“Bloggen levert niets op.” Dit is vaak iets wat ik hoor van ondernemers die bloggen op de verkeerde manier aanpakken. Want bloggen levert je ontzettend veel op, in materiële en immateriële zin. Je kan er geld of goodies mee verdienen en je leert ontzettend veel als je aan het schrijven bent over het onderwerp waarover je schrijft.

In dit blog ga je erachter komen hoe geld verdienen met bloggen werkt.

Het is mogelijk om geld te verdienen met bloggen. Geld verdienen is ontzettend handig voor je leven. Als je geen geld verdient kun je niet voorzien in je levensvoorziening. Gelukkig kan je dus geld verdienen met schrijven en dat maakt alles een stuk eenvoudiger.

Word jij vergeten?

Wie schrijft blijft. Schrijven voor je website is een manier om jouw expertise te laten zien aan je doelgroep. Door het laten zien van je expertise zullen mensen je sneller als expert herkennen. Die herkenning zorgt ervoor dat mensen aan je denken als ze een probleem hebben dat jij kunt oplossen.

Daarbij kan dat ervoor zorgen dat je wordt uitgenodigd om te spreken op evenementen[1].

Jij verdient geld met bloggen

Het is mogelijk om geld te verdienen met bloggen. Dit kan op meerdere manieren. Je kunt geld verdienen met bloggen door een affiliate blog waarin je linkt naar producten en jij per aankoop via jouw blog geld krijgt. Je kunt ook geld verdienen door te bloggen over iets en dat iemand jou dan geld geeft omdat je erover blogt. Als laatste kan je het ook door je eigen producten of diensten te verwerken in je blog.

Bloggen wordt door de meeste mensen gebruikt om informatie te delen, relaties te managen (zoals met PR) en het laten zien van een bepaalde identiteit[2], zoals expert.

Bedrijven gebruiken blogs vaak voor het krijgen van een langdurige relatie met potentiële cliënten en betrokkenheid bij het creëren van nieuwe producten, het laten zien van producten en als extra marketingactiviteit[3].

Vooral wanneer mensen interactie aangaan met je blog kan dit ook de loyaliteit van die mensen aan jouw bedrijf versterken[4]. Dit houdt vaak in dat mensen dan vaker dan 1 keer klant van je worden.

Het verhaal van een blogger

Hoe snel je geld verdient met bloggen hangt af van je markt en hoe snel je blogs worden opgepikt. Voor mij duurde het bijvoorbeeld ongeveer 4 maanden voordat iemand contact met me opnam door de blogs die ik schreef, maar het kan ook veel sneller gaan dan dat.

Zo heb ik Sander Kats geholpen met een workshop bloggen. Hij merkte namelijk dat hij vooral afhankelijk was van het face-to-face netwerken en dat vond hij eigenlijk veel te druk. Hierdoor was hij de hele tijd bezig met afspraken om klanten te overtuigen van zijn autoriteit en expertise, maar daardoor miste hij juist tijd met zijn gezin.

Elke week een avond bij een netwerkclub of ’s ochtends vroeg naar de BNI’s toe rijden is immers wel heel vermoeiend. Je moet de hele tijd sociaal doen en dan thuis ook weer en dat was eigenlijk gewoon te veel.

Door het netwerken was hij dus erg vermoeid en als hij dan bij zijn gezin was kon hij er niet volop van genieten door die vermoeidheid. Ontzettend frustrerend, want hij wilde natuurlijk die gezellige man zijn waar zijn vrouw verliefd op was geworden. Hij kon niet echt zijn wie hij was, door de tijd die hij kwijt was aan het netwerken.

Doordat hij mij kende van de netwerkclub en ik vertelde over de workshop bloggen besloot hij dat eens te doen. Dus ik kam een middag bij hem langs om hem alle ins en outs over bloggen te leren, bloggen voor seo, bloggen om gevonden te worden op Google.

Een maand later kwam hij met goed nieuws. Binnen een week na het online zetten van zijn eerste blog belde een bedrijf uit Lelystad hem om hem in te huren.

Hij had dus direct een klant, zonder hiervoor tijd kwijt te raken voor het netwerken. Hierdoor kon hij zich meer focussen op werk waarvoor hij betaald werd en had hij direct meer tijd voor zijn gezin en meer rust.

Hij heeft het nog wel heel druk, maar niet meer met netwerken 😊. Dus de tijd die hij nu met zijn familie doorbrengt is veel relaxter, omdat ook de financiële ruimte om leuke dingen te doen groter is geworden.

Mijn ervaring met bloggen voor geld

Bloggen is iets wat ik ook ontzettend fijn vind om te doen en het helpt me om een gevoel van vrijheid te hebben. Ik kan beginnen wanneer ik wil, stoppen wanneer ik wil en werken waar ik wil. Een kleine lijst met voordelen voor mij:

  • Lekker typen op een plek waar jij het fijn vindt.
  • In je pyjama, omdat niemand je ziet.
  • Met een kop thee/koffie erbij.
  • Een rustig moment om te reflecteren op je kennis.
  • Samen met je blog-vrienden in dat restaurantje.
  • In je tuin als het mooi weer is.
  • Op vakantie als iedereen nog slaapt.

Bloggen kan altijd en overal, hoe leuk is dat?

Wil je meer weten over bloggen? Schrijf je dan in voor de online cursus Onvergetelijk Hoog Bloggen Sessies. Klik hier voor meer informatie en klik op de blauwe knop om het aan te schaffen.

Of plan een vrijblijvende Uitvogelsessie bij me in.

Pin ook deze handige infographic als geheugensteuntje:

Bronnen:

[1] https://firstsiteguide.com/benefits-of-blogging/

[2] https://academic.oup.com/jcmc/article/12/4/1409/4583037?login=true

[3] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0007681308000323

[4] https://www.mdpi.com/2199-8531/6/3/93