Een klacht, een belediging, een discussie die uit de hand loopt. Op het internet zijn er genoeg plekken waar hier sprake van is en soms ook bij jou. Bedrijven gaan opeens reclame maken in reacties op jouw Facebook posts. Die ben je liever kwijt dan rijk. Dus bij deze how to: reacties verwijderen op Facebook. 

Handelingen bij reacties verwijderen op Facebook

Je kan een bericht verbergen, dan ga je naar de reactie en plaats je de muis rechts bovenin het reactievak. Er verschijnt een kruisje, door daarop te klikken verberg je de reactie. De plaatser is dan de enige die de reactie nog kan zien, maar hij kan er wel achter komen dat je zijn reactie hebt verwijderd.

Facebook reactie verwijderen

Facebook reactie verwijderen

Waarschuwing bij reacties verwijderen op Facebook

Nu ben je natuurlijk super enthousiast begonnen met het verwijderen van spam op jouw Facebookpagina. Pas hier wel mee op. Er is een kleine checklist die je na moet gaan voordat je een bericht verwijdert. Op die manier kan je de kans op de Streisand Effect verminderen. Deze tips kun je ook gebruiken bij negatieve reacties of berichten op andere social media.

 

Wat voor bericht is het?

Is het van een kwaaie klant of van een bedrijf dat voor zichzelf reclame maakt. In het laatste geval kan je de reactie gewoon verwijderen.

Is de inhoud van het bericht kritisch of puur beledigend?

Bij kritiek is het verstandiger om door te vragen waar het probleem precies ligt. Dat biedt kansen om je dienstverlening of product te verbeteren. Bij een puur beledigend bericht, met alleen scheldwoorden, kan je de reactie verwijderen.

Doe iets met negatieve reacties op Facebook

Zoals bij de laatste vraag wordt aangegeven, doe iets met een negatieve reactie. Ga daadwerkelijk opzoek naar een oplossing voor het probleem.

Waarschijnlijk zijn er meer mensen die last hebben van het benoemde probleem in jouw product of dienstverlening. Dat dit nu duidelijk is geworden moet je zien als een kans om de klanttevredenheid te verhogen.

Vertel mensen dat je bezig bent met een oplossing en bij het vinden van de oplossing kan je dit aangeven bij je promotie. In tegenstelling tot sommige producen die als verbeterd en vernieuwd op de markt komen, zonder dat er wezenlijk iets is veranderd, is jouw product ook echt verbeterd. Je kan een “voor en na” bericht laten zien. Je kan daadwerkelijk hard maken dat het product beter is geworden.

Vind je het lastig om door te vragen bij een negatief bericht? Dan kan ik een imago-onderzoek voor je uitvoeren. Bij bestaande klanten en toekomstige klanten kan ik voor je uitvogelen wat ze nu écht van je vinden. Daarna kan ik je advies geven over verbeteringen in je beleid en communicatie. Neem contact op voor meer informatie.

Wil je meer weten over Facebook? Klik op deze link voor 52 Weken Facebook Inspiratie. 

Facebook reacties verwijderen

 

 

Bewaren

Bewaren