Tweetdeck is een sociale tool voor Twitter. Een ideale tool als je meerdere doelgroepen hebt en daardoor meerdere Twitteraccounts gebruikt. Niet meer moeilijk doen met inloggen, uitloggen en weer inloggen of het openen van een incognitovenster om toch nog dat tweede Twitteraccount gelijk met het eerste te kunnen gebruiken. Bovendien kan je ook nog eens de hele dag doorwerken zonder gestoord te worden door updates, omdat al je Tweets al ingepland zijn. Als je Twitter juist de hele dag aan hebt kan je alles realtime volgen.

Tweetdeck is meer dan alleen het kunnen posten op twee verschillende Twitteraccounts. De layout lijkt zelfs wat op die van Hootsuite. Per account kan je kolommen instellen die de berichten, notifications, followers en allerlei andere functies laat zien. Ik zal er een paar uitlichten.

Tweetdeck Home kolom

Met home kan je alle Tweets zien die in jouw tijdlijn staan. Je kan per Twitteraccount een home kolom instellen. Dus Twitter heb je bijna niet meer nodig. Het gevoel van Twitter blijft op Tweetdeck ook beter bij je dan op Hootsuite.

Tweetdeck Activity kolom

Met Activity kan je activiteiten van je volgers in de gaten houden. Wie volgen zij? Welke Tweets horen hij hun favorieten? Met wie gaan ze een gesprek aan? Allemaal vragen die door de Activity kolom worden beantwoord. Een goed middel om je volgers te monitoren, om daar je communicatie op aan te passen.

Tweetdeck Search kolom

Om je merk te monitoren of alles dat met je bedrijf te maken heeft kan je een search kolom instellen. Alleen als je de hashtag (#) gebruikt kan je termen zoeken en de kolom maken. Als je geen hashtag gebruikt zoekt hij naar Twitteraccounts. Je kan dan zien hoe vaak mensen dat Twitteraccount noemen in hun Tweets. Ideaal om je merk en interesses te monitoren.

Tweetdeck berichten plannen

Heb je niet de hele dag de tijd om berichten te versturen? Dan kan je berichten inplannen. Dit doe je op dezelfde plek waar je gewoon een Tweet kan versturen (via Tweetdeck). Links bovenaan staat New Tweet. Daar klik je op en je selecteert het account waarvoor je de Tweet wilt inplannen. Daarna klik je op Schedule Tweet waar je de datum en tijd kan invoeren. Let op het dagdeel dat je met AM (’s ochtends) of PM (’s middags) moet aangeven.

Een account toevoegen op Tweetdeck

Een account toevoegen op Tweetdeck is even zoeken. Je moet onder in het scherm naar settings gaan, dan nogmaals op het verschijnende menu op settings klikken. Vervolgens klik je onder General op Accounts en kan je op Add account klikken. Eindelijk kan je dan je andere Twitter account toevoegen. Het is niet direct te zien dat je een nieuw account hebt toegevoegd, maar als je naar New Tweet gaat kan je hem selecteren. Ook bij nieuwe kolommen kan je het nieuwe account toevoegen.

Dit is maar een klein overzicht van wat Tweetdeck kan. Wil je meer informatie om het zelf te proberen? Neem dan contact met me op voor Social Media Coaching of Social Media Advies. Dan kijken we samen naar wat jij nodig hebt en heb je altijd iets om op terug te vallen.