Een cursus zakelijk bloggen helpt jou met je basis van contentmarketing. Een blog op je website is de plek waar mensen naartoe gaan om informatie te vinden over producten of diensten, voordat ze een aankoopbeslissing maken. Hierdoor zijn goede informatieve blogs onmisbaar. Een cursus zakelijk bloggen is daarom ontzettend waardevol.

Daarbij helpt een zakelijk blog je op meerdere manieren. In eerste plaats natuurlijk voor content voor op je website.

Ten tweede helpt het je om iets te delen op social media. Zelfs op Instagram of als je geen links in je berichten wilt plaatsen.

Als derde heb je een goed excuus om een nieuwsbrief naar je e-maillijst te sturen om je lezers aan te sporen je website te bezoeken als er weer een nieuw blog op staat.

De cursus zakelijk bloggen van communicatievogel helpt je met je seo, social media berichten en e-mailmarketing met bloggen. Lees hieronder meer over de voordelen van de cursus, wat je weet nadat je de cursus hebt gevolgd en voor wie de cursus bedoeld is.

Zakelijk bloggen voor seo

Zakelijk bloggen wordt vaak gebruikt om zoekmachineoptimalisatie van de website te verbeteren. Het is dan een zogenoemd seo blog. Afhankelijk van het soort zakelijke blogs dat je schrijft en je doelgroep zijn de regels voor seo verschillend.

Heb je bijvoorbeeld een gezondheidsblog? Dan gelden er andere seo regels dan als je een blog hebt voor een kledingwinkel.

Het leuke aan bloggen voor seo is dat je na verloop van tijd steeds meer websitebezoekers krijgt. Onlangs vroeg ik aan cliënten van mij voor wie ik al langere tijd regelmatig zakelijke blogs schrijf hoeveel websitebezoekers ze nu hebben.

Dit varieerde van 15.000 per maand (zonder adverteren) tot 90.000 per maand (die laatste met adverteren). Toen kon ik mezelf wel voor mijn hoofd slaan dat ik niet voor mezelf net zo regelmatig had geblogd als voor mijn cliënten.

Want stel je maar eens voor wat je website voor je kan doen als jij meer dan 10.000 websitebezoekers per maand hebt. Hoe druk maak je je dan nog om zichtbaarheid op andere kanalen? Of is dat dan gewoon leuk om erbij te hebben?

Onderzoek laat ook zien dat seo optimalisatie voor mkb-bedrijven ontzettend waardevol kan zijn (1). Daarbij wil je ook een blog hebben dat zorgt voor vertrouwen en waarna mensen tevreden zijn dat ze het blog hebben gelezen. Dit is belangrijk om lezers terug te krijgen, terwijl op social media met name vertrouwen belangrijk is om mensen loyaal aan je te houden, maar tevredenheid niet (2).

Heb je op dit moment nog maar tientallen websitebezoekers per dag? Bij een slimme integratie van de kennis van de cursus zakelijk bloggen met social media kan dit (afhankelijk van je niche) zeer snel (binnen 1 maand) naar 100+ website bezoekers per dag gaan en dan blijft dit groeien naar meer, naarmate je langer blogt.

Hoe de B.L.O.G. methode werkt die ik voor mijn cliënten gebruik (en die zorgt voor kwalitatief goede en betrouwbare blogs), wordt uitgelegd mijn cursus zakelijk bloggen.

Zakelijk bloggen voor social media

Wat ook erg prettig is aan het hebben van een goed geschreven waardevol blog wat de connectie aangaat met de lezer, is dat je die ook kunt delen op social media. Dat is overigens niet het enige, je kunt het blog namelijk ook opdelen in stukjes om er verschillende social media berichten van te maken.

Zo heb ik een cliënt voor wie ik af en toe een blog mag schrijven en daar halen we gelijk 20 social media berichten uit (inclusief 4 reels of shorts). Dan ben je gelijk klaar als je op elke werkdag van de maand een social media bericht wilt plaatsen.

Hoe cool is dat!?

