Twitter bestaat al een tijdje en de tijd van zomaar schreeuwen en zien hoeveel mensen je volgen is voorbij. We willen nu nuttig schreeuwen. Het gesprek aangaan en nieuwe contacten opdoen. Ook voor je eigen bedrijf is dit van belang. Vergeet het doel van socialmedia niet, een relatie opbouwen een band met je klant.

In dit artikel ga ik in op het verhogen van traffic, merkmonitoring en je concurrent op Twitter. 

Traffic en Twitter

Ik gebruik Twitter om mijn artikelen en dus mijn bedrijf te promoten. Op het moment komen de meeste bezoekers naar mijn website via Twitter of een zoekmachine (Update 2016: Inmiddels strijden Facebook en Twitter om de eer van de 2e plaats na Google). Twitter is dus van belang om je website te promoten. Om ervoor te zorgen dat Twitter bezoekers naar je website genereert moet je op de volgende dingen letten:

  • Gebruik de juiste spelling.
  • Plaats een link in je tweet, geen verkorte!
  • Maak gebruik van hashtags (#) die het onderwerp van je tweet aangeven.
  • Als je iets vraagt gebruik dan #dtv
  • Noem iemand in je tweet (@iemand), maar wel pas na het eerste woord. Zodat zijn/haar volgers de tweet ook te zien krijgen.
  • Een afbeelding zorgt ervoor dat meer mensen de tweet zullen bekijken.

Merkmonitoring

Omdat Twitteraccounts over het algemeen openbaar zijn is het een geweldig sociaal medium om je merkt te monitoren. Typ je bedrijfsnaam in de zoekfunctie en zie wat mensen over je schrijven. Als het kan ga het gesprek aan met deze mensen. Bij positieve berichten kan je ze bedanken en retweeten. Bij negatieve berichten, kijk wat het probleem is en als het kan reageer er dan op. Eventueel met een oplossing. Maar je kan ze ook bedanken dat ze een fout in je product of dienst hebben gevonden waar je dan aan gaat werken. Dat moet je dan ook echt doen! Anders kan je er beter niet op reageren.

Door in gesprek te gaan kan je een band opbouwen met het publiek. Hierdoor kan loyaliteit richting jouw bedrijf ontstaan.

De concurrent

Op twitter kan je ook jouw concurrentie in de gaten houden. Waar tweeten zij over? Wat zeggen mensen over hun? Hebben ze een eigen stijl?

Je kan van je concurrent leren en je kan jouw Twittergedrag aanpassen.  Op die manier differentieer je jezelf online ten opzichte van jouw collega’s. Dit is ook van belang voor de merkherkenning bij de consument. Door een duidelijke eigen huisstijl op Twitter te gebruiken wordt je bedrijf beter in het geheugen van de consument opgeslagen.

Wil jij Twitter ook zakelijk gebruiken, maar heb je meer informatie nodig dan hier staat? Neem dan contact met me op voor advies. Ik kan je dan ook een kleine workshop over Twitter geven. We gaan dan in praktijk aan de slag met Twitter, zodat je daarna zelfstandig verder kan. Heb je geen tijd om Twitter te gebruiken, maar wil je wel de voordelen? Dan kan ik je helpen met een persoonlijk social media abonnement. Bij mij kan je Twitter uitbesteden.