Een bedrijfspagina op LinkedIn is essentieel in een B2B markt. Het is een manier om je bedrijf serieuzer te laten overkomen dan bijvoorbeeld met een Facebook of Instagram pagina voor je bedrijf, omdat LinkedIn zich meer richt op de zakelijke markt. Je biedt mensen de mogelijkheid om je bedrijf te volgen, zonder dat ze direct al hun LinkedIn activiteiten met je hoeven te delen. Daarnaast biedt je jezelf meer inzicht in welke berichten zorgen voor meer volgers en hoe jouw bereik zich verloopt.

In dit blog leg ik meer uit over het maken van een LinkedIn pagina en hoe je er vervolgens mee aan de slag kunt.

Maken van een LinkedIn bedrijfspagina

Voor het maken van een LinkedIn bedrijfspagina is het handig dat je van te voren weet wat je wil doen. Je kunt namelijk niet 123 je bedrijfspagina verwijderen van LinkedIn. Dus denk van te voren goed na of je dit wilt doen.

Als je gaat beginnen klik je rechtsboven op werk en vervolgens op bedrijfspagina maken.

Bedrijfspagina maken op LinkedIn

Vervolgens klik je op het soort bedrijf dat je wilt maken, zoals kleinbedrijf (tot 200 medewerkers), gemiddeld of groot bedrijf (meer dan 200 medewerkers), Showcasepagina (een subpagina van een bestaande bedrijfspagina of onderwijsinstelling. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf kies je voor een van de eerste 2.

bedrijfspagina linkedin

Vervolgens krijg je een scherm waarin jij je bedrijfsgegevens kunt invullen. Je naam, website, bedrijfstak, logo (vierkant, de formaten staan erbij vermeld), bedrijfsgrootte, het soort bedrijf en onder het logo kun je ook je slogan of payoff invullen.

Je moet dan nog even een vinkje aanvinken waarmee je aangeeft dat je gerechtigd bent om namens het bedrijf een LinkedIn pagina aan te maken.

Je klikt op “pagina maken”.

Dan krijg je het volgende te zien:

Bedrijfspagina LinkedIn maken

Je kunt je locatie dus nog aangeven, een beschrijving toevoegen. Daarnaast kun je ook nog hashtags toevoegen die belangrijk zijn voor je pagina en de eerste 100 connecties uitnodigen om je pagina te volgen. Daarnaast kun je met je LinkedIn bedrijfspagina ook LinkedIn groepen maken.

Beschrijving van je LinkedIn bedrijfspagina

In de beschrijving van je LinkedIn pagina is het belangrijk om vooral te melden wat mensen hebben aan je bedrijf. Je ziet vaak dat bedrijven beginnen met het jaar waarin ze opgericht zijn, maar dat kun je beter aan het einde van de omschrijving zetten. Begin juist met het vertellen van wat mensen aan je bedrijf hebben, de missie waarmee je het bedrijf hebt opgericht of de kernwaarden die je belangrijk vindt en zet daarna pas de algemene informatie neer zoals het jaar van oprichting.

1e berichten op je LinkedIn Bedrijfspagina

Vervolgens kun je berichten op je bedrijfspagina plaatsen. In je eerste berichten kun je iets vertellen over wat je plannen zijn met je LinkedIn bedrijfspagina. Daarnaast kun je natuurlijk de “normale” berichten gaan plaatsen, zoals het delen van wat je doet op je werk, het delen van blogs, het delen van inspiratie en dergelijke. Dit alles om met LinkedIn klanten te krijgen.

Connecties uitnodigen om je pagina te volgen

Als je een aantal berichten op je bedrijfspagina hebt gezet nodig je connecties uit waarvan de kans het grootste is dat ze je pagina leuk vinden. Dan krijg je namelijk de punten die je hieraan kunt uitgeven terug wanneer ze je uitnodiging accepteren.

Heel veel succes met je bedrijfspagina! Wil je meer weten over LinkedIn? Doe dan mee met 52 Weken LinkedIn Inspiratie. 

Heb je hulp nodig met je online zichtbaarheid? Neem contact met me op voor een gratis uitvogel sessie.