Zeker als je je marketing eigenlijk “erbij” doet en je je vooral wilt focussen op het werk dat je leuk vindt om te doen.

Onderzoek laat ook zien dat bedrijven die bloggen en social media combineren hiermee een band aangaan met hun klanten (2).

Daarbij merk ik zelf bij cliënten dat als ze een bloglink delen op social media, dit vaak binnen een week of een maand voor klanten zorgt .

Hoe dit precies werkt leg ik uit in de cursus zakelijk bloggen die ik heb. Klik hier voor meer informatie.

Zakelijk bloggen voor je nieuwsbrief

Je nieuwsbrief is altijd leuk om te schrijven, maar hoe voorkom je dat mensen zich uitschrijven? Door het delen van waardevolle (gratis) informatie krijgen mensen niet de hele tijd het gevoel dat ze overladen worden door “sales mails”.

Een link naar je nieuwste zakelijke blog helpt dan om mensen het gevoel te geven dat je niet alleen maar op hun geld uit bent.

Cursus Zakelijk Bloggen bij Communicatievogel

Om je te helpen met zakelijk bloggen kun je bij mij de cursus de Onvergetelijk Hoog Bloggen Sessies aanschaffen. Hierin krijg je hulp met:

 • Bloggen voor seo.
 • Een connectie maken met je lezer.
 • Weten wat je doelgroep wil weten.
 • Hoe je ervoor zorgt dat informatie in je blog betrouwbaar overkomt.
 • Hoe AI je helpt met bloggen.
 • Hoe je een goede titel bedenkt.
 • Hoe je een blog kunt opbouwen.
 • Hoe je ervoor zorgt dat mensen na het lezen van een blog doen wat je wilt (zoals je bellen of zich inschrijven voor je nieuwsbrief).

Handig toch?

Voor wie is deze zakelijke blog cursus bedoeld?

Deze online cursus zakelijk bloggen is bedoeld voor ondernemers die op dit moment niet bloggen of niet bereiken met hun blog wat ze willen bereiken. De cursus is geschikt voor alle vakgebieden en toepasbaar in elke niche.

Als je op dit moment slechts tientallen in plaats van honderden website bezoekers per dag hebt. Je wilt dat toch graag naar de 100 of zelfs 1000+ website bezoekers per dag brengen door goede seo technieken en een goede verspreiding van je blogs op social media, dan is deze cursus zakelijk bloggen voor jou gemaakt.

Je hebt ambitie en je vindt het niet erg om dagelijks 10 minuten aan een blog te werken om je website doelen te bereiken.

Deze cursus is niet voor jou

Als je verwacht dat je na je eerste blog direct 1000+ website bezoekers per dag hebt zonder te adverteren.

Je het hele blog volledig door AI wilt laten schrijven. AI speelt wel een rol in de cursus (en je leert zelfs hoe AI een heel blog schrijft), maar het is belangrijk om ook zelf nog input in je blog te hebben.

Klik hier voor meer informatie over de cursus Onvergetelijk Hoog Bloggen Sessies. 

Cursus zakelijk bloggen op locatie

Wil je niet een online cursus volgen? Dan kan ik de sessies ook offline aan je geven in een workshop zakelijk bloggen bij jou op locatie. Deze cursus duurt wel de hele dag, dus maak daar een dag voor vrij. Aan het einde van de cursus heb je een heel blog af die je direct online kunt plaatsen.

 • Hierdoor verbeter je direct de zoekmachineoptimalisatie van je website.
 • En je verbetert de kansen dat je website voor klanten gaat zorgen.
 • Plus, je hebt direct iets leuks om te delen op social media.

Klik hier om een afspraak te maken voor een cursus zakelijk bloggen op locatie. 

Bronnen:

 1. https://ijecom.org/index.php/IJECOM/article/view/46
 2. https://www.semanticscholar.org/paper/Engagement-Marketing%3A-the-Innovative-Perspective-to-Sadiq-Abdullah/7bb0d84c9e77d24952b37a5bf3cddaa9f21971a9
 3. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/15332861.2014.961347