Communicatieadvies - CommunicatieVogel.com

Communicatieadvies

Communicatieadvies kan over twee kanten gaan. De externe communicatie, zoals je website en reclame, en de interne communicatie, zoals de manier waarop het management met de uitvoerende krachten communiceert. Als je advies nodig hebt voor je imago en positionering kan het zelfs over beide gaan, omdat gedrag ook een grote factor is voor je imago en positionering. Voor allround en externe of intern communicatieadvies kan ik je helpen.

Externe communicatie

Je website, je brochures, folders, sociale media, persberichten en de manier waarop je jouw telefoon opneemt. Het hoort allemaal bij de communicatie en reclame naar de (eventuele) klant.

Om zo effectief mogelijk te communiceren is het van belang dat jouw communicatiemiddelen op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor vergroot je jouw herkenbaarheid en daarmee ook je bekendheid. Door consistent te zijn kom je ook betrouwbaarder over. Met de juiste teksten en afbeeldingen kan je de positionering van je bedrijf optimaliseren. Daarmee creƫer je een voorkeurspositie bij de consument ten opzichte van jouw concurrenten. Dit is goed voor je omzet.

Een goede communicatie is dus van belang voor:

  • bekendheid
  • voorkeurspositie
  • herkenbare uitstraling
  • betrouwbaarheid

Dus bereik je niet de mensen die je wilt bereiken of heb je het idee dat er toch iets mis gaat? Neem dan contact met me op voor communicatieadvies.

communicatieadvies stappen

 

Contact voor gratis verkenningsgesprek

Interne Communicatie

De interne communicatie kan gaan over de manier waarop het management met de uitvoerende krachten om gaat. Merk je dat er veel fouten worden gemaakt? Soms licht dit aan de communicatie en onderlinge banden op de werkvloer. Om de interne communicatie te verbeteren kan ik een communicatieplan voor je maken.

Certificering

Goede communicatieplannen kunnen ook effect hebben op het behalen van ISO en MQM certificaten. Bij beveiliging worden vaak bewustwordingsprogramma’s ontwikkeld. Communicatie door middel van posters, voorlichtingen en interne communicatiemiddelen spelen hier vaak een rol bij.

Ook het MQM heeft onderdelen waarbij communicatie een rol speelt. Zoals feedback van klanten en personeel dat gebruikt wordt voor nieuw beleid.

Neem contact met me op voor een gratis verkenningsgesprek.