SEO teksten laten schrijven is een makkelijke manier om hoger in Google te komen. Het kost je nog steeds geld, net zoals met Google Ads, maar als het artikel eenmaal af is ben je ook van de kosten af. Maar waarop moet je nu letten als je iemand SEO teksten voor je laat schrijven? Hoe vind je een schrijver die weet wat je bedoelt met SEO teksten?

Een SEO schrijver vinden

Nou, ik ben toevallig een SEO schrijver. Dus je kunt altijd contact met mij opnemen. Maar voor het geval dat je toch iemand anders zoekt, kun je een aantal vragen stellen zoals:

  • Wat is een keyword?
  • Hoe vind je een keyword?
  • Hoe doe je onderzoek naar een keyword?
  • Wat doe je om plagiaat te voorkomen?

Het is handig als ze hiervoor een antwoord hebben. Het is vooral belangrijk dat de schrijver weet wat een keyword is. Dit is een woord waarop mensen zoeken in zoekmachines. Als ze dit niet weten, heb je een normale tekschrijver voor je en niet een die SEO teksten kan schrijven.

Daarnaast is het ook fijn als ze zelf keyworden kunnen vinden. Dit helpt jou, bijvoorbeeld omdat je dan niet zelf hoeft na te denken over tekstonderwerpen. Je kunt dan vooral thema’s uit je vakgebied aangeven en dat ze dan zelf even moeten uitzoeken wat mensen daarover willen weten. Het is handig als ze een tool hebben om keywords te vinden en ze je hierover meer kunnen uitleggen.

Uiteindelijk schrijft de schrijver op zo’n manier dat jij jouw expertise over je vakgebied kunt laten zien. Dus het is belangrijk dat er geen bullshit in de tekst staat en dat als je toch iets moet verbeteren, dit zo min mogelijk tijd kost. Dus hoe zorgt hij ervoor dat de tekst een kwalitatief hoogwaardige inhoud heeft?

De kans is groot dat er inspiratie voor jouw blog uit andere blogs gezocht wordt. Het probleem bij Nederlandstalige blogs is dan dat de kans op plagiaat, het kopiëren van tekst, groot is. Zo heb ik eens een schrijver gehad die de tekst van een concurrerend bedrijf vrijwel identiek had overgenomen, maar de volgorde van de zinnen had veranderd. Dan was het officieel namelijk geen plagiaat, maar wat mij betreft wel. Dit was gewoon te herkenbaar.

Vraag daarom aan je tekstschrijver wat die persoon doet om plagiaat te voorkomen en ga dan voor jezelf na of dit veilig genoeg is. Je wilt immers ook geen copyright-claim aan de broek krijgen.

Stijl van de tekst

Als de tekstschrijver goede antwoorden heeft gegeven, kun je verder met de volgende stap. Namelijk het laten schrijven van de tekst. Het is dan van belang dat de tekstchrijver op de hoogte is van de missie van je bedrijf, misschien zelfs de kernwaarden, de doelgroep en wat dit betekent voor de stijl waarmee je wilt schrijven.

Uiteindelijk betekent hoog in Google staan niets als de tekst je doelgroep niet aanspreekt, dan converteert de tekst immers niet. Er moet dus een goede balans zijn in schrijven voor SEO en schrijven voor de doelgroep.

  • Wil je bijvoorbeeld de lezer aanspreken met je/u of juist helemaal niet?
  • Wil je dat bepaalde kernwaarden, of indicatoren daarvan, terugkomen in de tekst?
  • Wil je dat problemen van de doelgroep besproken worden, omdat jij de oplossing biedt?

Maak hierover afspraken met je tekstschrijver.

Wie bedenkt het onderwerp van de tekst

Het tekstonderwerp wordt vaak bepaald door het keyword wanneer je een SEO tekst laat schrijven, maar je kunt ook een onderwerp bedenken dat jij interessant vindt en daar dan een keyword bij zoeken.

Geef jij bij je tekstschrijver aan wat de tekstonderwerpen zijn of mag de tekstschrijver die zelf uitzoeken met een keyword onderzoek?

Maak hierover afspraken met je SEO tekstschrijver.

Hoeveel teksten laat je schrijven?

Alleen een SEO tekst op zich doet vaak niet zoveel om hoger in Google te komen.  Daarom is het van belang om meerdere blogs op je website te plaatsen en om dit te blijven doen. Je kunt bijvoorbeeld wekelijks een nieuwe blog laten schrijven en die op je website zetten, dit verschilt voor elke ondernemer.

Om echt hoger in Google te komen is het handig om te controleren hoeveel blogs sites die je wilt ‘verslaan’ plaatsen en wat hun frequentie is.

Je wilt namelijk vaker blogs plaatsen dan je concurrentie. Omdat dit een echte rat race is, is het handig om een SEO tekstschrijver in te huren, zodat je jezelf niet uitput. Let hierbij wel op de financiële ruimte die je hebt. Je kunt ook zelf blogs schrijven en je SEO tekstschrijver blogs laten schrijven, zodat het financieel uit kan.

Wie zet de tekst online?

Afhankelijk van het vertrouwen dat je hebt in je tekstschrijver kun je ervoor kiezen om hem/haar de tekst online te laten zetten. Voor mij verschilt dit per klant. Voor de ene klant bedenk ik het tekstonderwerp naar aanleiding van keywords, schrijf ik de tekst en zet ik hem online en voor de andere klant schrijf ik alleen de tekst en krijg ik de keywords en moet ik de tekst dus opsturen, omdat hij die zelf online zet.

Wanneer je merkt dat je de teksten niet meer hoeft aan te passen op inhoud kun je jouw tekstschrijver bepaalde toegang geven tot je website – zoals met redactierechten, maar geen beheerdersrechten – om de tekst op de website te plaatsen. Dat scheelt dan toch weer een hoop tijd voor jou.

Door de stappen die je zet om een blog SEO technisch te optimaliseren tijdens het online zetten van de tekst kan dit soms toch een half uur van jouw tijd in beslag nemen.

Wanneer je deze afspraken hebt gemaakt kun je aan de slag met SEO teksten voor je te laten schrijven.

Heb je hulp nodig voor SEO teksten? Bel me even of stuur me een berichtje.