Facebook facturen: Waar kan je ze vinden? - CommunicatieVogel.com

Jeej! Je adverteert op Facebook en dan is het tijd voor de BTW-aangifte en heb je dus je bonnetjes van je advertenties nodig, maar waar vind je die?

Route naar facturen op Facebook

In eerste instantie is het belangrijk om naar advertentiebeheer te gaan. Hiervoor klik je op het driehoekje met de punt naar beneden rechts in beeld van de blauwe balk. Vervolgens klik je op “Advertenties beheren”. Soms moet je daarna nog even je advertentieaccount aanklikken, maar als je er 1 hebt kom je gelijk op je advertentieaccount.

Naar advertentiebeheer op Facebook

Wanneer je dan op je eigen advertentieaccount bent klik je op advertentiebeheer. Dit staat links bovenin beeld. Er opent dan een menu en dan beweeg je je muis naar “Alle hulpmiddelen”. Dan wordt het menu nog een stuk groter en helemaal rechts staat in het menu “Facturen”. Daar klik je op.

Hoe je bij facturen komt op Facebook advertentiebeheer

Facebook facturen zien

Je zal eerst de facturen zien van de laatste 30 dagen, maar als je voor de btw aangifte een langere tijdsperiode nodig hebt kan je dat veranderen zodat je alle facturen kunt vinden. Je klikt dan op afgelopen 30 dagen en kunt dan een andere tijdsperiode aangeven, zoals looptijd of andere tijdsperiodes. Op een soort agenda functie kun je ook de facturen vinden die tussen 2 bepaalde data gegeven zijn. Je bewerkt de tijdsperiode en klikt daarna op de blauwe knop “Bijwerken”.

Facturen op Facebook

Advertentiebon op Facebook downloaden

Wanneer al je facturen van de periode zichtbaar zijn kun je klikken op alle facturen downloaden of je kunt de muis naar de factuur bewegen en dan verschijnt er een soort download icoontje die je kunt aanklikken op die speficieke factuur te downloaden.

alle facturen downloaden

Factuur per stuk downloaden op facebook

Heel veel succes met het doen van je aangiften en het bijwerken van je boekhouding met de Facturen van Facebook.

Heb je hulp nodig met Facebook of adverteren op Facebook? Doe mee met 52 Weken Facebook Inspiratie.

Of neem contact met me op voor een Uitvogelsessie.