Het zakelijke Facebookprofiel is veranderd. Ik proestte mijn thee er vanochtend (21-7-2016) bijna uit toen ik nietsvermoedend mijn zakelijke Facebookpagina opende. De nieuwe weergave van het Facebookprofiel heeft een paar kleine veranderingen namelijk: het formaat header, makkelijker instellen van profielfoto en de plaats van belangrijke gegevens. In dit artikel bespreek ik de belangrijkste veranderingen. 

Formaat header op het zakelijke Facebookprofiel

De header wordt eindelijk niet meer lastiggevallen door je profielfoto. Dus de hele header kan nu optimaal gebruikt worden om je bedrijf te laten zien. Je profielfoto staat nu juist links naast je header.

Het formaat van de header is 315 pixels hoog en 851 pixels breed.
Facebook header zakelijke pagina

Profielfoto op het zakelijke Facebookpagina

Je profielfoto staat nu dus rechts van de header boven het menu dat eerder onder de header stond. Doordat de meeste mensen eerst rechts in beeld kijken valt je profielfoto direct meer op dan normaal. Een goede kwalitatieve foto is daarom ook belangrijk.

Daarnaast kun je ermee spelen als je wilt dat mensen ook je menu gaan gebruiken, door bijvoorbeeld naar beneden te wijzen stuur je hun kijkrichting en wekt je menu eventueel de interesse op om verder te klikken.

Belangrijke gegevens op het zakelijke Facebookpagina

Het menu staat nu dus recht onder je profielfoto. Daarnaast staat nu rechts onder je header de vind ik leuk knop en bericht verzenden. Door die positie kunnen mensen je pagina sneller leuk vinden, maar nog belangrijker is dat de actieknop, in mijn geval ‘nu bellen’, een opvallende blauwe kleur heeft en veel groter is. Ook voor deze knoppen kun je nu eindelijk je header gebruiken om mensen te verleiden.

Het aantal sterren dat je bedrijf gekregen heeft is ook duidelijker zichtbaar. Helemaal bovenaan in de rij. Jouw service wordt dus ook voor Facebook steeds belangrijker. Vraag je klanten daarom om een recensie te plaatsen.

Links in beeld staat nu de balk met eerst het aantal vind-ik-leuks, dan de contactgegevens, foto’s, recenties en de pagina’s die jij volgt. Gebruik jij nog meer functies, zoals apps en dergelijke controleer dan voor jezelf waar ze staan.

Doordat de contactgegevens niet direct zichtbaar zijn en op een plaats staan waar mensen niet direct naar kijken, is de content op je Facebookpagina nu nog belangrijker. Het moet de aandacht trekken en nieuwsgierig maken.

Beveiliging bij het bewerken van een bericht

Een ander nieuwtje is dat als je een al gepubliceerd bericht wilt veranderen je nu een beveiligingsvraag van Facebook krijgt. Hiermee voorkomen ze dat een robot jouw berichten kan veranderen.

Gebruik je Facebook of wil je Facebook voor je bedrijf gebruiken? Neem dan contact met me op voor een social media plan. Door de juiste content te creëren bouw je een band op met je klanten en trek je nieuwe klanten aan. Heb je geen tijd om aan facebook te werken? Neem dan ook contact met me op voor een social media abonnement. Door goede afspraken en een correct beeld van je bedrijfsidentiteit kan ik ervoor zorgen dat jouw waarden goed overgebracht worden op Facebook.