Wie is er niet bekend met Pinterest? Het online prikbord waar je alles wat je op internet tegenkomt en wilt bewaren kunt ‘pinnen’ op tal van virtuele prikborden. Als je me al langer volgt weet je dat ik een echte Pinterestverslaving heb. Tegenwoordig kun je met je Pinterest account ook met je andere social media accounts koppelen, zo kun je je aanmelden via Facebook in plaats van met e-mailadres en wachtwoord. Pinterest gaat deze optie voor tal van apps en websites invoeren om de interconnectiviteit van al je social media helemaal te upgraden en dat is goed nieuws voor je algehele social media strategie. 

Hoe & Wat

Als je via de IFTTT (If This Then That) app werkt kun je talloze nieuwe acties uitvoeren zoals:

  • Je Instagram post meteen laten verschijnen op Facebook, Pinterest, Twitter en Google +
  • Automatisch foto’s die je op Instagram ‘liked’ als een ‘Pin’ bewaren.
  • Instagram en Pinterest met elkaar synchroniseren.
  • Etsy favorieten bewaren op Pinterest

Via de Polyvore app kun je allerlei virtuele collages maken en al deze collage collecties kun je bewaren en ‘pinnen’ op Pinterest.

Zo hoef je niet alles wat je leuk vindt apart te liken op een site en dan te pinnen op je Pinterest. Alles is met elkaar verbonden en dit laat je social media gebruik een stuk soepeler verlopen.

IFTT en Pinterest

Om gebruik te maken van deze dienst ga je naar de app IFTT en hiervoor moet je betalen. Vervolgens kies jij de applicaties uit die je wilt gebruiken. Nu kun je precies uitzoeken welke connecties voor jou van belang zijn.

Misschien wil je wel automatisch, via Gmail, je recepten van Pinterest delen met je hele vriendenkring. Dat is dus een optie die je kunt kiezen. 

Als je al je volgers wilt betrekken bij elke ‘like’ die jij uitdeelt  in de online wereld kun je ook een automatische tweet laten versturen iedere keer wanneer jij een ‘post liked’.

Het enige wat je dus hoeft te doen is de applicaties kiezen die het beste bij jou passen en die je al gebruikt voor je social media strategie, de stappen op te volgen en je kunt aan de slag.

Koopgedrag

De online shop wereld raakt steeds drukker bevolkt. Door de jaren heen is de virtuele shopervaring flink verbeterd en is het zelfs  zo dat je vaak binnen 24 uur je bestelling al in huis hebt.

Zo heb ik laatst dagcrème besteld terwijl de oude al op was. Ik was echt zo blij toen de deurbel de volgende dag ging met mijn pakketje. Hierdoor hoefde ik maar 1 dag met een tester te smeren en had ik geen tijdsnood doordat ik nog naar de winkel moest. De dichtstbijzijnde winkel met goede dagcrème is minimaal 7 kilometer bij mij vandaan, dus vandaar.

Nu sluit Pinterest naadloos bij die shopervaring aan. Volgens hun eigen cijfers heeft 87% van de Pinterest gebruikers een product gekocht nadat ze het op Pinterest hebben gezien en 93% gebruikt Pinterest onder andere voor het plannen van een toekomstige aankoop. Als echte Pinterestverslaafde kan ik dit beamen. Ik pin alles wat ik later ga kopen, zeker als dit niet bij automatisch bij mijn standaard online shop te krijgen is.

De gemiddelde kosten van een aankoop via Pinterest bedragen $50. Dit zijn betere cijfers dan die van welk ander social media platform dan ook.

Dit houdt dus ook in dat het voor bedrijven zeer interessant kan zijn om met Pinterest in zee te gaan. Ze hebben enorme gebruikersaantallen en een actief publiek.

Voor je het weet gaat een product ‘viral’!

Na Facebook is Pinterest hét social media platform om webverkeer naar je site te sturen. Plak Pinterest dus niet achter het behang maar prik het prominent voorop je businessplan.

Pinterest geeft waarde aan afbeeldingen

De waarde van bijna elke afbeelding op het web wordt verhoogd omdat er meer mee gedaan kan worden. Als meer Pinterest gebruikers met hun account gelinkt zijn aan tal van andere platformen kunnen er met elke actie die ze uitvoeren meer en meer mensen bereikt worden.

Omdat iedereen weer een eigen netwerk heeft waarin hij of zij dingen deelt kun je oneindig veel posts delen en heel veel interessante zaken tegenkomen.

Als je een zakelijk account hebt bij Pinterest vergeet dan niet om gebruik te maken van hun statistieken.

Je kunt daar precies inzien welke producten ‘gepinned’ worden en hoeveel mensen vanuit Pinterest naar jouw website migreren. Wel zo handig als je je bedrijf wilt laten groeien.

Wil je meer weten over Pinterest en of het bij je bedrijf past? Plan dan vrijblijvend een uitvogelsessie bij me in of neem contact met me op.

Of volg deze training van Pincreative.

Bronnen

https://blog.pinterest.com/en/new-ways-pin-your-favorite-apps

https://nl.wikipedia.org/wiki/IFTTT

https://blog.hootsuite.com/instagram-and-pinterest-get-buy-buttons-what-this-means-for-your-business/

https://blog.hootsuite.com/how-to-use-pinterest-for-business/

https://ifttt.com/connect/pinterest/instagram

https://riweb.uk/blog/pin-instagrams-posts-pinterest

https://business.pinterest.com/nl/pinterest-analytics