Facebook is een geweldig middel om een band met je potentiële klanten op te bouwen en om een top of mind positie te krijgen voor wanneer ze een probleem hebben dat jij kunt oplossen. Dan moet je wel gebruik maken van een zakelijke Facebookpagina. Als je helemaal niets wilt betalen voor die top of mind positie kun je soms gefrustreerd raken. Je maakt een bericht, maar het organische bereik is niet zo hoog als het aantal volgers dat je op Facebook hebt. Zucht…

Om ervoor te zorgen dat jij het beste uit Facebook haalt heb ik de zeven beste Facebook marketing tips voor je op een rij gezet.

1. Gebruik afbeeldingen

Facebook marketing tipsUit onderzoek blijkt dat berichten met middellange tekst en afbeeldingen de meeste interactie krijgen. Gebruik daarom altijd minimaal een afbeelding om je bericht op Facebook leuker te maken. Door een afbeelding te gebruiken trek je sneller de aandacht voor jouw bericht.

Die extra interactie zorgt voor een soort sneeuwbaleffect. Als iemand je bericht leuk vindt, erop reageert of hem zelfs deelt is het bericht vaak te zien bij in ieder geval een aantal vrienden van die persoon. Bij hen kan deze cyclus zich weer herhalen.

2. Zet niet te veel tekst in de afbeelding

Je kunt ook tekst in de afbeelding verwerken, maar gebruik niet meer dan 20%. Als je die grens overschrijdt kun je dit bericht namelijk niet meer promoten op Facebook. Dat is erg jammer voor je marketing activiteiten.

Gelukkig heeft Facebook een hulptool waarmee je van te voren kunt controleren of jouw afbeelding zich aan de 20% regel houdt.

3. Gebruik video’s

Facebook heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt wat betreft video. Je kunt inmiddels video’s zelf uploaden, van afbeeldingen een diavoorstelling maken en live een video uitzenden waarin mensen ook nog kunnen reageren.

Omdat Facebook wil dat iedereen zijn of haar filmpjes deelt op Facebook en niet op andere social media waar dat ook kan (YouTube, Vimeo, e.d.) laten ze de filmpjes die direct op Facebook zijn geplaatst ook aan meer mensen zien dan links naar filmpjes.

Bovendien is de prijs voor het vertonen aan een video aan je doelgroep in een betaald bericht ook veel goedkoper dan andere berichten, zoals een bericht naar je website.

4. Link naar je website

Maar dat betekent niet dat je niet naar je website moet linken. Je moet juist ook berichten plaatsen waarin een link naar je website staat. Het is dan alsof Facebook de voorzet geeft en je website zorgt voor een sale, afspraak of lead (dat hangt van je bedrijf af).

Als je linkt naar je website worden als het kan ook de afbeeldingen van de webpagina waarnaar je linkt gebruikt. Helaas is op de website vaak een jpg afbeelding gebruikt om de laadtijd te verkorten en die komen niet altijd mooi in beeld.

Gelukkig heb je met de plussen onder de link tijdens het aanmaken van het bericht de mogelijkheid om de afbeelding te vervangen voor een png versie (Beetje naar beneden scrollen). Dat doe ik ook altijd :).

5.Geef een goodie weg

Oké, dus je hebt een link naar je website geplaatst. Maar waar gaat de bezoeker heen en “what is in it for me”. Houd altijd in de gaten dat je iets waardevols voor de bezoeker levert. Link naar informatie waar hij/zij wat aan heeft.

Het is op het moment bijvoorbeeld erg populair om een pdf/e-book met daarin waardevolle tips weg te geven.

Maar je kunt het ook kleiner aanpakken en naar een blog linken.

6. Controleer je statistieken

Met een zakelijke pagina van Facebook heb je de voordelen van Facebook insights. De statistieken van Facebook. Met deze statistieken krijg je inzicht in hoeveel mensen je berichten hebben gezien, hoeveel mensen erop gelikt hebben en meer.

Daarnaast kun je ook zien wanneer je fans online zijn. Niet per persoon, maar zeg maar hoeveel van je fans op elk uur van de dag online zijn. Naar aanleiding van die informatie kun je bepalen wanneer jij je berichten online zet zodat zoveel mogelijk van je fans je berichten zien en erop klikken.

7. Promoot de beste berichten

Je kunt al je berichten promoten, maar als dat niet in je budget zit kun je ervoor kiezen om je beste berichten van de week een extra boost te geven door ze te promoten. Hierdoor bereik je meer mensen. Als die je berichten leuk vinden kan je een echt sneeuwbal effect veroorzaken en dat biedt mogelijkheden om de banden aan te halen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een Facebook bedrijfspagina, het optimaliseren van de berichten en de beste technieken en tools om je berichten te promoten? Check dan de 52 Weken Facebook Inspiratie.

Pin deze infographic van PixelRay als herinneringssteuntje op Pinterest.

Facebook marketing tips infographic