Je bent lekker met je bedrijf bezig en dan krijg je opeens een chatbericht dat iemand een Instagram loop, of een instagram followers loop, een kans gaat geven. In dat berichtje staan dan 5 of 10 accounts die je kunt volgen en het verzoek om je eigen account bovenaan toe te voegen en de onderste weg te halen. Vervolgens is het de bedoeling dat jij dit bericht knipt en plakt en aan 10 andere Instagram accounts doorstuurt. Het liefst accounts van andere ondernemers die misschien ook meer volgers willen.

En dan? In theorie zou je dan 10 x 10 x 10 =1000 nieuwe volgers erbij moeten krijgen. Misschien zelfs nog meer, maar zo goed ben ik niet in rekenen. In praktijk gebeurd dat bij mij niet. Speciaal voor dit blog heb ik het een paar keer een kans gegeven.

Het beste resultaat heb ik tot nu toe gehad nadat ik me had ingeschreven bij een Tony Robbins Facebookgroep en dat deelnemers daarvan zo’n loop begonnen. Toen kreeg ik er ongeveer 100 volgers bij. Dus 10 x 10. De eerste 10 lukten, maar daarna doofde het een beetje uit. En mensen die Tony Robbins volgen zijn vaak super gemotiveerd om een succesvol bedrijf te hebben.

Zo uit het niets heb ik er ongeveer 5 volgers bij gekregen met een Instagram loop. Dus als het niet gekoppeld is aan een leuke Facebookgroep vol met gemotiveerde ondernemers is de kans op succes toch nog wat lager. Maar ik kreeg wel leuke reacties over waarom mensen niet meededen:

Instagram loop reactie Instagram loop reactie Instagram loop reactie

 

 

 

Voor veel ondernemers is de ervaring met de Instagram follow loop dus hetzelfde als voor mij. Niet super effectief.

Manieren om de Instagram follow loop effectiever te maken:

Zoals in mijn introductie al blijkt is het handig als de Instagram follow loop eerst is aangekondigd in bijvoorbeeld een Facebookgroep. In die groep werd ook een bericht geplaatst om je eigen account als reactie eronder te zetten. Daarna volgde de follow loop.

Een giveaway toevoegen voor de mensen die jij een bericht stuurt. Dus iets dat je weggeeft. Misschien heb je een leuke link met extra uitleg die je volgers leuk vinden om ze te motiveren om mee te doen met je follow loop, maar die geef je natuurlijk alleen als ze je terug volgen.

Dus je reageert op de melding dat je er een nieuwe volger bij hebt.

Geef een geldprijs weg met de groep waarmee je begint

De een Instagram loop begint vaak met een groepje ondernemers. Door je krachten met elkaar te bundelen kun je een geldprijs weggeven die je bijvoorbeeld in je eentje niet weggeeft. Let er wel op dat je actie dan aan wettelijke voorwaarden voldoet, omdat je dan een loterij houdt.

Je kunt bijvoorbeeld met zijn 10en afspreken om 1000 euro te verloten, dat is 100 euro per persoon.

Geef een dienst of product gratis weg

Geef je liever geen geld uit, maar laat je jouw kracht liever zien? Dan kun je mensen ook kans laten maken op het winnen van een dienst of product van je. Je kunt bijvoorbeeld je volgers een product laten winnen of een gratis coaching sessie geven.

Heb je hulp nodig om meer uit je Instagram te halen? Doe dan mee met 52 Weken Instagram Inspiratie.