3-7-2019 voor het laatst bijgewerkt met de video. 

Het aantal bezoekers, klicks, pins van je site en repins zijn allemaal bij te houden met de nieuwe versie van de Pinterest statistieken. Sinds kort is deze vernieuwd. In plaats van 1 pagina met een onoverzichtelijk overzicht heb je een statisiteken startpagina en nog meer tabbladen om echt wijzer te worden van je statistieken. Met deze kennis kan je campagnes gerichter maken, een groter bereik krijgen en een band opbouwen met je doelgroep. In dit artikel ga ik in op alle functies van Pinterest statistieken.

Pinterest statistieken: De statistieken

Net als bij de statistieken van Facebook heb je een startpagina met algemene gegevens. Op deze startpagina staan de pins van de afgelopen dagen en hoe vaak jij in beeld bent geweest bij anderen. Daarnaast zie je ook welke pins het best bekeken zijn in de afgelopen maand.

Pinterest statistieken: Je profiel

Bij je profiel is te zien hoe vaak je profiel is bezocht door Pinterest gebruikers. Je kan ook zien welke pins het meest getoond zijn. Daarnaast wordt ook duidelijk welk pinbord het populairst is. Ook kan je ook zien welke pins gerepind zijn en welke afbeeldingen van je site gepind worden. Handig om te weten als je in de toekomst afbeeldingen zoekt.

Pinterest statistieken: Jouw publiek

Bij jouw publiek kan je zien hoeveel bezoekers je gemiddeld per maand op jouw zakelijke profiel hebt. Daarnaast kan je ook zien welke demografische gegevens je publiek heeft. Woonplaats en spreektaal worden aangegeven. De interesses zie je ook. Interesses kan je gebruiken als je aansluiting zoekt bij de volgers die je al hebt.

Pinterest statistieken: Website

Een zakelijke Pinterest is gelinkt aan je website. Daardoor kunnen ook pins vanaf je website worden weergegeven in de Pinterest statistieken. Ook het traffic dat Pinterest genereert wordt direct duidelijk. Je kan daar ook zien welke fans je afbeeldingen het meest delen.

Met een social media advies kan je Pinterest op de perfecte manier gebruiken. Heb je daar geen tijd voor? Dan kan ik je ook helpen met een social media abonnement. Neem contact met me op voor een gratis verkenningsgesprek.

Wil je direct aan de slag met Pinterest? Volg dan deze training van Pincreative.