“Instagram het is net Twitter, maar dan met foto’s”, is een uitspraak die je vaak hoort. Het klopt ook wel want elk bericht dat je de wereld in stuurt moet een afbeelding hebben. Ondertussen is Instagram ook heel anders dan Twitter. Want je kan niet alleen bewerkte afbeeldingen, en filmpjes van maximaal 15 seconden versturen met Instagram. Je kan deze ook nog bewerken met een filter om ze aantrekkelijker te maken.

Je kan op je smartphone het beste gebruik maken van Instagram. Je kan Instagram namelijk wel bekijken op je PC, maar geen afbeeldingen uploaden.

Instagram in Nederland

In Nederland zijn er meer dan 1,5 miljoen Instagram gebruikers en dit is waarschijnlijk nog steeds stijgende. Vorig jaar steeg het dagelijks gebruik met meer dan 300 procent. Het is dus een grote speler in het social-media-landschap. Onderwerpen die op Instagram erg populair zijn zijn mode, kunst, telefoons (uiteraard), jetset leven, verzorging, sieraden, sport, eigenlijk alles wel. Het is een goed middel om je positionering en merkherkenning te versterken.

Voordelen van Instagram

Met Instagram kan je jouw fans monitoren. Fans zijn namelijk beter terug volgen op met dit sociale medium dan op Facebook. Je kan bijvoorbeeld zien welke afbeeldingen zij leuk vinden. Ook krijg je meldingen als iemand een bericht van jouw leuk vindt. Met deze informatie kan je jouw Instagram-strategie aanpassen.

Een ander voordeel van Instagram is dat je jouw content kan delen met andere sociale media. Mijn interactie op Twitter is hoger met een Instagram afbeelding, dan met een Twitter afbeelding. Mensen klikken dus ook echt op de afbeelding en willen deze zien!

instagram

klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Acties via Instagram

Sommige acties op op je website verdienen wat ondersteuning. Dit doe je met sociale media zoals Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr en Instagram. Een voorbeeld hiervan is phonegeek die afgelopen week een leuke en snelle actie had voor fans die hen goed volgen. Het kan je een echte boost geven. Ook zij en stijl houdt acties op meerdere kanalen, waarin Instagram een belangrijke rol speelt.

Alle goede punten op een rij:

  • aantrekkelijke foto’s
  • meer dan 1,5 miljoen Nederlandse gebruikers
  • makkelijke monitoring
  • hogere interactie op andere sociale media

Wil jij strategisch gebruik maken van sociale media? Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met me op voor social media advies. Heb je geen tijd om sociale media te gebruiken? Dan kan ik je sociale media managen met een social media abonement.