Heb jij de melding al gehad? Als je naar Twitter gaat kan je gebruik maken van het nieuwe Twitterprofiel. Deze ziet er heel anders uit dan het huidige profiel, als je daar nog gebruik van maakt. In dit artikel leg ik uit wat de voor en nadelen zijn van het nieuwe profiel als je Twitter gebruikt voor je bedrijf. 

Uiterlijke kenmerken van het nieuwe Twitterprofiel

In plaats van een soort startpagina met alleen jouw Tweets is de hele layout veranderd. Nu kan je over de gehele breedte een header(brede afbeelding) plaatsen. Links staat je Twitterfoto met daaronder de beschrijving, regio en je website. Die ze nu een andere kleur hebben gegeven.

Boven je Tweets staat nu hoeveel volgers je hebt en hoeveel mensen jou volgen. Hoeveel foto’s je hebt geplaatst en meer, wat weer uitvouwt in een menu. Maar de belangrijkste verandering is nog wel dat je ook kan klikken op Tweets en antwoorden. Mensen zien niet alleen de Tweets die je gestuurd hebt, maar ook tweets die je openbaar naar andere mensen hebt gestuurd, dus als antwoord op een #dtv bijvoorbeeld. Op die manier kunnen mensen inschatten hoe sociaal je bent op sociale media en of je ook verstand hebt van je vak.

Nadelen van het nieuwe Twitterprofiel

  •  Alleen het profiel is vernieuwd, de startpagina niet.
  • Je kan de achtergrondkleur niet meer instellen, wat slecht kan zijn voor je huisstijl en dus je herkenbaarheid.

Voordelen van het nieuwe Twitterprofiel

  • Je logo kan nu volledig in beeld zijn als je die op je achtergrond had. Zoals ik dat eerder had en je alleen de vogel kon zien. Dat is weer goed voor je herkenbaarheid, maar maakt de huisstijl nog niet compleet.
  • Je website valt nu meer op omdat, ze die je themakleur hebben gegeven. In mijn geval is dat oranje.
  • Hij is overzichtelijker.
  • Hij nodigt uit om iemand te onderzoeken (foto’s en interacties bekijken).

Tips voor zakelijk gebruik van het nieuwe Twitterprofiel

Het nieuwe profiel nodigt uit om naar je interacties met andere Twitteraars te kijken. Ga dus ook echt het gesprek aan op jouw vakgebied en zorg ervoor dat wat je zegt ergens op slaat. Sociale media moet ook sociaal ingezet worden.

Zorg ervoor dat je themakleur bij je huisstijl past.

Het nieuwe profiel nodigt uit om je foto’s te bekijken. Heb je werk dat visueel ook leuk kan zijn, zoals iets met auto’s, fietsen, bloemen, interieur en dergelijke plaats dan af en toe een foto. Ook als je minder visueel werk hebt, zoals ik met mijn communicatieadvies kan je foto’s plaatsen van meetings of andere gebeurtenissen tijdens je werk.

Wil jij ook Twitter gebruiken maar weet je niet hoe? Neem dan contact met me op voor een social media plan. Wil je wel de voordelen van sociale media maar heb je er niet elke dag de tijd voor? Met regelmatig overleg kan ik jouw sociale media waarnemen en behoud je toch je unieke uitstraling. Ik hou je ook op de hoogte van je online imago.