Gratis reclame maken voor je bedrijf doe je met content marketing. Het internet biedt ontzettend veel mogelijkheden, zelfs voor mensen met een klein budget. Denk aan blog-websites en sociale media. Daarnaast kun je ook in de normale wereld veel doen om gratis reclame te maken voor je bedrijf.

Offline mogelijkheden voor gratis reclame

Offline is er ook veel wat je kunt doen om je bedrijf bekender te maken. Toen ik net begon met ondernemen, had ik als student geen budget voor reclame. Daarom zocht ik naar gratis netwerkbijeenkomsten voor ondernemers, zoals Open Coffee’s.

Misschien zijn die er nog steeds, dus neem eens een kijkje op Google bij je in de buurt.

Daarnaast kun je ook altijd eens als gast naar een BMI netwerk ontbijt gaat. Daar kun je dan kennismaken met mensen, die wel eens een vervanger nodig hebben als zij niet kunnen. Ideaal om toch jezelf gratis te laten zien bij ondernemers die het budget hebben om je in te huren.

En het is ook fijn op je pitch mee te oefenen. (Dat was destijds verplicht in de voorstelronde).

Het kan spannend zijn om te beginnen met ondernemen, maar duik er lekker in en op gegeven moment is het iets heel normaals voor je om meer over jezelf en je bedrijf te vertellen.

Daarbij kun je de mensen die je ontmoet tijdens gratis netwerken toevoegen aan je LinkedIn connecties en uitnodigen om je op je andere sociale media te volgen, zodat je ook als je niet aan het netwerken bent zichtbaar blijft.

Online mogelijkheden voor gratis reclame

Als we dan toch beginnen over het combineren van offline reclame maken naar online reclame maken. Dan gaan we ook even iets dieper in op de online mogelijkheden.

Online zijn er dus ontzettend veel mogelijkheden om gratis reclame te maken voor je bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld op sociale media een pagina aanmaken voor je bedrijf. Als eigenaar of zzp’er kan je persoonlijke profiel op LinkedIn ook ontzettend veel doen om je bedrijf bekender te maken (1).

Daarnaast kun je ook gaan bloggen. Het liefst op je eigen website, maar als je daar ook geen budget voor hebt, kun je ten minste bij WordPress of Blogspot een gratis blog aanmaken waarin jij je kennis deelt.

Wil je liever niet zo’n gratis blogsite? Dan kun je ook op LinkedIn artikelen schrijven.

Daarnaast kun je ook gebruikmaken van e-mail. Veel ondernemers in Nederland beginnen met Mailblue of ActiveCampaign, maar daar heb je toch nog een budget voor nodig. Bij Mailchimp kun je wel gratis beginnen, maar naarmate je meer e-mails verstuurd of steeds meer aanmeldingen krijgt voor je nieuwsbrief zijn daar ook kosten aan verbonden.

We gaan even iets dieper in op de gratis online mogelijkheden:

Facebook

Facebook is het grootste sociale medium van Nederland als het gaat om social networking sites. Doordat het zoveel gebruikt wordt zijn de gebruikers ervan een gemiddelde afspiegeling van Nederland. Als dat je doelgroep is, omdat je gewoon leuke spulletjes verkoopt of leuke workshops geeft, is Facebook ideaal voor jou.

Je kunt gratis berichten plaatsen en daarbij ook leuke links naar je website. Ideaal als je producten wilt laten zien of blogs hebt om te delen.

Daarbij zijn er ook veel Facebookgroepen waarop je kunt werken aan je zichtbaarheid. Dat is heel handig als je nog niet zoveel volgers hebt.

Persoonlijk vind ik Facebook echt een B2C medium, maar aangezien je zaken met mensen doet kan het ook voor B2B bedrijven geen kwaad om zichtbaar te zijn op Facebook. Er zijn ook hele leuke ondernemersgroepen.

Klik hier als je meer hulp wilt met Facebook.

