Wat voor soort bericht ga je de wereld in helpen? Hoe laat ga je die de wereld in helpen? Wat hebben dat soort berichten om die tijd eerder gedaan? Facebook Statistieken kunnen je helpen met deze vragen.  Facebookstatistieken geven je inzicht in je fans. Niet persoonlijk, maar als groep. In dit artikel leg ik de functies van Facebook uit en hoe je dit gebruikt om je doelgroep beter te bereiken. 

Facebook statistieken

De volgende informatie wordt door Facebook aangeleverd.

  • Vind ik leuks.
  • Bereik van het bericht.
  • Acties van fans.
  • Berichten, met soort bericht en bereik.
  • Demografische gegevens van je fans en van bereikte personen.
  • Tijden dat fans online zijn, gemiddeld en daggemiddelde.

Je hebt een overzichtspagina waar je snel de belangrijkste informatie van de laatste week kan zien.

Facebook statistieken overzicht

Overzicht Facebookstatistieken.

Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Met deze statistische informatie kan je de berichten die je op Facebook plaatst evalueren. Heeft het bericht het effect gehad dat je wilde? Heeft een ander bericht beter gewerkt? Dan kijk je nog eens goed naar je berichten om te bepalen waarin ze verschilden en kun je kijken of dat verschil ook de oorzaak is voor de verschillende resultaten. Je bepaalt hoe je nieuwe post eruit ziet en test het weer. Dit is een proces dat je altijd moet en kan herhalen.

De tijd zal het vertellen

Daarnaast zijn ook de tijden wanneer je fans online zijn voor belang van de tijdstippen waarop je een bericht post op Facebook.  Om te bepalen wanneer je een bericht post kijk je naar de pieken in je tijdlijn. Bij Facebook is het mijn ervaring dat je het beste tussen een uur en een halfuur voor de piek je post plaatst voor het grootste bereik.

Het is het beste om niet vaker dan vier keer per dag een post op Facebook te plaatsen. Mensen krijgen dan vaak te veel informatie van je en dat kan de informatie die ze van vrienden willen hebben in de weg staan. Grote kans dat ze je wegklikken of direct door scrollen. Test daarom hoeveel berichten per dag het beste effect hebben voor jouw bedrijf.

Wil je meer informatie over hoe je Facebookstatistieken in jouw voordeel kan gebruiken. Neem dan contact met me op. Dan bekijken we samen jouw situatie en maken we een plan van aanpak. Elk onderdeel van de statistieken kunnen van belang zijn voor jouw strategie.

Of doe mee met 52 Weken Facebook Inspiratie en krijg een jaar lang begeleiding om het beste uit jouw Facebook te halen. Klik hier voor meer informatie.