Je bent lekker bezig met het inplannen van berichten op Facebook en dan kom je erachter dat Facebook geen afbeelding of de verkeerde afbeelding laadt van een url die je deelt. Wat doe je dan? In dit blog krijg je de mogelijke oplossingen.

Uitgelichte afbeelding

Of je nu een Phoenix site hebt of een WordPress site, bij de meeste blogs of pagina’s kan je een soort header afbeelding instellen. Op WordPress wordt dat de uitgelichte afbeelding genoemd. Het kan handig zijn om even te checken of je daar wel een afbeelding hebt staan en zo ja, of dit de juiste afbeelding is.

Uitgelichte afbeelding wordpress

Uitgelichte afbeelding toevoegen in WordPress

Door daar de afbeelding te veranderen kan Facebook al veel doen, maar vaak moet je dan toch nog een extra stap zetten. Scroll nog even verder naar het kopje Facebook debugger om te lezen wat die extra stap is.

Social media afbeelding

Op Phoenix (Het systeem van de IMU) en in de betaalde versie van SEO yoast (een plugin bij WordPress) kan je ook een social media afbeelding plaatsen.

Ook op landingspagina’s of leadpages die je kunt gebruiken voor leadpagina’s met zo min mogelijk afleiding kan je vaak instellen welke afbeelding (en tekst) er gedeeld wordt als iemand de pagina deelt op social media.

Sociale afbeelding toevoegen in Yoast

Social media afbeelding toevoegen in Yoast

 

social media afbeelding aanpassen in Leadpages

Social media afbeelding aanpassen in Leadpages

Facebook debugger

Als je dan de afbeelding op de pagina hebt gedubbelcheckt en hebt veranderd, is het slim om de URL nog even te knippen en plakken in de debugger van Facebook. Dan zorg je ervoor dat Facebook merkt dat jouw afbeelding is veranderd. Als je dan de link weer deelt op Facebook pakt Facebook die nieuwe afbeelding mee.

Nadat je de URL in het veld hebt geplakt en hebt geklikt op debug en je ziet dat Facebook inderdaad een verouderde afbeelding pakt, dan moet je dus de vorige stappen van het blog gebruiken om de afbeelding aan te passen.

Daarna klik je in de Facebook debugger op Scrape again. Als het goed is laadt dan de nieuwe afbeelding en als je de URL vervolgens op Facebook zet plaatst Facebook wel de goede afbeelding bij de link.

Scrape again Facebook debugger

Heel veel succes met het aanpassen van de afbeeldingen bij jouw links op Facebook.

Wil je meer weten over slimme trucjes voor Facebook? Doe dan mee met 52 Weken Facebook Inspiratie, of plan een vrijblijvende uitvogelsessie bij me in.