Een Facebook groep oprichten voor jouw bedrijf is ideaal voor jou als ondernemer. In een Facebook groep kun je mensen met dezelfde interesse met elkaar laten communiceren. Zie een Facebook groep als een online community. Mensen met interesse betreffende jouw dienst, product of organisatie kunnen tips en ideeën uitwisselen. Op die manier kan jouw groep een bron van goede informatie over jouw werkveld worden.

9 van de 10 volwassen mensen in Nederland heeft een Facebookprofiel, daar zitten vast mensen tussen die interesse hebben in wat jij doet. Een Facebook groep is de uitgelezen manier om een groter publiek te bereiken.

Lees hier de tien voordelen van een Facebook groep.

1.) Je netwerk uitbreiden.

Zoals je misschien weet is een groot netwerk belangrijk voor jou als ondernemer. Je kunt meer werk binnenhalen of juist die ene nieuwe werknemer vinden waar je al zo lang naar op zoek bent.

Een Facebook groep is de perfecte manier om je netwerk uit te breiden en te onderhouden. Heb je iemand ontmoet tijdens een event? Nodig ze uit voor je Facebook groep en onderhoudt contact, deel ideeën en vergroot je netwerk.

Bij deze nodig ik jou ook uit voor mijn Facebook groep over bloggen.

2.) Directe feedback.

In je Facebook groep kun je met de leden over van alles communiceren. Plaats een poll om te ontdekken hoe jouw leden over iets denken of vraag om feedback in de vorm van klantenervaringen.

Steven Zeldes, CEO van AvaCare Medical zegt “…het is een bron van de meest rauwe en eerlijke feedback die je in een online milieu zal vinden”.

3.) Jij bent de baas.

Wanneer je een Facebook groep opricht beslis jij wie er wel en niet toegang krijgt tot de groep. Je kunt de groep zelfs totaal onzichtbaar maken voor niet-leden. Zo zorg je ervoor dat echt alleen jouw doelgroep een community vormt.

Het is belangrijk dat je een bepaalde ‘gedragscode’ handhaaft binnen jouw Facebook groep zodat iedereen zich welkom en veilig voelt.

4.) Persoonlijk contact.

Via je Facebook groep kun je heel makkelijk persoonlijk contact onderhouden met mensen die lid zijn. Stel een vraag, deel een foto of verhaal.

Op deze manier zullen leden zich meer met jouw merk, dienst of product verbonden voelen. Het is vele malen persoonlijker dan een gewone Facebookpagina omdat een groep mensen meer verleid om ook berichten achter te laten. Doordat er meer interactie is, raken mensen ook meer met elkaar verbonden. 

5.) Beter inzicht in jouw doelgroep.

Een Facebook groep oprichten zal je ook een beter inzicht geven in wie nou eigenlijk jouw diensten of producten afnemen.

Als je wilt kun je tenslotte ieder potentieel nieuw lid screenen en zien wij hij of zij is. Dit geeft je een goed beeld van wie jouw doelgroep is en hoe jij een betekenisvolle band met de leden kunt opbouwen.

6.) Helpt voor een positief imago.

Jij bent de baas van jouw Facebook groep, dus op die manier kun jij ook het imago van jouw bedrijf beïnvloeden.

Deel ervaringen en foto’s, of organiseer een vraag- en antwoordsessie om een duidelijk beeld van jouw bedrijf of organisatie te scheppen.

Je kunt ook exclusieve content voor je leden creëren, zo geef je ze net dat extraatje wat ze op een reguliere Facebookpagina zouden moet missen. Dit komt jouw imago alleen maar ten goede.

7.) Laagdrempelig.

Facebook heeft een groot ledenaantal. Grote kans dat jij ook een Facebook profiel hebt.

Omdat je een groep creëert op een website met grote naamsbekendheid (Ja Facebook is een website), waar waarschijnlijk vele van jouw klanten ook al een profiel hebben, is de stap die gezet moet worden om met jou en gelijkgestemden te kunnen communiceren al vele malen kleiner.

Dit geeft je een grotere kans om jouw community ook echt te laten groeien.

8.) Versterkt klantenbinding.

De band met je klanten wordt versterkt als ze lid zijn van jouw Facebook groep. Omdat de lijn tussen jouw en de klant veel korter is zullen leden zich meer persoonlijk met jouw bedrijf verbonden voelen.

Wees aanwezig in jouw Facebook groep en je zult zien dat leden je niet alleen om je inzet waarderen maar alleen al om het feit dat je een plek hebt gecreëerd waar gelijkgestemden met elkaar kunnen communiceren.

9.) Het is gratis.

Adverteren kost geld, maar een Facebook groep starten is gratis. Een actieve community kan jouw bedrijf enorm laten groeien.

Iedere keer wanneer iemand reageert op een post zal  bij alle leden van de groep een melding daarvan binnenkomen. Dus ze blijven herinnerd worden aan jouw bedrijf, wat in feite neerkomt op gratis reclame.

10.) Oneindig bereik.

Met Facebook heb je de wereld aan je vingertoppen. Omdat steeds meer mensen zich met elkaar verbinden kun je op die manier ook jouw bereik vergroten.

Leden van jouw groep kunnen ook weer anderen attenderen op en uitnodigen voor jouw community. Zo kun jij je netwerk uitbreiden en je bedrijf laten floreren.

11.) Leden van de groep helpen elkaar.

Het laatste voordeel is wellicht zelfs het belangrijkst. Leden van je Facebook groep kunnen namelijk ook elkaar van antwoord voorzien. Zo kunnen groepsleden in feite jouw klantenservice worden. Het is daarom een echte win-win situatie.

Wil jij graag een interactieve community opbouwen rondom jouw bedrijf? Wil jij via een directe lijn kunnen communiceren met jouw klanten en doelgroep en wil jij je klanten iets speciaals bieden?

Denk dan eens na over het starten van een Facebook groep, misschien is het wel de sleutel naar succes.

Wil je meer weten over Facebook? Klik op deze link voor meer informatie over 52 Weken Facebook Inspiratie.

Bewaar ook deze infographic over de voordelen van een Facebook groep.

Facebook groep 11 voordelen