Over CommunicatieVogel

CommunicatieVogel is ontstaan uit de passie om ondernemers te helpen met hun communicatievraagstukken, zoals het verbeteren van de website, social media en weten welke uitstraling je bedrijf nu daadwerkelijk heeft bij je klant en doelgroep.

Daarom geef ik bedrijven advies over externe communicatie, het gebruik van social media en bloggen (voor seo). De uitvoering van het advies kan ik ook op me nemen.

Er zijn drie waarden die belangrijk zijn voor de werkwijze van CommunicatieVogel.

Nieuwsgierig

Zonder kennis kan je niets. Voordat we (jij en ik) weten wat we gaan doen met jouw communicatie, kijken we eerst naar jouw bedrijf en jouw doelgroep. Misschien heb je wel meerdere doelgroepen en moet je de communicatie daarop aanpassen. Welke factoren zijn van invloed op jouw doelgroep. Familie? Kwaliteit? Schoonheid? Status? Dit kan allemaal van belang zijn in je communicatie. Deze out-of-the-box denker kan je helpen om aansprekende teksten en acties te houden. Om jouw website, folders, brochures en Facebook, Twitter, Pinterest of welk ander sociaal medium dan ook te verbeteren bel je deze creatieveling.

Wetenschap

Natte vingerwerk, daar houd ik dus niet van. Als we weten wat voor bedrijf jij hebt en wie je doelgroep is, pas ik daar het social media plan op aan. Als je weet op welke manier jouw doelgroep beïnvloed wordt, kan je met behulp van verschillende theorieën jouw communicatie zo aanpassen dat de berichten het meest effectief zijn voor jouw doelgroep.

Delen

Delen hoort bij sociale media. Transparantie is van belang voor jouw volger. Daarom deel ik mijn kennis op het gebied van sociale media en communicatie. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Geen mooie website met één alinea tekst over “een verhaal dat je moet pakken” en ondertussen geen aandacht trekt. Maar een website vol informatie waar je al gratis mee aan de slag kan. Heb je toch nog hulp nodig, dan kom ik persoonlijk bij je langs of gaan we Skypen.

De reis naar CommunicatieVogel

Ik, Merel Smedes, heb CommunicatieVogel begin 2014 opgericht met als doel het verbeteren van de interne en externe communicatie van organisaties en het midden- en kleinbedrijf (MKB).

De reis naar mijn bedrijf is eigenlijk best bijzonder. Nadat ik mijn VWO diploma had behaald, ben ik journalistiek gaan studeren aan het Windesheim te Zwolle. Daar had ik de afstudeerrichting voor televisie en multimedia. Ik kreeg echter te horen dat daarbij een communicatiediploma hoorde en niet een journalistiek diploma. Ondertussen wist ik erg veel over vragen stellen, maar niets over het verbeteren van je imago en hoe daarmee je omzet verhoogt.

Gelukkig kon ik me in 2009 een half jaar lang verdiepen in communicatie aan de universiteit van Jyväskylä in Finland. Daar heb ik vakken gevolgd, zoals corporate communication en daar maakte ik ook voor het eerst kennis met digital communication. Daarin werd ook social media uitgelegd. In dat half jaar kwam ik erachter dat communicatie veel leuker is dan journalistiek en daarom ben ik nadat ik mijn diploma journalistiek/communicatie behaald had naar de Rijksuniversiteit Groningen gegaan.

Daar heb ik als een van de eerste studenten het vak social media gevolgd. Toen was ik verkocht en helemaal verliefd op de mogelijkheden die social media bieden. Dit was en is waar ik mensen mee moet helpen. Opeens ben je als bedrijf niet meer afhankelijk van pr-bureaus (tenzij je het uitbesteedt) of van een journalist die je bevriend moet houden om in de krant je doelgroep te bereiken. Ik ging verder met bloggen, een van de dingen die bij social media horen, en heb uiteindelijk CommunicatieVogel opgericht naar aanleiding van dat vak en de vakken voor overtuigende communicatie.

Inmiddels heb ik tientallen grotere en kleinere bedrijven geholpen met het vergroten van hun online zichtbaarheid, het duidelijk maken van bedrijfsovernames (ook op social media) en het geven van advies en workshops over social media.

Dit zorgt ervoor dat ik praktijk kennis heb en bij verschillende klanten kan controleren wat wel en niet werkt. Dit helpt ontzettend om systemen te ontwikkelen om social media effectief in te zetten.

Volg me ook op Instagram:

 

Bewaren

Bewaren