Onlangs maakte Facebook bekend dat Facebook evenementen vaker in de tijdlijn van je volgers te zien zijn. Reden genoeg om eens dieper in te gaan op het nut van Facebook evenementen en hoe je eigenlijk een Facebook evenement aanmaakt en promoot.

Facebook Evenementen

Een Facebook evenement kun je aanmaken voor een speciale gelegenheid waarbij mensen langs kunnen komen. Vaak zie je dat bedrijven en groepen Facebook evenementen aanmaken. Bijvoorbeeld voor een Open Coffee of ander evenement. Ga jij met je bedrijf iets doen, zoals een workshop geven of een feestje? Dan kun je door middel van een Facebook evenement hier extra aandacht op vestigen. Let wel op dat het evenement niet voor iedereen toegankelijk is om Project X achtige taferelen te voorkomen.

Facebook Evenementen is daardoor vooral geschikt voor bedrijven. Je maakt ook als bedrijf automatisch een privé evenement. Alleen je volgers kunnen het evenement zien en mensen die jij uitnodigt of mensen die een uitnodiging krijgen van gasten die al gaan.

Facebook evenementen kunnen zijn:

  • Festival
  • Vlooienmarkt
  • Workshop
  • Seminar
  • Open Dag
  • Netwerk evenement
  • en nog veel meer!

Facebook evenement aanmaken

Een evenement aanmaken op Facebook doe je door naar je bedrijfspagina te gaan. Als je een nieuw bericht wilt posten klik je eerst op de drie puntjes en vervolgens klik je op “een evenement maken”.

evenement maken Facebook

 

Als je daarop klikt verschijnt er een pop-up. Daarin kun je jouw evenement een naam geven en daaronder een omschrijving. Het is belangrijk om in de omschrijving aan te geven waarom het evenement leuk is om naartoe te gaan.

evenement facebook maken

Bij de locatie kun je kijken of het gebouw of bedrijf waar je naartoe gaat ook een Facebookpagina heeft. Als je het adres invult kan Facebook deze al zelf voor je invullen.

Daaronder geef je aan waar mensen zich kunnen aanmelden. Vul bij de tickets de URL (de tekst in de adresbalk van je internetbrowser) in voor waar mensen online kaartjes kunnen bestellen of zich kunnen aanmelden als dat nodig is. Vooral bij openbare evenementen is het belangrijk dat je kaartjes verkoopt zodat je niet te veel mensen op je evenement krijgt.

Foto Evenement Facebook

Als je de eerste stappen hebt gezet heeft je Facebook evenement een eigen pagina, maar zonder foto! Een foto is erg belangrijk om de aandacht te trekken bij mensen in de tijdlijn. Daarom is het belangrijk om naar de pagina van het evenement te gaan en een foto toe te voegen.

De afmetingen van een evenement foto zijn:

afmetingen: 785×295 pixels.

Zorg er dus voor dat de afbeelding minimaal deze verhouding van pixels heeft.

foto facebook evenement

Om een foto toe te voegen staat er rechts bovenin een knop met Afbeelding toevoegen. Je kunt kiezen uit foto’s die je pagina heeft, foto’s die andere mensen hebben toegevoegd en je kunt een foto uploaden.

Zorg ervoor dat de afbeelding maximaal voor 20% uit tekst bestaat zodat je hem ook kunt gebruiken voor het promoten van je evenement met Facebook advertising.

Facebook evenement promoten

Als je het evenement hebt aangemaakt en wilt dat er zoveel mogelijk mensen een kaartje kopen kun je het promoten. Daarvoor heb je twee mogelijkheden.

  1. Nodig mensen uit om naar het Facebook evenement te gaan. Onder de foto staat rechts een knop met uitnodigen.
  2. Promoot het Facebook evenement met een Facebook advertentie.Voor de advertentie is het belangrijk om je doelgroep te bepalen en na te gaan hoeveel geld je erin wilt investeren. Facebook geeft zelf aan wat het bereik kan zijn met je budget en doelgroep.

Waarvoor ga jij een Facebook evenement aanmaken en welke tip was het handigst voor jou? Ik lees het graag in een reactie.

Heb jij meer hulp nodig met je Facebookpagina? Dan kun je meedoen aan 52 Weken Facebook Inspiratie. 

Infographic met alle informatie uit het artikel door PixelRay.

Facebook Evenementen

Bewaren

Bewaren

Bewaren