LinkedIn Slideshare voegt het beste van tekst en beeld samen en geldt als de standaard voor online presentatie. Met één druk op de knop deel je je boodschap zowel in tekst als met beelden. De zichtbaarheid en vindbaarheid wordt vergroot, de positie in de zoekmachines stijgt. LinkedIn Sideshare wordt door miljoenen mensen gebruikt en dus is het wel zaak om op te vallen. Maar hoe doe je dat?

LinkedIn wordt vooral gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan of op zoek zijn naar aspirant klanten of ‘verdwenen’ klanten terug willen winnen. Wie het profiel wil uitbreiden met video’s en presentaties, kan gebruikmaken van LinkedIn Slideshare om zo tot de best denkbare online presentatie te komen.

Groot voordeel is dat je het visuele deel dan ook eenvoudig kunt delen via Slideshare, simpelweg omdat het onderdeel uitmaakt van LinkedIn. SlideShare staat vooral bekend om de powerpointpresentaties en staat eveneens te boek als zogenaamde ‘know, like- en trust-factor’, als personal branding dus en wordt gebruikt om zichtbaarheid en geloofwaardigheid te vergroten.

Met de Slideshare-documenten deel je eenvoudig inzichten en geef je bruikbare tips.

Powerpoint

Deze service – meer dan een powerpoint dus – staat er erg goed op bij Google. Gebruik maken van Slideshare betekent dus in elk geval een hogere plaats in de zoekmachines. Met Slideshare presenteer je jezelf of je bedrijf, onder meer met een beeldige powerpoint. Een presentatie geven en nadien die presentatie versturen via e-mail, met de kans dat het zware bestand niet door de beveiliging komt, is daarmee overbodig.

Via Slideshare is het ook eenvoudiger om de leads (potentiële klanten) vast te leggen door simpelweg bij elke presentatie een leadformulier in te sluiten. Belangrijk is dan wel om de lezer vanuit de presentatie meteen naar een blog of ander artikel door te linken en gebruik bovendien het analyserapport van Slideshare. Deze gratis rapportage geeft een dieper inzicht en bevat onder meer informatie over geografische distributie en verkeersbronnen. Uitstekend materiaal voor de marketeers dus.

Meer zichtbaar op internet

Maandelijks trekt Slideshare zeventig miljoen bezoekers. Daarmee is het wat betreft presentaties, documenten en video’s de grootste door professionals gebruikte website. Gebruikmaken van Slideshare houdt dus in dat je meer zichtbaar op internet bent. En dat kan op verrassend simpele wijze.

Wie deze service wil gebruiken, die upload in het LinkedIn profiel een video, infographic of presentatie. Nog niet in bezit van een account van Slideshare? Ook geen probleem, want LinkedIn vaagt zelf of je ook via Slideshare wilt publiceren en biedt je na een aantal simpele stappen ook de mogelijkheid om via Slideshare te delen.

Welke boodschap wil je brengen?

Slideshare werkt dus met beelden.

Bewezen is dat beelden altijd een positieve bijdrage leveren aan welke presentatie dan ook.

Een fraaie foto of beeld geeft- als je het goed doet- meteen aan waar je mee bezig bent, wat je zoekt of wat je bedoelt. Twijfel je aan de keuze voor beeld, laat het dan eerst aan familie en vrienden zien en vraag of zij meteen snappen wat je met het beeld bedoelt.

Vooraf moet je precies in kaart hebben wat je verhaal is. Welke boodschap wil je geven, wat moet de mensen bijblijven als ze je bericht zien en welke doelgroep wil je bereiken? Vragen die je allemaal helder in beeld moet hebben voor je tot het maken van de presentatie en publicatie overgaat. Hoe beter en hoe duidelijker je zelf deze vragen beantwoordt, hoe beter de presentatie ontvangen wordt. Een presentatie geven via deze dienst is een opvallende presentatie geven. En dat is wat je uiteindelijk wil.

Standaard is onopvallend

Besef ook dat heel veel mensen gebruikmaken van deze mogelijkheid en een standaard boodschap dus een onopvallende boodschap is. Speel met woorden en met zaken als lettertype en beelden. Benut de talloze mogelijkheden van beeld. Maak het spannend, trek de aandacht.

Bewezen is bijvoorbeeld dat de beste presentaties gemiddeld genomen plus 37 afbeeldingen bevatten en is er sprake van erg goede beelden, dan verhoogt dat het vasthouden van de aandacht met bijna vijftig procent.

Nog een tip: gebruik niet meer dan dertig woorden per beeld, maak gebruik van een groter lettertype (handiger voor de mobiel), maar maak geen gebruik van meer dan twee verschillende lettertypen. Ook bewezen is dat mensen teksten met opsommingstekens moeilijker weten te onthouden. Dia’s met weinig tekst werkt bewezen beter, het is dus goed om per beeld maar één idee te tonen.

Ook erg belangrijk is het eerste beeld, dat als miniatuur wordt weergegeven.

Dat eerste beeld moet meteen de aandacht trekken. Zorg dus dat het beeld écht opvalt en bijzonder is.

Heel veel succes met het maken van de SlideShare presentatie!

Heb je meer hulp nodig met LinkedIn? Doe dan mee met 52 Weken LinkedIn Inspiratie.