“Content is King” is een zin die veel gebruikt wordt door SEO marketeers, maar er zijn meerdere wegen naar Rome. Maak daarom je artikel social media proof. Google is namelijk niet de enige manier om bezoekers op je website te krijgen. Dit kan ook met social media. Om nog meer bezoekers op je website te krijgen kun je ook gebruik maken van social media. Daarom deze tips om je artikel social media proof te maken.

Natuurlijk zijn artikelen belangrijk. Hoe meer teksten, pagina’s en waardevolle informatie jij op je website hebt staan hoe beter je ranking in Google. Google vindt het erg belangrijk om van een zoeker een vinder te maken.

Als jij waardevolle informatie hebt op een vraag is Google blij met je en krijg je veel bezoekers op je website.

Bovendien accentueert de informatie je expertise. Dit kun je ook via social media tentoon spreiden. De eerste tip om aandacht op social media te genereren is door gebruik te maken van afbeeldingen.

 

Afbeeldingen om op te vallen

Afbeeldingen zijn erg belangrijk om de aandacht van social media gebruikers te krijgen. Volgens verschillende marketingbureaus trekken tweets met afbeeldingen meer aandacht dan tweets zonder afbeeldingen op Twitter. Ik merk het zelf ook als ik mijn statistieken controleer.

Zorg ervoor dat je artikel een afbeelding heeft die je kunt delen op Twitter. Als mensen dan op de link klikken en de afbeelding weer zien is dat een bevestiging dat alles goed is gegaan.

Een afbeelding bij je artikel is ook goed voor Facebook. Facebook plaatst automatisch afbeeldingen bij artikelen. Om ervoor te zorgen dat je dit bericht ook kunt promoten op Facebook is het belangrijk om zo min mogelijk tekst te gebruiken op de afbeelding.

Als je een advertentie maakt kun je dit controleren.

tekstfacebookOpvallend is dat het logo van Twitter ook als tekst wordt gerekend.

Een ander visueel medium is Pinterest. Om op te vallen op Pinterest is het goed om grote verticale afbeeldingen te gebruiken. Kleine afbeeldingen vallen namelijk niet op. Om bezoekers naar je website te krijgen is het belangrijk om van grotere afbeeldingen gebruik te maken.

Test daarom een paar keer welke afbeeldingen het beste overkomen op Pinterest.

Houd er ook rekening mee dat andere mensen je afbeeldingen kunnen pinnen.

Dus ook als je geen eigen Pinterest pagina hebt, gebruik grote afbeeldingen want pinners kunnen het gebruiken.

Infographics voor het geheugen

Een andere manier om op te vallen met is door gebruik te maken van infographics. Een infographic geeft informatie op een overzichtelijke manier weer waardoor mensen de informatie eenvoudig kunnen onthouden. Dit kun je gebruiken als een soort samenvatting waardoor de informatie uit je artikel nog beter onthouden wordt door de lezer.

Door een infographic wordt de informatie beter onthouden.

Een tweede voordeel is dat infographics erg populair zijn op social media. Pinterest en Tumblr staan er vol mee. Het kan de aandacht trekken van gebruikers die daarna je artikel helemaal gaan lezen.

Pakkende eerste alinea

Als jij je artikel deelt op Facebook of op Pinterest wordt vaak de eerste alinea of de eerste paar regels getoond zodat mensen direct kunnen zien of het een interessant artikel kan zijn. Daar moet je direct de aandacht mee trekken. Er zijn gelukkig technieken om met de eerste paar regels nieuwsgierigheid op te wekken:

Citaat

Dit is er een die ik vaak gebruik. Het is namelijk direct iets waar ik inspiratie voor uit mijn eigen leven kan krijgen. Daardoor wordt het verhaal direct persoonlijk. Dat vinden mensen leuk op social media.

Rijm

Een goede rijm, dat is pas fijn. Oké dit rijmt niet echt, maar je moet toch ergens met het voorbeeld terecht. Heb ik net even je aandacht weer gepakt? Dat is precies wat er gebeurt als je met rijm begint.

Humor

Humor is niet mijn sterkste kant, maar als jij een talent hebt voor grappen maken kun je die zeker inzetten om de aandacht te pakken.

Welke tip ga jij als eerste gebruiken? Laat het me weten in een reactie.

Is content belangrijk voor jouw online zichtbaarheid? Dan kan ik ook teksten voor je schrijven en het artikel social media proof voor je maken. Bel me voor meer informatie en een gratis verkenningsgesprek.

Bekijk ook deze Infographic die Pixelray voor me heeft gemaakt en pin hem op Pinterest als geheugensteuntje.

artikel social media proof

Bronnen:

http://journals.ama.org/doi/abs/10.1509/jmkg.68.2.36.27794