copywriter

 

Copywriter: Hulp om sneller succesvol te zijn

Een copywriter helpt je met teksten die als doel hebben dat mensen iets doen, zoals zich inschrijven voor je nieuwsbrief, het aankopen van een product of juist dat ze contact met je opnemen of een dienst bij je afnemen. Hiervoor is overtuigende taal nodig en dat is waarmee jij hulp krijgt (van mij).

Tijdens mijn communicatiestudie heb ik me gespecialiseerd in overtuigende communicatie, de taal van de marketing. Hierdoor ken ik allerlei handige technieken die wetenschappelijk bewezen zijn om taal op de juiste manier in te zetten om de kans op sales en leads te verhogen. Deze technieken zijn tijdloos en altijd te gebruiken.

Het maakt niet uit of het nu gaat om een online salespagina, leadpagina of juist een folder die je op toeristische bestemmingen wilt hebben of in de wachtkamers.

Er zijn meerdere manieren waarop je mijn hulp als copywriter kunt inzetten.

 

Salespagina’s

Heb je pagina’s waar mensen iets moeten aanschaffen? Dan help ik je om een tekst te schrijven met overtuigingstechnieken die wetenschappelijk bewezen zijn. Dit betekent dat deze tekst je kans op een verkoop zal verhogen. 

Als je iets wilt verkopen, of als je wilt dat mensen zich ergens voor inschrijven, is het belangrijk om een goede salespagina te hebben. Afhankelijk van je doel kan een salespagina lang of kort zijn. Teksten voor duurdere diensten of producten zijn vaak wat langer dan wanneer je een salespagina schrijft voor kleding of andere kleine producten die mensen kunnen vasthouden.  

 

Leadpagina’s

Een leadpagina is een pagina waarbij mensen zich kunnen aanmelden voor iets, maar waarbij je nog niets verkocht hebt. Het inschrijven voor verkenningsgesprekken, het inschrijven voor je nieuwsbrief, het inschrijven voor een gratis traject of weggevertje, dat zijn doelen die leadpagina’s hebben.

Leadpagina’s zijn vaak korter dan salespagina’s omdat wat je doet gratis is. Afhankelijk van het doel van je leadpagina worden technieken aangepast. 

 

E-mailfunnels

E-mailfunnels kun je zien als een salespagina die is opgedeeld in meerdere e-mails, daarom kan een copywriter je helpen met jouw e-mailfunnel.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de funnel, nadat mensen iets gratis bij je hebben aangeschaft om zich op je nieuwsbrief in te schrijven. Of als de funnel van een bepaalde dienst/product een deadline nadert, zoals wanneer je inschrijvingen pauzeert of als je na die tijd een prijsverhoging doorvoert. 

 

Seo copywriter

Als je het belangrijk vindt kan de tekst ook seo technisch geschreven worden. SEO staat voor search engine optimization (zoekmachineoptimalisatie) en de manier waarop je de tekst schrijft heeft invloed op hoe hoog je in Google komt.

Echter, als je naast je salespagina’s niets doet om je website hoog in Google te krijgen zal dit niet de manier zijn om je pagina in één keer hoger in Google te krijgen. Het helpt, maar het zal niet doorslaggevend zijn.

Wil je hoog in Google staan met je salespagina? Dan is het ook belangrijk om andere technieken te gebruiken op je website om de algehele seo van je website te verbeteren, zoals het bouwen aan een kennisbank of bloggen voor seo. Dit is ook iets waarmee je hulp kunt krijgen.

 

Verbeteren van belangrijke pagina’s voor sales en leads

Heb je al salespagina’s en leadpagina’s, maar ben je niet tevreden met de tekst? Heb je het idee dat er vooral nog een copywriting sausje overheen moet? Dan verbeter ik deze pagina’s voor je. 

Van deze dienst wordt zelfs het meest gebruikgemaakt.  

 

Voordelen van een copywriter inhuren

Er zijn een aantal handige voordelen van het inhuren van een copywriter, namelijk:

 • Geen twijfels meer of je tekst op de juiste manier geschreven is.
 • De tekst is direct geschikt om te gebruiken voor pagina’s waarmee je wilt adverteren.
 • De tekst is sneller klaar dan wanneer je hem zelf schrijft.
 •  Je tekst geeft je bedrijf een professionele uitstraling.
 •  De tekst heeft een stijl die je doelgroep (de mensen aan wie je wilt verkopen) aanspreekt.
 • De titel en de rest van de tekst pakt de aandacht.
 • Ook complexe producten en diensten worden in begrijpelijke taal aangeboden.
 • De boodschap van je bedrijf komt over bij je doelgroep.
 •  Een frisse blik om jouw diensten en producten in de markt te zetten.
 • De tekst is in lijn met de rest van je communicatie voor een consistente uitstraling.
 • Een verbetering van je communicatie. 

 

 

Ervaringen met Communicatievogel

 

Veelgestelde vragen

 

Is een copywriter niet te duur?

Dit is een investering die zichzelf terugverdient. Daarnaast is het mogelijk om in termijnen te betalen. Dit moet wel van tevoren gezegd worden, omdat je dan gewoon meerdere facturen krijgt.

Heb ik wel controle over de tekst?

Ja, de tekst wordt altijd in overleg met de opdrachtgever opgesteld. Ook kun je de tekst zelf altijd nog aanpassen als je dat wilt. Je krijgt namelijk een Worddocument en de tekst kan voor je op je website of salespagina worden gezet.

Is het niet makkelijker als ik dit zelf doe?

In mijn ervaring weten veel ondernemers die geen communicatieachtergrond hebben, niet wat handig is om hun doelgroep aan te spreken. Dus ja, je kunt dan wel zeggen wat je te zeggen hebt, maar de kans is aanwezig dat dit de doelgroep niet aanspreekt. Als je dit toch zelf wilt doen kan ik achteraf er een “copywriting sausje” overheen gieten. Dan pas ik jouw tekst aan naar wat goed aankomt bij je doelgroep.

Ik heb een hele specifieke niche, hoe zorg je dan voor een goede tekst?

Het is mogelijk om van tevoren klantonderzoek uit te voeren, zodat de tekst goed aansluit op je doelgroep.

Ik heb een specifieke taal op mijn website, kun je die vasthouden?

Het is belangrijk dat je communicatie met elkaar overeenkomt om verwarring bij potentiële klanten te voorkomen. Bij copywriting zal er daarom altijd rekening worden gehouden met het taalgebruik op je website, e-mails en social media.

Ik heb maar een klein bedrijf, is een copywriter dan wel nodig?

Dit maakt een copywriter net zo belangrijk als bij een groter bedrijf, maar je zult minder teksten nodig hebben. Een copywriter helpt je om van je kleine bedrijf een groter bedrijf te maken.

 

Freelance copywriter

Ik ben wat men noemt een freelance copywriter, een zelfstandige copywriter. Dit betekent dat allerlei soorten bedrijven hulp krijgen van mijn copywriting vaardigheden.

Voor copywriting investeer je bij mij niet per woord (zoals bij bloggen), maar per uur of in overleg één vast tarief.

 

Copywriter inschakelen

 Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen als copywriter? Plan vrijblijvend een Uitvogelsessie in om meer te vertellen over je doelen, dan kan ik je vertellen welke hulp je kunt krijgen.

 

Selecteer hieronder een datum en tijdstip voor een gratis Uitvogelsessie. 

Neem contact op voor hulp met je teksten

Heb jij hulp nodig met je teksten voor salespagina’s, inschrijvingen voor je nieuwsbrief of evenementen of je e-mailfunnel? Neem vrijblijvend contact met me op.