Pinterest is niet alleen handig om jezelf te laten zien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Pinterest gebruikers veel meer besteden op een website dan bijvoorbeeld mensen die via Facebook op jouw website terecht zijn gekomen. Zo zag ik een tijd terug een paar oorbellen op Pinterest en die heb ik gekocht. Pinterest is dus bij uitstek het sociale medium om je omzet te verhogen.

Eerder heb ik al uitgelegd hoe je Pinterest op een basis manier kan gebruiken. Er is nu echter iets nieuws aan de hand bij Pinterest. Rich Pins, uitgebreide Pins. Je kan dan extra informatie op de pin zetten. Op die manier weet de Pinterest gebruiker nog beter wat hij kan verwachten als hij op de pin klikt of dat hij gevonden heeft wat hij zoekt. In dit artikel leg ik uit wat rich pins zijn en hoe jij ze kan gebruiken. 

Wat zijn rich pins?

Er zijn meerdere soorten uitgebreide pins.

  • Plaats
  • Artikel
  • Recept
  • Film
  • Product

Plaats pin

Dit kan ik elk bedrijf aanraden dat een fysieke locatie heeft. Een winkel, kapsalon, restaurant, maar ook zeker een vakantiepark. Met de plaats board laat je zien waar je bedrijf is of waar ze het product kunnen vinden als je meerdere locaties hebt. Op een plaats pin is een kaart te zien, adres en telefoonnummer. Een plaats pin is wel wat anders dan een plaats bord dat ik eerder heb uitgelegd.

Artikel pin

Een artikel pin is een pin waarbij de titel en de eerste alinea van de tekst of een samenvatting te zien zijn. Deze staan dan onder de afbeelding. Op die manier weten lezers gelijk of de tekst is wat ze zoeken. Meestal worden deze dan gepind om later te lezen, zoals bij onderzoek voor een bepaald onderwerp. Perfect voor een webwinkel.

Recept pin

Bij een recept pin worden de ingrediënten van een recept weergegeven. Naast de afbeelding van lekkere voeding. Mensen die van koken houden gaan vaak naar Pinterest voor inspiratie. Doordat je op jouw pin de ingrediënten plaatst weten ze dat ze op een website komen waar de bereiding van het recept wordt weergegeven. Perfect als je kookboeken verkoopt of een website hebt over voeding.

Film pin

Bij deze pin wordt niet alleen de afbeelding van de film vertoond, maar ook de titel, regisseur en reviews van kijkers. Dit kan je zelf instellen. Erg handig als je zelf een beginnende filmmaker bent, of een bedrijf hebt dat films verkoopt of verhuurt.

rich pin

Klik op de afbeelding om hem in het groot te zien.

Product pin

Een product pin is perfect voor webwinkels. Het maakt niet uit wat je verkoopt. Naast de afbeelding van het product geeft deze ook aan of hij nog op voorraad is en hoeveel hij kost. Je kan ook de afmetingen van het product erbij vermelden. Doordat deze informatie erbij staat weet de pinterestgebruiker direct of het past bij wat hij zoekt en of het in zijn of haar budget valt. Geen nare verassingen na een paar mooie schoenen te hebben gezien die je niet kan betalen, of juist wel.

Hoe kan ik rich pins gebruiken?

Voor elk bedrijf zijn andere rich pins van belang, omdat elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Het voordeel is dat mensen sneller weten waar je pin over gaat en de pin opvalt tussen alle normale pins. Lijkt het je leuk om rich pins te gebruiken, maar weet je niet welke? Neem dan contact met me op voor advies.

Helaas is het installeren van rich pins niet zo makkelijk voor de niet technische mensen onder ons. Er lijkt nog geen makkelijke widget om dit te doen. Als je wel weet welke rich pins je wilt gebruiken kan je naar de development site van Pinterest gaan. Dit is helemaal in het engels, maar ze leggen uit hoe je de code moet invoeren om rich pins te maken. Kom je er dan nog niet uit, neem dan contact op met je webdeveloper of programmeur.

Wil je zelf aan de slag met Pinterest? Volg dan deze training van Pincreative.