Instagram

Instagram is een van mijn persoonlijke favorieten. Je kunt er alleen links in de bio (je profiel als het ware) mee plaatsen. Maar wat er zo leuk aan is, is dat je snel even een leuke foto kunt plaatsen en een leuke omschrijving erbij geeft.

Daarbij voelt het op Instagram veel natuurlijker om het gesprek met je volgers aan te gaan in de chat en dat kan hele leuke dingen opleveren, zoals klanten.

Samenwerkingen vloeien er ook uit voort. Door Instagram kan ik bij meerdere ondernemers gast-masterclasses geven en dat kost mij helemaal niets.

Instagram is goed voor zowel B2C bedrijven als B2B bedrijven. Mensen doen uiteindelijk toch zaken met mensen.

Klik hier als je hulp nodig hebt met Instagram.

LinkedIn

LinkedIn is na Instagram ook een medium wat ik erg prettig vindt. Want net als bij Instagram is het op LinkedIn normaal om elkaar ook chatberichten te sturen. Dit kan hele leuke gesprekken opleveren. Daarnaast merk ik zelf dat de groepen op LinkedIn voor ondernemers ontzettend geschikt zijn.

Zeker als je net zoals ik een zakelijke doelgroep hebt.

Verder kun je op LinkedIn ook hele leuke berichten maken die de aandacht trekken en in tegenstelling tot Facebook kun je ook artikelen schrijven op LinkedIn en zelfs een nieuwsbrief maken die mensen ook op hun e-mail kunnen lezen. Hoe cool is dat?

LinkedIn is daarom ook bij uitstek het medium waarmee je ook kunt bloggen.

Klik hier als je meer hulp nodig hebt met LinkedIn. 

Bloggen

Als we het dan toch hebben over bloggen. Bloggen is voor mij in ieder geval het liefste wat ik doe. Tijdens mijn studie journalistiek raakte ik helemaal gedemotiveerd, en wist ik niet meer waar ik het zoeken moest. Ik wilde graag mensen helpen, maar had niet het idee dat ik dat goed voor elkaar zou krijgen als journalist.

Totdat ik dus bloggen ontdekte. Dit is zo’n handige veelzijdige manier om ondernemers mee te helpen. Het gaf en geeft mij ontzettend veel energie om met bloggen aan de slag te gaan (je kunt me er bijna voor wakker maken .

Het is namelijk ontzettend veelzijdig te gebruiken, voor mij en voor veel cliënten van mij is bloggen de basis, de hoeksteen, van hun marketing. Vanuit een blog kun je namelijk social media berichten maken en je hebt iets de delen voor je nieuwsbrief. Als je het slim aanpakt kom je er ook hoger mee in Google! Super tof! En het enige dat het je kost is tijd!

Klik hier als je meer wilt doen met bloggen. 

E-mail

En als laatste de e-mailmarketing. Je hebt wel een programma nodig om een lijst voor je nieuwsbrief mee op te bouwen. Mailblue of Activecampaign zijn in Nederland erg populair, maar helaas is het niet gratis. Met Mailchimp kun je echter wel gratis beginnen en dan betaal je pas nadat je een X-aantal mails per maand moet sturen.

Tegen die tijd is je lijst wel zo gegroeid dat je er haast wel aan moet kunnen verdienen en dan kun je altijd nog overstappen.

Het leuke aan e-mails versturen is dat je dit stuurt naar mensen die zich op de een of andere manier hebben ingeschreven voor je nieuwsbrief. Die hebben dus al meer interesse in je bedrijf dan de gemiddelde blog-lezer of social media volger. Immers je mailbox is vaak iets waar mensen heel zuinig op zijn.

Zorg er daarom ook in je e-mail voor dat je waardevolle informatie geeft, en de e-mail is ook een hele handige plaats voor exclusieve acties die je niet gelijk op social media deel. Daar haal ik zelf toch wel veel van mijn sales voor online programma’s uit. Ideaal!

Wil jij aan de slag met gratis reclame maken voor je bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? Plan vrijblijvend een Uitvogelsessie. 

Bronnen:

  1. https://visnyk.fem.sumdu.edu.ua/en/3-2020-14