Wie schrijft blijft, een cursus tekstschrijven kan daarom zeker van belang zijn als je een eigen bedrijf hebt. Kennis van tekstschrijven kan namelijk op allerlei plaatsen. Op je website, je sociale media, je e-mails zet je namelijk allemaal tekst neer.

Als je dan een beetje weet wat handig is om te schrijven kan dit je bedrijf ontzettend helpen om te groeien en om jouw missie duidelijk te maken aan de wereld.

Cursus tekstschrijven: Bloggen voor seo

Een van de handigste cursussen voor tekstschrijven die je kunt volgen is een cursus voor zakelijk bloggen. Die hebben vaak ook als doel dat je blog geoptimaliseerd wordt voor seo. Ook bekend als Zoekmachineoptimalisatie.

Of je nu voor je eigen bedrijf gaat bloggen, het bedrijf waar je in loondienst bent of voor andere ondernemers (zoals ik). Bloggen voor seo is een ontzettend handige vaardigheid.

Bij een cursus bloggen voor seo is het van belang dat je de volgende zaken leert:

 • Hoe je weet waar je doelgroep op zoekt.
 • Aan welke eisen een tekst moet voldoen om hoger in Google te komen.
 • Met welke trucjes je het blog kunt optimaliseren om een hogere ranking te krijgen.

Hiervoor heb ik ook een online cursus, namelijk de Onvergetelijk Hoog Bloggen Sessies en voor mensen die van meer persoonlijk contact houden geef ik ook workshops over bloggen.

De cliënt (Sander Kats) die bij mij de eerste workshop bloggen ooit had gevolgd, kreeg hierdoor binnen 1 maand al een klant. Hij mocht een training geven bij een bedrijf in Lelystad.

Cursus tekstschrijven: Copywriting

Een andere handige cursus die je kunt volgen voor tekstschrijven is een cursus copywriting. Er zijn namelijk allerlei copywriting formules die voor elk bedrijf en in elke branche toepasbaar zijn om een tekst zo overtuigend mogelijk te maken.

Dit is toch net weer een ander vak van sport dan een cursus bloggen. Je bent bij een salespagina namelijk niet alleen aan het informeren en een verbinding aan het maken. Je probeert je lezers ook te overtuigen om een product of dienst bij je aan te schaffen.

Hoe duurder het product of de dienst, hoe meer overtuigingskracht je salespagina nodig heeft.

Een cursus copywriting voor je salespagina zou in ieder geval aan de volgende zaken aandacht moeten besteden:

 • Inzicht in je doelgroep
 • Copywritingformules
 • De rol van afbeeldingen
 • De rol van video
 • Wat zet je in een advertentie
 • Wat zet je op een leadpagina
 • Wat zet je op een salespagina

Hiervoor kun je bij mij persoonlijke coaching volgen of een workshop. Klik hier om jezelf op de wachtlijst van de workshops te zetten, zodat je als eerste op de hoogte bent van de workshop voor copywriting formules.

Cursus tekstschrijven: Social media berichten

Social media berichten zijn ook weer een vak apart. Eigenlijk worden die gezien als micro-blogs. Het leuke en vervelende aan social media is dat het vluchtig is. Je bericht wordt gelezen en waarschijnlijk weer vergeten.

Aan de ene kant is dit ideaal omdat je met social media kunt experimenteren en kunt leren van je fouten, totdat je een onvergetelijk bericht hebt geschreven. En je oude echt slechte berichten kun je verwijderen (hoewel het internet niets vergeet, iemand kan er altijd een screenshot van hebben gemaakt).

Omdat social media zo vluchtig is, is het belangrijk om herhaaldelijk in beeld te komen. Hierdoor moet je eigenlijk heel gevarieerde berichten schrijven, zodat je mensen niet gaat vervelen en zodat mensen uitkijken naar je berichten.

In een cursus voor social media berichten zou moeten terugkomen:

 • Je doelgroep aanspreken.
 • Aandacht trekken.
 • Storytelling.
 • De rol van afbeeldingen.

Om je hiermee te helpen heb ik online programma’s voor Facebook, Instagram en LinkedIn.

Cursus tekstschrijven: De rol van AI

In elke cursus kan inmiddels de rol van AI niet meer vergeten worden. Uiteraard is het belangrijk dat je zelf authentieke teksten kunt schrijven, maar dit kan ook terwijl je samenwerkt met AI. AI is er nu, en dan is het handiger dat je weet hoe je het kunt gebruiken dan dat je het aan je voorbij laat gaan en hierdoor kansen mist.

In alle online cursussen en workshops die ik geef, komt AI ook terug, zodat je kunt genieten van de voordelen.

Een cliënt voor coaching (Laura Feller), die ik had leren bloggen met een persoonlijke cursus tekstschrijven, gaf aan dat ze de combinatie van een blog met haar eigen persoonlijke sausje geweldig vond. Hierdoor kreeg ze ook binnen één week na het schrijven van haar eerste blog een klant. Hoe cool is dat?!

Wil jij aan de slag met tekstschrijven? Dan is het gratis e-book: Hoe je onvergetelijk Blogt een goede eerste stap. Of schrijf je direct in voor mijn online cursus of workshop voor bloggen.

Wil je juist aan de slag met sales teksten of social media? Plan dan vrijblijvend een Uitvogelsessie.