Jeej! Je adverteert op Facebook en dan is het tijd voor de BTW-aangifte en heb je dus je bonnetjes van je advertenties nodig, maar waar vind je die?

Route naar facturen op Facebook

In eerste instantie is het belangrijk om naar advertentiebeheer te gaan. Hiervoor klik je links in beeld in het menu eerst op meer weergeven. Vervolgens klik je op “Advertentiebeheer”. Soms moet je daarna nog even je advertentieaccount aanklikken, maar als je er 1 hebt kom je gelijk op je advertentieaccount.

Advertentie Facebook

 

Wanneer je dan op je eigen advertentieaccount bent klik je eerst op het vierkantje met negen punten, die staan voor bedrijfstools. Die staat links bovenin beeld. Er opent dan een menu en dan klik je op facturering. Die staat soms op een andere plek dan hier aangegeven van deze 6 snelkoppelingen. Staat hij daar niet tussen? Dan kun je nog naar beneden kijken of scrollen in het menu en staat er ook ergens facturering.

Route naar Facebook facturen

 

Facebook facturen zien

Je zal eerst de facturen zien van de laatste 30 dagen, maar als je voor de btw aangifte een langere tijdsperiode nodig hebt kan je dat veranderen zodat je alle facturen kunt vinden. Je klikt dan op afgelopen 30 dagen en kunt dan een andere tijdsperiode aangeven, zoals looptijd of andere tijdsperiodes. Op een soort agenda functie kun je ook de facturen vinden die tussen 2 bepaalde data gegeven zijn. Je bewerkt de tijdsperiode en klikt daarna op de blauwe knop “Bijwerken”.

Facturen op Facebook

Advertentiebon op Facebook downloaden

Wanneer al je facturen van de periode zichtbaar zijn kun je klikken op alle facturen downloaden of je kunt de muis naar de factuur bewegen en dan verschijnt er een soort download icoontje die je kunt aanklikken op die speficieke factuur te downloaden.

alle facturen downloaden

Factuur per stuk downloaden op facebook

Heel veel succes met het doen van je aangiften en het bijwerken van je boekhouding met de Facturen van Facebook.

Heb je hulp nodig met Facebook of adverteren op Facebook? Neem contact met me op voor een Uitvogelsessie. 

Of schrijf je in voor 52 Weken Facebook Inspiratie.