Een Facebook video uploaden wordt steeds belangrijker. Facebook gaat de concurrentie aan met YouTube en dat is niet voor niets. YouTube is namelijk op Facebook na het meest populaire sociale medium in Nederland. Facebook wil die voorsprong natuurlijk houden en dus willen ze meer inzetten op de videofunctie van Facebook. Daar moet jij natuurlijk ook gebruik van maken. Daarom leg ik in dit artikel uit waarom en hoe je Facebook video’s upload. 

Video’s worden het meest bekeken op social media. Facebook heeft als doel dat mensen zo lang mogelijk op het sociale medium blijven. Dus filmpjes van YouTube of Vimeo worden minder vaak in de tijdlijn van je volgers geplaatst dan de filmpjes van Facebook zelf. Want straks kom je op het idee om naar YouTube te gaan dat is natuurlijk niet de bedoeling van Facebook. Als oplossing laat Facebook de filmpjes die je daar rechtstreeks op plaatst nu meer zien in de tijdlijn dan andere berichten om je aan te moedigen vooral meer video’s op Facebook te plaatsen.

Daardoor is je organische bereik veel hoger dan bij berichten zonder video. 

Facebook video uploaden

Je kunt op meerdere plaatsen op je Facebookpagina je video uploaden. Je kan bij het bericht aangeven dat je een video wilt uploaden. Dan opent gelijk de verkenner van je computer en kun je het videobestand selecteren dat je op Facebook wilt plaatsen. 

Facebook video plaatsen

In sommige gevallen komt het dan voor dat het processen van de video erg lang duurt. Daarom kun je ook de video uploaden bij jouw video’s. Ga in het menu van Facebook naar video’s. Als dat er niet bij staat kun je ook klikken op “Meer”. Vervolgens kun je rechts in beeld klikken op video toevoegen uploaden.

1. Facebook video uploaden

2. Facebook video plaatsen

Je selecteert het bestand dat je wilt gebruiken voor de film, dan verschijnt er een scherm waarin je tekst van de video kunt typen die erboven komt te staan. Je geeft de video ook een titel en kunt hem indelen in een categorie. Dit is belangrijk voor de doelgroep van de video. Naast de afbeelding staan pijltjes daarmee kun je een frame uitkiezen die gebruikt wordt in de tijdlijn.

Facebook video titel en beschrijving

De aanzet tot actie is ook erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld een productvideo plaatst kun je vervolgens mensen naar de webshop turen waar het product te koop is.

Facebook video inplannen

Soms wil je niet dat de video direct online komt te staan. Als je dan een video uploadt en vervolgens wilt inplannen staat hij vaak toch al online. Voor het inplannen van een Facebookvideo moet je daarom eerst een conceptbericht maken. Je gaat dan naar publicatietools en vervolgens klik je links op concepten. Dan op de blauwe knop “+maken”.

Klik op publicatietools in het menu links in beeld.

Publicatietools Facebook

Klik op bericht maken. Selecteer dat je een video wilt plaatsen en klik vervolgens op het pijltje om het menu te openen dat je een bericht kunt plannen. Je selecteert dan de datum en tijd. 

Video plannen op Facebook

Vervolgens doorloop je stap 1 en 2 die al eerder in dit artikel genoemd zijn.

Als de video klaar is kan het soms een paar seconden duren voordat je hem terug ziet bij de geplande berichten. Dus niet schrikken. Hij komt er echt te staan, je kunt altijd voor de zekerheid de pagina van de geplande berichten verversen.

360 graden video’s uploaden

Als jij prachtige virtual reality video hebt en die wilt laten zien, is Facebook daar ook een goed platform voor. Meer dan de helft van de Facebookbezoekers gebruikt tijdens zijn bezoek een mobiele telefoon die ideaal is voor virtual reality video.

Ga tijdens het uploaden van de video naar de geavanceerde instellingen en vink daar aan “deze video is opgenomen met een 360 graden-indeling”. Nu kunnen alle gebruikers met een mobiele telefoon en tablet genieten van jouw geweldige virtual reality video.virtual reality facebook

Heb je meer hulp nodig voor Facebook? Check dan de informatie over 52 Weken Facebook Inspriatie.

Pin ook deze handige infographic van PixelRay over Facebookvideo’s.

Facebook video