De nieuwe cijfers van NewCom.nl over het social media gebruik in 2018 zijn binnen en er is een echte verassing. Instagram is namelijk nu een van de grote jongens als het gaat om het aantal gebruikers dat er dagelijks gebruik van maakt. Als je kijkt naar de social media die als massa media ingezet kan worden, staat Instagram nu op de derde plaats vlak na YouTube en Facebook staat nog altijd op nummer 1.

Lees in dit blog welke gevolgen dit heeft voor jouw online marketing.

Instagram voor Instasucces

Instagram is voor ondernemers niet meer te negeren in hun socialmediastrategie. Dit komt doordat Instagram dit jaar het derde grootste social medium is voor het bereiken van veel mensen per bericht in Nederland. Instagram heeft inmiddels al 4,1 miljoen Nederlandse gebruikers. Hiervan zit de helft dagelijks op Instagram.

Welke foto’s maak jij (met je martphone)?

Instagram is een social medium waarin afbeeldingen een belangrijke rol spelen. Elk bericht is namelijk gebaseerd op een afbeelding of korte video. Deze afbeeldingen maken gebruikers zelf met hun smartphone.

De smartphone speelt een steeds belangrijkere rol in het gebruik van social media. Dit zie je ook aan de stagnatie van het gebruik van Facebook en de ongekende populariteit van Whats App.

Alle voordelen van Instagram op een rij

  • Instagram heeft 4,1 miljoen Nederlandse gebruikers.
  • De helft van de mensen tussen de 20 en 40 jaar gebruikt Instagram.
  • Het gebruik van Instagram onder volwassenen groeit al jaren en blijft groeien.
  • Bijna alle jongeren gebruiken Instagram.
  • Op Instagram krijg je veel makkelijker nieuwe volgers dan op andere social media.
  • Gebruikers reageren 58 keer vaker op berichten van bedrijven op Instagram dan op Facebook.
  • Vrouwen kopen vaker iets via Instagram dan mannen.
  • Iets in de sale op Instagram zetten verhoogt het aantal sales 7 keer.

Dat wil jij toch ook?

Instagram als middel om thuis te werken

Voor wie Instagram ook een verschil heeft gemaakt is Manja Koster. Voordat ze gebruikmaakte van social media, waaronder Instagram, werkte ze parttime. Ze wilde eigenlijk vanuit huis werken om tijdens het werk er ook te kunnen zijn voor haar kinderen.

Doordat ze buitenshuis werkte maakte ze ook veel kosten voor de kinderopvang en doordat ze nog een andere baan nodig had naast haar bedrijf groeide haar bedrijf eigenlijk ook niet snel.

Dit was ontzettend frustrerend voor haar, omdat ze wist wat ze wilde bereiken, maar er op de een of andere manier niet kon komen.

Toen is ze door een gemeenschappelijke kennis naar mij doorgestuurd en ik heb haar geholpen met social media en identiteitsadvies. In dit advies werd Instagram ook meegenomen in haar toekomstige strategie.

Sindsdien zet ze Instagram goed in voor haar bedrijf en dat werkt zijn vruchten af.

Nu werkt ze fulltime thuis. Heeft ze een team van honderden mensen om zich heen verzameld die via haar producten verkopen. Doordat ze vanuit huis werkt bespaart ze (oppas)kosten en

Heb jij nu het gevoel dat je meer met Instagram wilt doen volg dan een workshop bij CommunicatieVogel.

Bron: https://www.newcom.nl/socialmedia2018?page=socialmedia2018