Het is heel leuk als je allerlei Facebook pagina’s beheert, vooral als je eens wilt reageren namens jezelf en dan per ongeluk als je pagina erop reageert. Dat is dan weer iets minder leuk. Dan krijg je bijna het effect van wc-eend adviseert wc-eend. Of in dit geval wc-eend vindt wc-eend leuk. Dat vind jij dus niet leuk. Het is daarom helemaal niet gek dat jij wilt weten hoe je nu als jezelf reageert op een bericht van je pagina. In dit artikel leg ik uit hoe je dat doet op je pc en op je mobiel.

Facebook desktop

Als je een bericht van je pagina leuk wilt vinden namens jezelf in plaats van namens je bedrijf moet je eerst naar je Facebookpagina gaan. Dan kan je rechts boven in beeld jezelf selecteren om je pagina te zien als een normale gebruiker, als jezelf. Vervolgens kun je namens jezelf reageren op zaken van je Facebook pagina.

 

2.

 

 

Facebook mobiel

Soms heb je jouw pc of laptop niet bij de hand. In dat geval wil je natuurlijk graag reageren via je mobiel. Nu heb ik onlangs een mailtje gekregen dat dit niet mogelijk is via de apps. Nadat ik dit even heb gedubbelcheckt kom ik tot dezelfde conclusie.

Gelukkig is er nog een mogelijkheid. Op je mobiel heb je een internetbrowser. Dus je kan naar de mobiele website van Facebook. Dan krijg je dezelfde mogelijkheden als op de pc en kun je dus ook tijdens die gezellige lunch, of waar je dan ook geen pc hebt, even een bericht van je pagina leuk vinden als jezelf in plaats van als je pagina.

Dus voor jou geen WC-eend vindt WC-eend leuk, maar jij vindt iets leuk van je bedrijf.

Voordelen van reageren als jezelf

Door als jezelf te reageren krijgen je vrienden het bericht dat jij bijvoorbeeld leuk vindt van je zakelijke pagina ook te zien. Ze zien dan dat jij iets leuk vindt van je eigen pagina. Ook kun je op die manier reageren als jezelf op een bericht van je pagina, bijvoorbeeld als je een persoonlijke reactie wilt geven. Soms is dat ook erg handig als iemand anders de berichten op je Facebookpagina zet, door het bericht dan leuk te vinden als jezelf laat je zien dat je het bericht hebt gezien.

Ook kun je dan je zakelijke bericht delen op je privé profiel. Op die manier kun je jouw vrienden en familie laten zien waar jij je zakelijk mee bezig houdt.

Heb je wat gehad aan deze praktische tip? Laat het me weten in een reactie. Heb je behoefte aan meer praktische tips, dan kan ik je ook 1 op 1 hulp geven.

Of klik op deze link voor 52 Weken Facebook Inspiratie.