(Foto van Laura Elsman) Wat maakt contentmarketing nu succesvol? Het multimediaal maken van je contentmarketing is een belangrijke stap, zelfs voor betaalde advertentiecampagnes (1)

Met multimediaal wordt bedoeld dat je gebruikmaakt van meerdere media, zoals tekst, video en afbeeldingen. 

Niet iedereen houdt namelijk van het lezen van blogs en niet iedereen houdt van het kijken van video’s. Soms is een tekst handiger en soms een video. Wat voor video content kun je dan maken? En waar plaats je video content?

Laura Elsman is een ster in vloggen en zij geeft voor mijn volgers op maandag 8 juli de masterclass Video Power voor je bedrijf. Klik hier om de replay te bekijken. 

Daar gaan we in dit blog dieper op in. We beginnen met de “kleine” video’s die je kunt gebruiken voor het trekken van aandacht en dan gaan we verder met de “grotere” video’s die weer voor andere doeleinden te gebruiken zijn.

Reels en shorts: korte video content

Reels en shorts zijn met name bekend op TikTok, Instagram, Facebook en YouTube. Dit zijn verticale video’s die vaak niet langer dan 1 minuut duren. Deze video’s worden vaak gebruikt om kleine dingetjes te laten zien, zoals stukjes uit videopodcasts, voor en na looks, leuke weetjes, handige kleine tips en/of snelle unboxing video’s.

Ook worden deze video’s vaak gebruikt voor reclames op social media kanalen.

Er zijn inmiddels allerlei handige tools om de opnames die je hiervoor hebt gemaakt aantrekkelijk te monteren. CapCut (moederbedrijf  = TikTok) is bijvoorbeeld heel handig of Opus.pro. Bij die programma’s kun je ook gebruikmaken van AI als hulpmiddels voor het optimaal knippen van content en het toevoegen van ondertiteling. CapCut kun je gratis gebruiken, Opus pro niet.

Zelf gebruik ik vaak Camtasia, die werkt inmiddels ook met AI en je kunt hem ook gebruiken zonder internetverbinding, omdat je die als programma op je computer zet.

Normale video’s

Normale video’s zijn in dit geval horizontale video’s. Dit zijn hele handige video’s voor op je website en op YouTube als je wat dieper wilt ingaan op bepaalde materie. Je kunt hier van alles mee maken, zoals vlogs over je dagelijks leven tot educatieve video’s waarin je laat zien hoe je bijvoorbeeld moet boekhouden of iets anders.

Bedrijfsfilms worden ook vaak horizontaal opgenomen.

Video op je website

Die “normale” video kun je dus op allerlei plaatsen op je website zetten. Op je homepagina kun je een bedrijfsvideo of een soort welkomstvideo plaatsen. Hiermee kun je direct een band met je websitebezoekers opbouwen en mensen nog nieuwsgieriger maken naar je producten of diensten.

Daarnaast kun je bloggen op je website en in elk blog kun je een video plaatsen. De video kan een soort samenvatting van het blog zijn, een aanvulling op het blog of een video over een weggevertje wat gerelateerd is aan het blog. Ik zou bijvoorbeeld onder dit blog een video kunnen plaatsen over de voordelen van bloggen en dat je hiervoor mijn gratis e-book: Hoe je onvergetelijk blogt, kunt aanvragen.

Wat betreft de samenvatting van het blog, dan is het goed om te weten dat YouTube de tweede zoekmachine is na Google (2). Dus door van je blog ook een vlog te maken (of van je vlog een blog) zet je gelijk die ene extra stap om jezelf next-level vindbaar te maken.

Bloggen en video combineren is echt een next-level stap in je contentmarketing. 

Video op je lead- of salespagina

Een leadpagina is vaak een pagina waar mensen hun contactgegevens, zoals e-mail of zelfs het telefoonnummer, achterlaten in ruil voor een weggevertje. Je kunt hier een video plaatsen waarin je meer laat zien of vertelt over het weggevertje. Als dit iets tastbaars is, werkt dat als een unboxing video. Je laat het product zien.

Is het juist meer een soort dienst? Dan kun je meer vertellen over hoe het ervaren wordt of zelfs resultaten delen die andere mensen met je dienst hebben gebruikt.

In een salespagina is het dus de bedoeling dat ze niet met hun contactgegevens betalen, maar met geld. Ook dan kun je het product, hoe het gebruikt en (emotioneel) ervaren wordt laten zien. Je kunt dan ook screenshots van reviews toevoegen. Als je cliënten zo vriendelijk zijn om een videoreferentie te delen, kun je die video’s ook toevoegen op de salespagina. Dit maakt de overtuigingskracht van je salespagina nog sterker.

Video content is overal

Video content kun je dus eigenlijk op bijna alle plaatsen van onlinemarketing wel gebruiken. Je website en je social media zijn goede plaatsen om je video’s zichtbaarder te maken. Het is goed om te weten dat op de meeste social media de verticale video’s, dus de reels en shorts op Instagram, Facebook en YouTube, vaak beter verspreid worden dan de normale horizontale video’s.

Wel spelen de horizontale video’s een rol als mensen zich gaan verdiepen in je bedrijf wanneer ze een aankoopbeslissing gaan maken. Dus onderschat het belang van diepgaandere video’s niet!

Daarbij kun je bloggen en video heel goed combineren. Denk aan een video samenvatting van het blog (of vlog als basis voor een blog) of het plaatsen van een leadvideo voor het weggevertje onderaan het blog.

Om je hiermee te helpen heb ik Laura Elsman uitgenodigd om voor mijn volgers op maandag 8 juli de masterclass Video Power voor je bedrijf te geven. Klik hier de replay te bekijken.

Heb je andere hulp nodig met contentmarketing? Plan dan vrijblijvend een Uitvogelsessie. 

 

Bronnen:

  1. https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0022243720910104
  2. https://link.springer.com/article/10.1007/s11042-016-4249-6