Twitter analytics is een uitgebreide tool om het effect van je Tweets te meten. Daar heeft Twitter analytics drie tabbladen voor, namelijk:

  • Tweets
  • Volgers
  • Twitterkaarten

Dit artikel gaat over het tabblad Volgers. 

Twitter analytics: Volgers

Met het tabblad Volgers krijg je allerlei gegevens over je fans. Helemaal bovenaan zie je een grafiek waarin je de groei, of daling, van je volgers kan bekijken. Naar aanleiding van die groei kan je ook nagaan wanneer mensen jou beginnen te volgen. Bij plotselinge stijgingen is het goed om na te gaan wat je op Twitter hebt gezet, Facebook en op je website. De berichtgeving kan mensen naar je Twitterprofiel gelokt hebben. Om in de toekomst weer extra volgers te krijgen kan je elementen van de updates die je op verschillende communicatiekanalen hebt uitgevoerd herhalen.

Twitter analytics: Interesses

Links in beeld zie je de interesses die je volgers hebben. Er is een top vijf en een top tien van de interesses van je volgers gemaakt. Als dit in het vakgebied zit waar jij in werkzaam bent is dit goed. Zo niet, dan moet je toch eens kijken of jouw Twitterberichten hier de oorzaak van zijn. Door bij een paar thema’s te blijven weet men beter waarom ze jou moeten volgen. Dit kan je doen door berichten bij je kernwaarden te laten passen. Echter het laten zien van je persoonlijkheid kan ook geen kwaad, want mensen vinden het prettig om te weten met wie ze zaken doen.

Je kan de interesses ook gebruiken om je fans nog beter aan je te binden. Door op de interesses in te spelen raak je jouw volgers minder snel kwijt. Ook kan je ze helpen bij een #dtv, waardoor je makkelijker een band ontwikkelt. Ga het gesprek aan!

Twitter analytics: Locatie

Wil je klanten over de hele wereld, Europa, Nederland of houd je het juist regionaal? Dan kan je met de locaties bekijken waar jou volgers zich bevinden. Die van mij bevinden zich in Amsterdam en het Noordoosten van Nederland. Dat is precies goed, want ik kan landelijk en zelfs internationaal werken, maar ik ben zelf vooral actief in het Noordoosten van Nederland. Als je fans uit je regio komen is dat alleen maar beter. Dus heb jij een lokaal bedrijf? Kijk dan of je volgers ook in jouw omgeving zitten. Is dit niet het geval? Probeer dan mensen uit jouw omgeving te volgen en ga in het echt netwerken. Een combinatie van social media en face to face net werken is nog altijd het beste voor een lokaal bedrijf.

Twitter analytics: Uw volgers volgen ook

Onder dit kopje kan je zien welke andere Twitteraccounts veel gevolgd worden. Je kan kijken of hier ook wat voor jou tussen zit. Het mooiste is natuurlijk als jijzelf in dit lijstje staat.

Wil jij ook je Twitteraccount optimaliseren? Neem dan contact met me op voor social media advies. Heb je geen tijd om de analytics te bekijken en jouw Twittergedrag daarop aan te passen? Dan kan ik dit voor je uit handen nemen met een social media abonnement. Heb je meer hulp nodig met social media en statistieken neem dan contact met me op voor social media coaching, dan krijg je een analytics training voor de sociale media waar jij hulp bij nodig hebt.