Bloggers maken eigenlijk veel meer content dan alleen het blog om mensen op hun blog te krijgen. Content voor bloggers is ook social media, het kan zelfs een podcast en een vlog betekenen wat gebruikt wordt om het blog meer bekend te maken.

Wat voor content op je blog?

In het blog zelf kun je ook meer doen dan alleen tekst schrijven. Een multimediaal blog, een blog met bijvoorbeeld afbeeldingen en een video, wordt vaak interessanter gevonden dan een blog wat alleen maar uit tekst bestaat.

Afbeeldingen

De tekst van het blog is natuurlijk voor bloggers het leukste om te maken, maar wat vindt je doelgroep het leukste? Soms is een video wat het blog als het ware samenvat of wat een aanvulling geeft op het blog daardoor ook ontzettend waardevol.

Afbeeldingen zijn ook belangrijk op je blog. In eerste instantie al omdat de afbeelding ook gedeeld wordt als je een link van het blog deelt op social media kanalen als Facebook en LinkedIn.

Daarnaast kan een infographic gebruikt worden om ook op Pinterest je bekendheid te vergroten. Bij Pinterest kun je langzaam aan goed bouwen aan je bekendheid.

Vlog

Een andere manier om je blog multimediaal te maken is door van je blog een vlog te maken en dit vlog dan te embedden in je blog. Het vlog kan ook juist een toevoeging zijn aan het blog.

Daarbij kun je het vlog ook op YouTube en andere social media plaatsen met een link naar je blog erbij, wat weer helpt als een soort backlink. Een belangrijke techniek om je website hoger in Google te krijgen.

Podcast

Ben je niet zo van jezelf laten zien? Dan kun je ook nog een podcast van je blog maken, of de podcast kan net zoals bij een vlog een toevoeging zijn met extra informatie.

Ook hier geldt dat je een link naar je blog kunt plaatsen bij de omschrijving van je podcast en die geldt dan weer als backlink.

Op die manier werk je aan backlinks, zonder jezelf afhankelijk te maken van andere mensen of andere websites.

Wat voor content om je blog bekender te maken

Je wilt natuurlijk ook dat je blog volgers krijgt. De vlogs en podcasts zijn al een manier om je blog bekender te maken via andere kanalen zoals Spotify en YouTube.

Daarnaast helpt het natuurlijk ook als je jouw blog seo-proof maakt, zodat je blog gevonden kan worden door zoekmachines.

En je kunt een blog altijd een beetje opdelen in stukjes en dat gebruiken als content om je blog bekender te maken via Instagram, Facebook, LinkedIn en TikTok.

Je kunt de tekst bijvoorbeeld ook gebruiken als captions in korte video’s, zoals in reels.

Waar moet je content voor een blog aan voldoen?

Er zijn een paar dingen die belangrijk zijn voor waar content aan je blog aan moet voldoen. Afhankelijk van je doelen zijn er bepaalde factoren die van belang zijn.

Content voor je doelgroep

In eerste instantie is het belangrijk dat je doorhebt dat je jouw blogs schrijft voor je doelgroep. Het is dus van belang dat het blog dat je schrijft waardevol is voor je doelgroep. Onderzoek dus wat je doelgroep wilt weten en ga daarover schrijven.

Schrijf je meer vanuit je hobby of eigen interesse? Dat is natuurlijk ook goed, maar controleer dan of er manieren zijn om jouw hobby of interesses te koppelen aan een groep mensen met dezelfde hobby of interesse.

Content voor seo

Voor seo is het belangrijk dat de tekst vooral antwoord geeft op de vraag die de zoekterm impliceert. Daarnaast kun je de andere content om het blog leuker mee te maken optimaliseren voor de zoekmachines. Hoe dit precies werkt, wordt uitgelegd in de Onvergetelijk Hoog Bloggen Sessies.

Waar vind je content voor je blog?

Content voor je blog vinden hangt af van het onderwerp van je blog. Voor dit blog maak ik bijvoorbeeld gebruik van mijn eigen ervaring en informatie die ik op het internet kan vinden.

Ook is het netwerken met andere ondernemers belangrijk voor mij om te achterhalen wat mensen eigenlijk willen weten. Dit komt ook omdat ondernemers mijn doelgroep zijn.

Maar ik heb ook een hobbyblog (merelineden.nl), waarvoor ik tuinen bezoek om content voor mijn blogs te vinden. Dan is ergens naartoe gaan veel belangrijker.

Dus content voor je blog vinden hangt een beetje af van het soort blog dat je hebt en waar jouw doelgroep zich bevindt. Ga dus naar plaatsen die voor jouw doelgroep of die voor je blog belangrijk zijn als je meer inspiratie nodig hebt dan alleen je eigen kennis en dan wat je op het internet kunt vinden.

Hulp voor content voor bloggers

Heb je meer hulp nodig dan alleen deze tips voor jouw content voor je blogs? Doe dan mee met de Onvergetelijk Hoog Bloggen Sessies.

Of plan een vrijblijvende Uitvogelsessie in.