Hoger komen in Google doe je over het algemeen met bloggen (als je niet wilt adverteren), hoewel je misschien wilt dat juist je salespagina lekker hoog komt in Google. En het is heel frustrerend als dat niet lukt. Dus bloggen is toch wel een goeie oplossing. Dat betekent niet dat je salespagina niet bovenaan in Google kan komen te staan, want het kan zeker wel.

Zo heb ik een pagina voor communicatieadvies en daar heb ik heel lang niks mee gedaan. Ik was gewoon lekker aan het bloggen en op een dag kreeg ik opeens heel veel bezoekers op die pagina voor communicatieadvies. Toen dacht ik ‘hè, wat gebeurt er toch?’ Toen heb ik communicatieadvies gegoogled, en toen stond ik bovenaan. Maar dat kwam dus omdat ik ook blogde.

In dit blog ga ik dieper in op zaken waarop je moet letten als je wilt dat jouw salespagina hoog in Google komt.

Zaken om op te letten om Hoger in Google te komen

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om je website überhaupt in Google te krijgen. Zo is het belangrijk dat je op je website aangeeft dat deze geïndexeerd mag worden voor Google. Op WordPress gebeurt dit automatisch en kun je aanvinken dat je dit juist niet wilt. Controleer bij het systeem wat je gebruikt voor je website of dit ergens ingesteld staat.

Bij WordPress heb je plug-ins die de vindbaarheid van je website versterken. Zoals de Yoast seo tool die je helpt om je pagina’s zo te schrijven en in te richten dat de kans groter wordt om met bepaalde zoekwoorden hoog in Google te komen.

Ook heeft Google allerlei programma’s die je helpen om te bepalen of je website goed geïndexeerd wordt om in Google te komen. Die geven vaak ook aan wat je zou moeten verbeteren om alsnog je pagina’s hoger in Google te krijgen.

Maar als je alles technisch voor elkaar hebt, betekent dit niet direct dat je op de eerste pagina in Google komt.

Belangrijkste pagina’s op je website inrichten

Zoals gezegd wil je bijvoorbeeld dat de pagina waarop jij je diensten of producten verkoopt hoog in Google komt. Dus het is van belang om die pagina’s in ieder geval te hebben. Want anders is het bloggen en zijn alle andere acties ook niet nodig. Iets is altijd nog beter dan niets.

Bij het inrichten van je dienst pagina is het belangrijk om onderzoek te doen naar welke zoekwoorden mensen zoeken voor jouw dienst of product. Kies er een uit waarop jij gevonden wilt worden en benoem deze in de URL (het webadres), de titel en tussenkopjes.

Als je afbeeldingen toevoegt, zorg er dan ook voor dat deze zoekterm in de alt-omschrijving van de afbeelding staat. Dit is ook een belangrijk element voor de indexatie van Google.

Bloggen om je hele website hoog in Google te krijgen

Bloggen (of het bouwen aan een kennisbank als je een blog niet professioneel genoeg vindt) is vervolgens een goede manier om te laten zien dat je bedrijf ook de kennis in huis heeft om de dienst op een kwalitatieve manier te leveren of dat men erop kan vertrouwen dat je product ook goed in elkaar zit.

In dit blogs geef je dan aandacht aan onderwerpen waarop veel gezocht wordt binnen je vakgebied zodat dit je algehele website ondersteunt in de kwaliteit en vindbaarheid. Op die manier is mijn salespagina op gegeven moment toch op nummer 1 bij de natuurlijke zoekresultaten terechtgekomen.

Daarnaast zijn er nog andere belangrijke elementen om in je blog toe te voegen, zodat de kans op een goede ranking op Google gemaximaliseerd wordt. Dit houdt onder andere in: het linken naar andere pagina’s en blogs op je website.

Wil jij ook werken aan je seo zonder hiervoor te hoeven adverteren? Doe dan mee aan de Onvergetelijk Hoog Bloggen Sessies. Dit programma helpt je om goede blogs te schrijven op zoektermen die belangrijk zijn voor jouw vakgebied en om alle elementen aan je blogs en andere belangrijke pagina’s op je website toe te voegen om de algehele seo van je website te verbeteren.

Klik hier voor meer informatie.