Je imago is het beeld dat een persoon, bedrijf of instelling over jouw bedrijf heeft. Als je een bekend imago hebt kan dit voordelig zijn, maar ook nadelig. Dit hangt namelijk af van het imago dat je hebt. Je kan een goed imago wíllen hebben, maar heb je dat ook? In dit artikel staan stappen om er achter te komen wat je imago is en hoe je dit kunt veranderen. 

Wat is mijn imago?

Om er achter te komen wat je imago is kan je een klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren. Daarin kan je vragen stellen over wat jij wilt uitstralen en of dat klopt. Je kan bijvoorbeeld vragen welke waarden ze jouw bedrijf toeschrijven.

Op die manier kan je er achter komen of dit overeenkomt met jouw kernwaarden. Om dit voor de klant gemakkelijk te maken kan je meerdere opties neerzetten die ze kunnen aankruisen. Tussen alle opties staan ook jouw kernwaarden.

Een andere manier om je imago en bekendheid te meten is door het uitvoeren van onderzoek bij potentiële klanten. Je kan afbeeldingen van je logo laten zien en vragen of hen dit bekend voorkomt. Daarnaast kan je nog andere vragen stellen over wat ze weten over jouw bedrijf. Op die manier meet je ook de merkherkenning.

imago

Wat kan ik doen om mijn imago te veranderen?

Uit deze onderzoeken kunnen verschillende dingen naar voren komen. Zoals dat de kernwaarden niet herkend worden of dat je imago totaal wat anders is dan jij wilt. Om dit te veranderen kan je eerst kijken naar jouw communicatiemiddelen.

Kan het misverstand zijn ontstaan door gebrekkige informatie of beeldvorming op jouw website? Of door het wel of niet gebruik maken van social media? Kan het zelfs komen door de huis aan huis bladen waarin je adverteert?

Met een communicatiescan kan je dit uitzoeken. Daarna weet je welke zaken je op je website, social media en andere reclame middelen moet aanpassen. Je kan dan aangeven welke nieuwe waarden je moet melden op je website en social media en welke waarden je moet ontkrachten. Dit kan je met verschillende overtuigingstechnieken doen. Een paar voorbeelden:

  • Afbeeldingen die voor en na resultaten laten zien
  • Opsomming van argumenten
  • Quote van een tevreden klant
  • De volgorde waarop je iets zegt

Er zijn nog meer vuistregels, maar dan ben je er nog niet altijd.

Interne communicatie voor je imago

Ligt het niet aan de externe communicatie? Dan kan het aan je personeel liggen. Straalt je personeel wel uit wat je wilt uitstralen?

Door een intern onderzoek kan je er achter komen of je personeel wel op de hoogte is van het gewenste imago.

Hoe je personeel over het bedrijf denkt wordt ook wel de identiteit van een bedrijf genoemd. Als je weet wat dit is kan je stappen ondernemen om je personeel te stimuleren je gewenste imago meer uit te dragen. Dit kan bijvoorbeeld met interne social media of het gebruik van een nieuwsbrief.

Wil jij weten wat je imago is? Daarbij kan ik je helpen. Met behulp van een op maat gemaakte vragenlijst, onderzoek op straat en op social media kan ik erachter komen wat jouw imago is. Als dit niet is wat je wilt kan ik een communicatiescan uit voeren om te bepalen of het aan jouw communicatiemiddelen ligt, of dat je verder moeten kijken. Neem contact met me op voor een gratis verkenningsgesprek.