meer mensen in je e-maillijst). 
 • Het vinden van een onderwerp waar mensen naar zoeken (voor seo). 
 • Het onderzoek doen voor de juiste informatie in je blog.  
 • De seo van je blog versterken.


Ja, ik wil zakelijk bloggen

Het verhaal Marjolein

Dit is de review van Marjolein, voordat ze de workshop over Facebook bij me had gevolgd had ze ook leren bloggen met als doel om meer website bezoekers te krijgen.

Door haar blogstrategie te combineren met haar social media strategie kreeg ze 2000% meer website bezoekers.

Haar doel om meer website bezoekers te krijgen door te bloggen was hierdoor gelukt.

Het verhaal van Sander

Dit is Sander Kats, Sander geeft trainingen over Microsoft Software aan bedrijven en had nog niet veel verkeer op zijn website. Dit vond hij een probleem, omdat hij hierdoor vooral afhankelijk was van persoonlijk netwerken.

Hierdoor was hij erg veel tijd kwijt aan zijn werk, terwijl hij het gevoel had dat dit veel efficiënter kon.

Toen ik tijdens het netwerken vertelde dat ik workshops bloggen geef en dat bloggen helpt om meer websitebezoekers te krijgen en meer een status van expert, maakte hij bij mij de afspraak om een blog workshop te volgen. 😊

Een maand later sprak ik hem weer tijdens het netwerken en had hij heel erg leuk nieuws voor mij. Het was echt ongelovelijk.

Na mijn workshop had hij een blog geschreven en binnen 1 week belde een bedrijf uit Lelystad hem op of hij daar niet een training kon geven.😲😄 Super cool toch?

Ik viel ook zowat van mijn stoel toen hij het vertelde want het duurde bij mij iets langer voor de eerste klanten door blogs aan de deur klopten.

Zo zie je maar dat niet elke niche hetzelfde is en dat bloggen soms sneller voor resultaat kan zorgen dan je denkt. 😊

Ook jij kunt net als Sander leren bloggen (en daarmee misschien wel heel snel resultaat halen). 

Mensen die je blogs lezen en op je website klikken

Met de Zakelijk Bloggen Sessies wil ik dus mijn blogkennis, die me veel heeft gebracht, met je delen.

Je krijgt 10 sessies. Elke sessie legt een deel uit van hoe je een blog succesvol maakt. Hoe je een blog schrijft waar mensen op klikken, wat mensen lezen en wat mensen aanspoort om zaken met je te doen of andere actie te ondernemen.  

Als 1 zo’n les voor een nieuwe klant zorgt, hoeveel is dat je dan waard? 

✔️ Bonus nummer 1: Alle sessies in pdf (ter waarde van 300 euro) 

Als eerste bonus krijg je de informatie uit de sessies ook nog in pdf. Hierdoor kun je de informatie uitprinten en eenvoudig bij de hand houden wanneer je een blog schrijft.  

Super handig toch?  

✔️ Bonus nummer 2: Lidmaatschap van de besloten Facebookgroep “Slimme Vogels (ter waarde van 1000 euro) 

In deze Facebookgroep krijg je extra inspiratie voor jouw marketing. Daarbij is er wekelijks of tweewekelijks een Facebook live waar je al je vragen over bloggen en marketing kunt stellen om nog meer uit je bedrijf te halen.  

Super slim toch?  

Je investering

Per sessie investeer je maar 26,97 euro (excl. btw). Dit is een ontzettend klein bedrag als je ziet wat je ervoor terugkrijgt. 

Een bedrijf dat langdurig bestaansrecht heeft en wat langdurig zichtbaar zal zijn op het internet. 

Als je meedoet met de Zakelijk Bloggen Sessies krijg je:

✔️ 11 Zakelijk Bloggen Sessies met waardevolle tips en uitleg over het schrijven van blogs die gelezen worden en je autoriteit geven. (ter waarde van 400 euro inclusief btw)

✔️ Bonus 1: Alle sessies in pdf (ter waarde van 300 euro) 

✔️ Bonus 2: Lidmaatschap van de besloten Facebookgroep “Slimme Vogels” (ter waarde van 1000 euro) 

In totaal hebben de Zakelijk Bloggen Sessies een waarde van 1700 euro

Is dit het waard voor jou?

Bedenk je dat je met elk blog wat je hierdoor kan schrijven gratis meer online zichtbaarheid hebt.

Bedenk je dat je bouwt aan je autoriteit, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als ondernemer.

Bedenk dat dit de basis kan zijn voor je hele marketing strategie. 

Het gaat je meer kosten als je niet meedoet met de Slimme Vogel Sessies. 

Dan moet je namelijk zelf uitvogelen hoe je een goed aantrekkelijk blog schrijft wat jouw autoriteit onderschrijft. Dit gaat je ontzettend veel tijd, moeite en geld kosten. Terwijl je met 1 goed blog de bovenstaande waarde al kunt terugverdienen. 

Normaal gesproken kun je advies krijgen over welke blogonderwerpen handig zijn en hoe je een blog kunt schrijven. Dit is vaak een combinatie van advies met een workshop. Daarvoor ligt de investering vaak tussen de 1000 en 2000 euro excl. btw. Vergelijkbaar met de prijs van dit programma.

Omdat ik je wil helpen om het beste uit je bedrijf en je blogs te halen en je al zover hebt gelezen op deze pagina wil ik je helpen. Je hoeft daarom alleen te betalen voor de Zakelijk Bloggen Sessies zelf.

Je krijgt dan dus:

✔️ 10 Zakelijk Bloggen Sessies met waardevolle tips en uitleg over het schrijven van blogs die je autoriteit geven. 

✔️ Bonus 1: Alle sessies in pdf (ter waarde van 300 euro )

✔️ Bonus 2: Lidmaatschap van de besloten Facebookgroep “Slimme Vogels” (ter waarde van 1000 euro )

Dit alles voor maar 359 euro inclusief btw. (Dit is zelfs minder dan alle lessen bij elkaar waard zijn)

De enige reden waarom je toch moet betalen is omdat ik graag wil dat je iets doet met de tips en ervaringen uit het verleden hebben mij geleerd dat als ik kennis gratis weggeef er vaak niets mee wordt gedaan.

Dat vind ik super zonde, daarom vraag ik toch een investering zodat je ook echt gemotiveerd bent om van jouw blogs en blogstrategie een succes te maken.

Het enige dat je hoeft te doen is via deze knop aangeven dat je gebruik wilt maken van de Zakelijk Bloggen Sessies

Samenvattend: Zakelijk Bloggen Sessies

Na het volgen van 11 Slimme Vogel Sessies ben jij een slimme blog vogel.

Je weet dan van alles over:  

 • Het schrijven van een pakkende titel.  
 • Het schrijven van een interessante intro.  
 • Het schrijven van tussenkopjes.  
 • Het schrijven van alinea’s.  
 • Het gebruikmaken van overtuigingstechnieken.  
 • Het schrijven van een goede call-to-action (voor meer klanten of aanmeldingen nieuwsbrief).  
 • Het vinden van een onderwerp waar mensen naar zoeken (voor seo).  
 • Het onderzoek doen voor de juiste informatie in je blog (voor seo).
 • Het sterker maken van de seo van je blog.  

Daarbij de 2 bonnussen, van alle sessies in pdf en lidmaatschap van de Slimme Vogels, met een totale waarde van 1700 euro voor maar 359 euro inclusief btw. 

Klik hier om je aan te melden voor de sessies voor Zakelijk Bloggen.  

Groetjes, Merel  

Ja, ik wil zakelijk bloggen in 3 termijnen van 120 euro (inclusief btw)