Social media uitvoeren kan behoorlijk veel tijd kosten. Niet alleen het “doen” van social media kost tijd, ook het onder de knie krijgen van adverteren kan tijd kosten die je eigenlijk niet hebt. Het is daardoor voor sommige ondernemers aantrekkelijk om social media ondersteuning te krijgen, zoals voor het adverteren op Facebook. Ik heb zelfs een klant voor wie ik alleen maar adverteer, maar die zelf de berichten op Facebook plaatst.

Om ervoor te zorgen dat jij het aandurft om social media ondersteuning te krijgen en om social media uit te besteden ga ik in dit blog in op waar je allemaal op kunt letten. 

Er zijn meerdere manieren waarop iemand je kan helpen met social media en het adverteren, maar over het algemeen is toegang tot je pagina en advertentie account nodig. Het is belangrijk dat je de persoon daarmee kunt vertrouwen. Je wilt tenslotte niet dat er verkeerde berichten geplaatst worden.

Waarop moet je letten als je social media uitbesteedt?

Als je jouw social media uitbesteedt of alleen het adverteren aan een expert overlaat is het belangrijk om te letten op de ervaring en kennis van de expert. Ikzelf hebt bijvoorbeeld social media als vak gehad aan de Universiteit in Groningen en ik help nu al een aantal jaar meerdere klanten met social media en adverteren, zoals op Facebook.

Uiteraard heeft iedereen een eerste klant nodig om mee te beginnen.

Als je daarmee wilt experimenteren is het belangrijk om te weten of je “expert” dan een backup heeft van iemand die de ervaring wel heeft.

Je kunt bijvoorbeeld het Linkedin profiel van de expert controleren en nagaan of hij referenties of recensies heeft. Als je iemand uit je omgeving wilt vragen kun je altijd bij andere ondernemers in de regio vragen of ze die persoon beter kennen en weten of hij/zij betrouwbaar is.

Controleer:

 • Opleiding van de expert.
 • Ervaring van de expert.
 • Eventuele klantervaringen.
 • Ervaringen van andere ondernemers met die persoon.

Welke afspraken moet je maken bij social media ondersteuning?

Als je social media uitbesteedt is het belangrijk om bepaalde afspraken te maken die verder gaan dan de frequentie van het aantal berichten dat gedeeld wordt. Natuurlijk is ook dat van belang, maar ook meer strategische afspraken die voor een goed imago zorgen en voor de herkenbaarheid van het merk zijn van belang.

Het is daarom belangrijk om de expert zoveel mogelijk te vertellen over je bedrijf. Wat je doet, waarom je dat doet en voor wie je dat doet.

Door dit te vertellen kan de expert je beter helpen met de berichten en ook met het promoten van bestaande berichten.

Het weten wie je doelgroep is, is bijvoorbeeld van belang bij het aangeven van de doelgroep bij het maken van gerichte advertenties.

Daarnaast moet ook het budget per advertentie vaststaan en wie de uiteindelijke beslissing maakt om iets wel of niet te adverteren.

social media ondersteuningAfspraken gaan over:

 • Aantal berichten per week.
 • Wie reageert op berichten.
 • Wat voor soort berichten worden er op social media geplaatst.
 • Op welke manier wordt het imago van je bedrijf gewaarborgd?
 • Het vasthouden van de huisstijl.
 • Thema’s waarover de berichten gaan.
 • Wie wanneer adverteert.
 • Welk budget er per advertentie gebruikt wordt.

Veel succes met het uitbesteden van je social media. Als je nu juist iemand zoekt voor social media ondersteuning, neem dan vooral contact met me op. Ook workshops en advies behoren tot de mogelijkheden.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren