Googleplus is een social networking site. Het is de manier van Google om te concurreren met Facebook en alle andere social networking sites. Googleplus is op het moment vooral van belang voor je SEO en als je zakelijke klanten hebt. Daarnaast geeft Googleplus je extra mogelijkheden zoals videochat en online community’s. In dit artikel leg ik alle functies van Googleplus uit. 

Functies binnen Googleplus

Googleplus is een erg uitgebreid sociaal medium. Het heeft verschillende functies, die ik je ga uitleggen.

Profiel

Net als bij Facebook en Twitter kan je een profiel over jezelf aanmaken. Hierin vertel je iets over jezelf en kan je aangeven waar je werkt en op welke sites jij bijdrages levert.

Mensen of kringen

Hier kan je zien wie jou heeft toegevoegd in de kringen en wie jij hebt toegevoegd. Je kan je eigen kringen invullen in vrienden, familie of werk. Daarnaast kan je ook zelf een kring aanmaken en daar mensen inzetten. Op die manier kan je bepalen wie wel en wie niet een bericht te zien krijgt. Dit kan je ook doen door een “+naam” voor of in het bericht te typen. Dan krijgt die persoon een aparte melding. Zo weet je zeker dat hij/zij het bericht in ieder geval te zien krijgt.

Foto’s

Hier kan je zien welke foto’s je geplaatst hebt.

Populair op Googleplus

Dit lijkt een beetje op het Trending Topic van Twitter. Als je hierop klikt zie je berichten die populair zijn op Googleplus, in Nederland in mijn geval. Je kan bij deze functie ook zoeken naar onderwerpen. Dit doe je bij de hashtag dit is een handige functie om te luisteren naar Googleplus. Soms geeft Googleplus dan ook andere opties die lijken op je eerste zoekfunctie waar je ook naar kan kijken.

Communities

Communities zijn op Googleplus groepen waar je berichten kan neerzetten over een bepaald onderwerp. Ik ben bijvoorbeeld lid van de community social media NL. Je kan ook zelf een community maken. Ik heb bijvoorbeeld de community Ondernemend Drenthe opgericht. Deze is voor ondernemers binnen en buiten Drenthe. Als je onderneming maar iets met Drenthe te maken heeft.

Evenementen

Bij de evenementen kan je zien voor welke Evenementen je jezelf hebt opgegeven, maar kan je ook zoeken naar andere evenementen. Dit kan heel handig zijn bij het netwerken.

Hangouts

Je hebt verschillende Hangouts. Als je vrienden op Googleplus hebt en die zijn online staan ze vaak rechts in beeld en kan je met ze chatten of zelfs videochatten. Dat is een video-hangout.

Maar er bestaat ook zoiets als een Hangout on Air. Je kan dan kijken naar mensen die een Hangout hebben. Meestal wordt er dan een show of presentatie gegeven.

Pagina’s

Bij de Googleplus pagina’s kan je een pagina aanmaken voor je bedrijf of voor wat dan ook. Op die manier verbeter je jouw vindbaarheid en kunnen mensen je bedrijfspagina volgen. Ook sta je beter op de maps (kaarten) van Googleplus.

Plaatsen

Bij de plaatsen kan je aangeven wat je van een bepaalde plek vindt. Meestal komt Google zelf met ideeën uit je zoekgeschiedenis. Daarnaast kan je ook in de buurt van een plaats opzoek naar faciliteiten.

Dit is nog niet eens alles ook Youtube is geïntegreerd met Googleplus.

Waarom moet ik Googleplus gebruiken?

Zoals ik al zei is Googleplus op het moment vooral handig voor de SEO, om hoog in Google te komen. Je sociale interactie wordt daarin een steeds belangrijkere factor. Eerst kocht Google deze gegevens van Facebook, maar dit is ze te duur. Daarom hebben ze Googleplus opgericht. Ook kan je door een pagina aan te maken je vindbaarheid op Googleplus verbeteren.

Ook een persoonlijk profiel is erg belangrijk, vooral als jij content op website’s plaatst. Dit is goed voor je auteursranking, die mede bepalend is voor hoe hoog je in Google komt. Dus voor jouw SEO score.

Ondanks dat niet iedereen al warm loopt voor Googleplus kan je hem zeker voor zakelijke klanten goed gebruiken. Vooral die markt lijkt erg aanwezig op Googleplus.

Wil je gebruikmaken van Googleplus, maar weet je niet hoe? Neem dan contact met me op voor advies. Tijdens het advies kan ik je ook leren hoe je Googleplus moet gebruiken.

Heb je geen tijd om van Googleplus en andere social media gebruik te maken, maar wil je het wel? Dan kan ik dat ook voor je regelen. Bel of mail me, dan kan ik een persoonlijk social media abonnement voor je maken.