Over CommunicatieVogel

CommunicatieVogel is ontstaan uit de passie om ondernemers te helpen met hun communicatievraagstukken, zoals het verbeteren van de website, social media en weten welke uitstraling je bedrijf nu daadwerkelijk heeft bij je klant en doelgroep.

Daarom geef ik bedrijven advies over de interne, externe communicatie en het gebruik van social media. De uitvoering van het advies kan ik ook op me nemen.

Er zijn drie waarden die belangrijk zijn voor de werkwijze van CommunicatieVogel.

Nieuwsgierig

Zonder kennis kan je niets. Voordat we (jij en ik) weten wat we gaan doen met jouw communicatie, kijken we eerst naar jouw bedrijf en jouw doelgroep. Misschien heb je wel meerdere doelgroepen en moet je de communicatie daarop aanpassen. Welke factoren zijn van invloed op jouw doelgroep. Familie? Kwaliteit? Schoonheid? Status? Dit kan allemaal van belang zijn in je communicatie. Deze out-of-the-box denker kan je helpen om aansprekende teksten en acties te houden. Om jouw website, folders, brochures en Facebook, Twitter, Pinterest of welk ander sociaal medium dan ook te verbeteren bel je deze creatieveling.

Wetenschap

Natte vingerwerk, daar houd ik dus niet van. Als we weten wat voor bedrijf jij hebt en wie je doelgroep is, pas ik daar het social media plan op aan. Als je weet op welke manier jouw doelgroep beïnvloed wordt, kan je met behulp van verschillende theorieën jouw communicatie zo aanpassen dat de berichten het meest effectief zijn voor jouw doelgroep.

Delen

Delen hoort bij sociale media. Transparantie is van belang voor jouw volger. Daarom deel ik mijn kennis op het gebied van sociale media en communicatie. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Geen mooie website met één alinea tekst over “een verhaal dat je moet pakken” en ondertussen geen aandacht trekt. Maar een website vol informatie waar je al gratis mee aan de slag kan. Heb je toch nog hulp nodig, dan kom ik persoonlijk bij je langs of gaan we Skypen.

De reis van CommunicatieVogel

CommunicatievogelIk, Merel Smedes, heb CommunicatieVogel begin 2014 opgericht met als doel het verbeteren van de interne en externe communicatie van organisaties en het midden en klein bedrijf (MKB).

Inmiddels heb ik tientallen grotere en kleinere bedrijven geholpen met het vergroten van hun online zichtbaarheid, het duidelijk maken van bedrijfsovernames (ook op social media) en het geven van advies en workshops over social media.

Dit zorgt ervoor dat ik, naast theoretische kennis, praktijk kennis heb en bij verschillende klanten kan controleren wat wel en niet werkt. Dit helpt ontzettend om systemen te ontwikkelen om social media effectief in te zetten en om te controleren of het systeem werkt.

Bewaren

Bewaren