Pinterest is super handig om je online zichtbaarheid mee te verbeteren als je mensen inspiratie wilt geven of als je op het “verlanglijstje” van mensen wilt staan. De koopintentie bij Pinterest gebruikers is veel hoger dan op andere social media. Dit komt omdat Pinterest bij uitstek het medium is waarop je inspiratie bewaart voor als je bijvoorbeeld gaat trouwen, een nieuwe inrichting wilt, kleding niet wilt vergeten en dat soort zaken. In dit blog gaan we dieper in op wat Pinterest is en de functie van de Pinterest button, die is super belangrijk als extra aanmoediging om jouw website te laten bewaren.

Wat is Pinterest

Pinterest is een sociaal medium waarbij je jouw inspiratie kan delen met mensen die jouw Pinterest kanaal of Pinterest borden volgen. Je kunt op Pinterest een bord aanmaken, zo wordt het genoemd, wat bijvoorbeeld over een bepaald thema gaat. Vervolgens kun je daar met afbeeldingen linken naar websites die jij interessant vindt over dat onderwerp.

Zo kan je bijvoorbeeld een bord hebben met het thema “trouwdag”, daar kan je dan links bewaren naar je trouwjurk, bruiloft taart, plaats waar je je feest wilt houden, cateringpartij. Dit alles met plaatjes die op de website staan waar je naar linkt. Als je dus een mooie trouwjurk ziet kan je die eenvoudig bewaren. Als je een mooie taart ziet, bewaar je de foto van die taart met daarbij de link naar de website waar je die taart kunt krijgen.

Als mensen je Pinterest kanaal volgen komt die taart ook in beeld bij je volgers.

Als jij juist de leveraar van bijvoorbeeld zo’n taart bent kan je ook een heel kanaal hebben met alleen maar taarten en kunnen mensen je bedrijf ook volgen. Super handig! Want jouw taarten komen ook in beeld bij mensen die andere taarten bekijken als een soort “aanbeveling”.

Wat is de Pinterest button

Om mensen te helpen jouw afbeeldingen van je website op hun Pinterest te pinnen kan je een Pinterest button als extensie op je browser installeren, dit wordt ook wel de Pinterest browserknop genoemd. Moedig in je blogs mensen ook aan om deze extensie te installeren op hun internet browser.

Om de Pinterestbutton te installeren op een chrome browser moeten mensen de Pinterest bewaarknop toevoegen aan hun extensies. Via deze link kom je bij de extensie op Chrome. 

Gebruik je Firefox? Dan voeg je de Pinterest bewaarknop toe als add on. Via deze link kom je bij de add-on op Firefox. 

Daarnaast bieden de meeste site-bouwer-systemen, zoals WordPress, ook aan dat je bij blogs en dergelijke knoppen kan toevoegen dat mensen het blog kunnen delen of bewaren op sociale media. Pinterest kan je dan vaak ook aanzetten.

Hoe gebruik je de Pinterest browser knop

Als je lekker op het internet aan het rondsurfen bent en je ziet iets wat je interessant vindt klik je op de browserknop. Dan opent zich een soort popup met de afbeeldingen van de internetpagina die je op dat moment bekijkt. Vervolgens selecteer je een afbeelding en geef je aan op welk bord (thema) je de afbeelding wilt plaatsen.

Let wel goed op dat als je voor kleding of iets dergelijks aan het kijken bent dat je naar de productpagina van het kledingstuk gaat zodat je niet de “algemene pagina” bewaard op Pinterest, maar echt de pagina waar het product dat je wilt bewaren specifiek op staat.

  1. Klik op de Pinterest knop in je zoekbalk.

Pinterest knop in browser

2. Klik op de afbeelding die je wilt bewaren

Pinterest afbeelding om te bewaren

3. Klik op volgende

Pinterest afbeelding volgende

4. Selecteer het bord waarop je de afbeelding wilt bewaren en klik op bewaren.

Bord kiezen op Pinterest

Vervolgens krijg je een melding als een soort popup dat je Pin is bewaard en dat je hem kunt bezoeken op je Pinterest account.  Super handig!

Wil je meer weten over Pinterest? Dan kan je meedoen met dit online programma.

Wil je meer weten over wat jij kan doen voor je social media? Neem contact met me op voor een uitvogelsessie.