Bloggen is niet alleen leuk voor de SEO, maar ook om mensen bewust te maken van het nut van jouw product of dienst. Bloggen kan je persoonlijk doen, of zakelijk houden. Voor ik begon met Communicatievogel had ik een blog waarin ik social media uitzocht, ook op persoonlijk vlak of voor gebruik in het onderwijs. Er zijn meerdere dingen die je kan doen met een blog. In dit artikel ga ik in op alle voordelen die bloggen voor je bedrijf kan hebben. 

Ontwikkelingen binnen je bedrijf beschrijven

Bloggen over ontwikkelingen binnen je bedrijf is echt iets dat ik zou doen als ik een restaurant had of een modezaak. Het uitzoeken van nieuwe gerechten of kleding kan heel leuk zijn. Misschien ga je naar verschillende plekken toe of maak je grappige dingen mee. Over die ervaring kan je een bloggen.

Dit geeft het blog een persoonlijk tintje waardoor je lezers weten wie de persoon is achter het bedrijf. Hierdoor gaan mensen je meer gunnen en kopen ze daarom dat jurkje bij jou of gaan ze daarom met de eerste date naar jouw restaurant. Misschien delen zij ook ervaringen of krijg je tips over goede wijn of iemand die ook kleding maakt.

Ontwikkelingen in product

Stel je hebt juist een ingewikkeld product, of je schrijft boeken over beweging. Dan kan je soms verbeteringen tegenkomen. De ontwikkelingen kan je beschrijven in je blog.

Bijvoorbeeld bij iets technisch, dat je een mail hebt gehad met een klacht/compliment en dat je het toen zelf bent gaan uitzoeken. Op die manier laat je ook zien dat je de feedback van je klanten gebruikt. Hierdoor wordt de klant meer betrokken bij jouw bedrijf. Uiteindelijk gaat het daarom met social media. Door te bevestigen aan de klant dat je naar hem luistert wordt de band ook beter en krijg je eerder de voorkeur dan een bedrijf dat dit niet doet.

Toepassingen van het product per jaargetijde

Dit is één van mijn favoriete blogvormen. Bijna bij alles kan je dit gebruiken, heb je een schoonmaakbedrijf? In het voor- en najaar bloggen over de grote schoonmaak. Heb je een restaurant? In elk jaargetijde bloggen over de maaltijden die daarbij passen. Heb je een schildersbedrijf? Blog over de kleuren van het seizoen. Je kan het zo gek niet bedenken, elk praktisch bedrijf kan hier iets mee doen. Dit kan je ook per week doen.

Vind een leuk weetje dat bij de week past en gebruik hem voor je blog.

Nog een paar tips voor het bloggen

  • In de blogs kan je links verwerken naar het product dat je wilt verkopen.
  • Verspreid je blogartikelen op social media zodat je meer bekendheid krijgt.
  • Je kan ook alle vormen van de blogs door elkaar gebruiken. Maak dan wel de jaargetijde blogs persoonlijk, aangezien de eerste twee vormen ook persoonlijk zijn.
  • Laat in ieder geval zien dat je weet waar je het over hebt.

Wil jij ook bloggen voor je bedrijf, maar vind je dit lastig? Neem dan contact met me op voor advies.

Wil je juist dat ik voor je blog? Neem dan contact met me op voor een tekst strippenkaart. Door goede afspraken, regelmatig overleg en me iets te vertellen over je bedrijf kan ik leuke heldere blogs voor je schrijven.