Memes zijn een creatieve manier om op te vallen op social networking sites. Tussen alle familie en vrienden is het lastig om je fan betrokken bij jouw bedrijf te houden. Je wilt hem niet de hele tijd lastigvallen met links naar je website, al helemaal niet op Facebook. Door websites zoals 9gag.com zijn memes populair geworden, onder jongeren. Mensen, zoals ik, kunnen zich vermaken met de afbeeldingen. Doordat we de vorm herkennen, lezen we deze altijd als we hem zien. Dus ook op social media. In dit artikel leg ik uit wat een meme is en hoe je dit voor je pr kan gebruiken. 

Door een meme te gebruiken val je op tussen alle berichten van vrienden en familie. Naast de perfecte Facebook post, met een afbeelding, tekst en link naar je website. Wil je ook je fan vermaken of betrekken bij het bedrijf? Maak dan verschillende memes die je af en toe plaatst.

Wat is een meme?

Memes hebben ook vaak een soort boodschap in zich. Een waarheid, bekentenis of gewoon iets grappigs. Meestal zijn deze op een humoristische wijze weergegeven. Beelden uit films en televisieseries worden gebruikt om de boodschap te vertellen. Meestal van een scene die iedereen onthoudt, zoals die van Boromir, zie afbeelding boven artikel. In de eerste film van Lord of the Rings zegt hij tijdens een vergadering: “One does not simply walk into Mordor.” Deze tekst wordt door mensen die memes maken veranderd naar andere dingen die je niet simpel doet. Een taak die bijna onmogelijk is, zoals “One does not simply win an argument with the wife.”.

Dit is al een vrij oude meme, er komen telkens nieuwe bij.

Memes kunnen zich als een sneeuwbal effect verspreiden via social media, maar dan moet het wel een hele goede zijn.

Hoe maak ik een meme?

Voordat je memes gaat gebruiken bekijk 9gag.com of memes.com. Er zijn veel verschillende soorten memes. Zoals Good advice mallard, maar ook bad luck Brian. In principe kan elke foto op internet een meme worden. De origine van memes zijn te achterhalen op knowyourmeme.com. Dit is wel allemaal in het Engels, maar dan weet je wel precies hoe je het kan gebruiken.

Als je eenmaal door hebt hoe een meme werkt kan je deze op verschillende websites maken. Ik gebruik memecenter om mijn memes te maken. Je kan zelf een afbeelding uploaden, maar je kan ook een standaard afbeelding gebruiken. Zoals op de meme bovenaan dit artikel. Maak wel een vertaalslag naar wat jij wilt vertellen.

Ik wil in dit blog vertellen dat memes moeilijk te negeren zijn en dus perfect om op social media te gebruiken.Maar als jij een kledingwinkel hebt, kan je bijvoorbeeld Fashion advice mallard gebruiken. Ben je bijvoorbeeld een programmeur, dan kan je ook gebruik maken van succes kid. Net als bij alle andere social media geldt dat je het eerst moet verkennen. Wanneer je denkt dat je het door hebt ga je het gebruiken.

Wil jij ook gebruik maken van social media, maar weet je niet hoe? Neem dan contact met me op voor social media advies.

Heb je geen tijd om je socialmedia bij te houden, maar wil je wel de voordelen? Neem dan contact met me op voor een persoonlijk social media abonnement.