Steeds vaker hoor ik in mijn omgeving geluiden over Elevate LinkedIn. Een nieuw en interessant onderdeel van LinkedIn waarmee je jouw personeel kunt inzetten om je bereik op social media te verhogen. Lees hier wat het is, wat je ermee kunt doen en hoe je het zo optimaal mogelijk voor je laat werken.

Wat is LinkedIn Elevate?

LinkedIn Elevate is een betaalde app die werkgevers helpt om leuke en interessante content te vinden én te delen met hun werknemers. In de hoop dat deze werknemers onderling deze berichten ook weer delen.

In principe kunnen we drie doelen toeschrijven aan Elevate:

 • Gebruikers makkelijk content laten delen op LinkedIn en Twitter.
 • Gebruikers helpen content te beoordelen.
 • De invloed van de gedeelde content volgen en meten.

Wat kun je met LinkedIn Elevate?

Via LinkedIn haar eigen nieuwssite ”Pulse”, de dienst ”Newsle” en via toegevoegde content van LinkedIn gebruikers verzamelt Elevate content die vervolgens heel makkelijk gedeeld kan worden tussen werknemers en hun netwerk.

Daarnaast kun je als werkgever en werknemer verschillende analyses inzien met betrekking tot de gedeelde content. Zo kun je zien wat er gedeeld is, waar op gereageerd is en hoeveel ‘likes’ bepaalde content heeft ontvangen.

Op den duur moet je dan een beeld kunnen gaan vormen van het daadwerkelijke effect van je ‘content sharing’. Je kunt bekijken wie jouw profiel heeft gecheckt en hoeveel nieuwe connecties je hebt gemaakt naar aanleiding van de content die ‘gepost’ is.

Bedrijven krijgen inzicht in de bezoekersaantallen op hun website en het aantal  nieuwe volgers van hun bedrijfssite die als resultaat van de gedeelde content zijn komen opdagen.

Voor wie is het bedoeld?

Elevate is een geweldige tool voor bedrijven die hun netwerk willen vergroten en aan slimme marketing willen doen.

Omdat werknemers content delen binnen hun eigen netwerk hebben de ontvangers van die gedeelde content minder het gevoel dat ze met reclame bestookt worden en meer het idee dat ze van betrouwbare informatie worden voorzien.

De content komt immers van iemand binnen hun eigen netwerk en niet rechtstreek van een bedrijfspagina.

LinkedIn zegt dat iedere keer als een werknemer zes ‘posts’ deelt er het volgende gebeurt:

 • De bedrijfspagina krijgt één nieuwe volger
 • De bedrijfspagina ontvangt drie ‘views’
 • De bedrijfspagina ontvangt zes ‘views’ op banen.
 • De werknemer maakt twee nieuwe connecties
 • De werknemer ontvangt zes ‘views’ op zijn of haar profiel.

Kun je nagaan wat er gebeurt als iedere werknemer binnen jouw bedrijf zes ‘posts’ deelt? De bezoekersaantallen op je site zullen toenemen waardoor waarschijnlijk ook je inkomsten gaan stijgen.

Gebruiksgemakken

Eigenlijk zijn de gebruiksgemakken van Elevate eindeloos. Je kunt namelijk ontzettend veel data inzien en dat kan je helpen om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Welke content wordt vaak gedeeld en welke juist niet? Op wat voor soort ‘posts’ wordt veel gereageerd en waar ontvang je de meeste ‘likes’?

Elevate kan je dus helpen om zeer waardevolle informatie te verzamelen waar jouw bedrijf meteen op kan inspringen.

Daarnaast kun je enorm je netwerk uitbreiden, meer mensen met elkaar linken en zo een soort web weven tussen de werkgever, de werknemer en hun hele netwerk daar omheen.

Het stelt je in staat om personen te bereiken die je misschien via een advertentiecampagne nooit zou kunnen binnenhalen als klant.

Voor werknemers maakt het ook veel zaken makkelijker. Als je onbekend met social media bent of je er nog niet zo vertrouwd mee voelt kan Elevate ideaal zijn om jezelf op de kaart te zetten in de social media wereld.

Je kunt namelijk heel makkelijk leuke en interessante content delen over het bedrijf waar je werkt en zelf je netwerk ook weer uitbreiden. Voor je het weet ben jij de social media ster van jouw bedrijf!

De top 5 redenen waarom jij moet starten met LinkedIn Elevate 

 1. Bedrijven die actief zijn op social media hebben gemiddeld 57% meer kans om hun verkoopcijfers te laten stijgen. Start dus zo snel mogelijk met Elevate!
 2. Content die gedeeld wordt door werknemers heeft een vele malen groter bereik dan content die door bedrijven wordt gedeeld. Je potentiële klantenkring kan dus enorm groeien.
 3. De band tussen werkgever en werknemer wordt versterkt en de werksfeer verbetert. Je werknemers kunnen zich door Elevate meer met elkaar en hun werkgever verbonden voelen.

Onderzoek wijst uit dat deze factoren eraan bijdragen dat werknemers productiever en loyaler zijn. Dat zijn toch zaken die op de ‘wishlist’ van elke baas staan?

 1. Je kunt makkelijker je merk in de markt zetten met Elevate. Nieuwtjes en events deel je met je werknemer en hij of zij kan deze ‘posts’ vervolgens vrijlaten in de internet jungle.

Op deze manier creëer je binnen no-time een enorm bereik zonder dat je eerst één of andere reclamecampagne moet starten.

 1. Je ‘credibility’ op social media zal verbeteren. Omdat jouw werknemers en hun netwerk nieuws of andere updates over je bedrijf delen kom je geloofwaardiger en meer betrouwbaar over dan wanneer deze nieuwtjes rechtstreeks van je bedrijfspagina zouden komen.

Tot Slot

Ben je nieuwsgierig geworden naar LinkedIn Elevate neem dan eens kijkje op het volgende webadres:

business.linkedin.com/elevate

Je kunt je daar aanmelden om vandaag nog aan de slag te gaan met Elevate.

Wil je meer hulp met LinkedIn? Dan kun je meedoen met 52 Weken LinkedIn Inspiratie. 

Bronnen

http://www.adweek.com/digital/linkedin-announces-elevate-prompting-employees-to-post-company-content/

https://www.nrmedia.biz/blog/linkedins-elevate-app

https://www.pcworld.com/article/2908935/linkedin-elevate-aims-to-turn-employees-into-content-sharing-machines.html

https://marketingland.com/linkedins-newest-app-elevate-helps-employees-share-content-helps-employers-view-results-124932

https://business.linkedin.com/elevate

http://digitalworks.info/articles/new-product-from-linkedin-elevate

http://wersm.com/linkedin-elevate-a-new-tool-to-boost-employee-advocacy/

https://www.crazyegg.com/blog/turn-employees-brand-advocates/