Pinterest is een ontzettend leuk medium om inspiratie vandaan te halen en om zichtbaar te zijn als iemand die inspiratie biedt, maar hoe werkt Pinterest eigenlijk? In dit blog ga ik dieper in op het gebruik van Pinterest voor het vinden van Inspiratie en het gebruik van Pinterest voor het bieden van Inspiratie. Ideaal als je iets verkoopt bijvoorbeeld.

Hoe werkt Pinterest om inspiratie te vinden?

Als gewone gebruiker zit je meestal op Pinterest om inspiratie te vinden voor bijvoorbeeld de inrichting van je nieuwe huis, kinderkamer, trouwjurken, sporten, bewegen, recepten en nog veel meer.

Het is zo gek niet te bedenken of je kunt er inspiratie op vinden op Pinterest.

Wanneer je een account hebt aangemaakt (je kunt ook inloggen met je gmail of Facebook) kun je borden maken over bepaalde thema’s. Ik heb zelf bijvoorbeeld borden voor kleding, hebbedingen, inrichting en dergelijke. In mijn geval zijn die wel allemaal verborgen, want mijn openbare borden bieden inspiratie voor mijn werk en zorgen ervoor dat mensen op mijn website komen (maar daarover later meer bij het stukje inspiratie bieden).

Je kunt op Pinterest zelf Pins (pinterest berichten) van andere mensen vinden via je startpagina en door te zoeken op bepaalde thema’s.

Hoe werkt Pinterest om inspiratie te bieden?

Als ondernemer wil je juist inspiratie bieden op Pinterest.

Dit kan eigenlijk op 3 manieren.

  1. Inspiratie vanaf je website
  2. Inspiratie vanaf Pinterest
  3. Inspiratie door te adverteren

Pinterest inspiratie vanaf je website

Jij en andere mensen kunnen met Pinterest afbeeldingen van je website pinnen en bewaren. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je afbeeldingen plaatst op je website waarvan je wilt dat mensen deze bewaren.

Zo vallen verticale afbeeldingen meer op op de tijdlijn van Pinterest.

Hierdoor is voor bijvoorbeeld dienstverleners het gebruik van infographics op blogs belangrijk om iets te hebben zodat mensen dit kunnen pinnen en kunnen bewaren op hun Pinterest voor als ze ooit de informatie uit je blog weer nodig hebben.

Voor webshops kan dit juist betekenen dat je productfoto’s verticaal plaatst in plaats van horizontaal. Bij kleding is dit vaak nog wel logisch, omdat een mens ruw gezien ook verticaal is.

Pinterest inspiratie van Pinterest

Het is natuurlijk nog makkelijker als mensen jou volgen op Pinterest en jij regelmatig te zien bent in hun tijdlijn wanneer je nieuwe berichten (pins) plaatst. Als je bijvoorbeeld producten online hebt gezet in je websop kun je deze ook pinnen op je Pinterest zodat mensen die op Pinterest aan het browsen zijn jouw nieuwe pins en nieuwe producten dus direct zien.

Heb je meer een bedrijf dat kennis deelt, dan kun je de infographics van je blogs ook op Pinterest plaatsen.

Pinterest inspiratie door adverteren op Pinterest

Heb je geen zin om allerlei moeite te doen met borden en producten en je website Pinterest vriendelijk maken? Dan kan je ook adverteren. In dat geval maak je een verticale afbeelding die linkt naar een pagina die jij wilt promoten.

Je kunt je promotie richten op mensen met bepaalde interesses en hiervoor themawoorden of zoektermen invullen.

Wil je meer weten over hoe jij Pinterest kunt gebruiken voor jouw bedrijf? Plan vrijblijvend een uitvogel sessie bij me in.