Ik werd laatst uitgenodigd om vrienden te worden met een bedrijf. Een zakelijke Facebook pagina dat als privé persoon was aangemaakt. Dat heb ik dus niet gedaan. Want dat bedrijf ziet dan al jouw updates en alle berichten die jij verstuurt. Dus gaf ik het advies om er een echte zakelijke pagina van te maken. Bovendien wordt je pagina dan ook niet verwijderd door Facebook. In dit artikel leg ik uit hoe je van een persoonlijke pagina een bedrijfspagina maakt. 

Voordelen van een zakelijke Facebook pagina

  • Een zakelijke Facebook pagina respecteert de privé gegevens van de fans, als ze hun profiel hebben afgeschermd.
  • Je krijgt er Facebook statistieken voor terug.
  • Je kan berichten inplannen als je geen tijd hebt.
  • Je kan van berichten advertenties maken.
  • Facebook kan gericht voor jou zoeken naar nieuwe fans.
  • Mensen kunnen je direct leuk vinden en hoeven niet eerst toestemming van jou te krijgen.
  • Ook mensen die niet bevriend met je zijn kunnen je leuk vinden.
  • Je hebt geen maximum aantal “vind ik leuks”, zoals het maximaal aantal vrienden.
  • Mensen kunnen je Facebook ook zien als ze geen Facebook hebben.

Wat je moet weten over de verhuizing van privé naar zakelijk

Als je jouw privé Facebook pagina verandert in een zakelijke gaat helaas niet alle informatie met je mee.

Wel: Je huidige profielfoto en alle vrienden op je privé zakelijke pagina gaan mee naar je nieuwe echte zakelijke pagina.

Niet: Alle berichten, foto’s en “vind ik leuks” op de berichten en alle applicaties die gelinkt zijn aan de privé pagina.

Stappen om van privé naar zakelijke Facebook pagina te gaan

Als je al een privé pagina hebt gemaakt die je zakelijk gebruikt, kan Facebook deze offline zetten. Als je een privé pagina zakelijk gebruikt overtreed je de regels van Facebook. Daar zijn ze streng in, dus stap vandaag nog over op een zakelijke pagina!

Facebook geeft zelf ook informatie over de omslag van privé naar zakelijke Facebook pagina.

Onderaan de pagina klik je dan op conversie starten. Daarna kom je in een menu waarbij je het soort bedrijf moet aangeven. Vervolgens zijn er verschillende stappen over je contactgegevens en bedrijfsinformatie. Deze kan je allemaal nog aanpassen na de voltooiing van de conversie.

Wil jij ook een zakelijke Facebook pagina, maar heb je hulp nodig? Neem dan contact met me op. Ik kan voor je bepalen hoe je online aanwezigheid verbeterd wordt. Daarnaast help ik je ook met webteksten, zoals de informatie die je op Facebook geeft. Denk dan aan wat je bedrijf doet en welke waarden belangrijk zijn.

Wil je wel de voordelen van Facebook, maar heb je geen tijd of zin om dat allemaal te regelen? Dan kan ik het voor je doen. Neem vrijblijvend contact met me op voor een verkenningsgesprek over een op maat gemaakt social media abonnement.