Bloggen voor geld is iets wat ik eigenlijk elke dag doe, maar er zijn meerdere manieren waarop ik dat doe. Je kunt bijvoorbeeld bloggen voor je eigen website. Dit blog schrijf ik bijvoorbeeld duidelijk voor mezelf. Als je dan een product of dienst op je eigen website verkoopt, kan een blog voor klanten zorgen.

Maar er zijn ook nog andere manieren van bloggen voor geld, zoals wanneer je influencer bent of een affiliate blogger en je kunt als ghostwriter aan de slag. In dat geval schrijf je in de naam van anderen en krijg je per tekst betaald, of misschien kun je royalties afspraken maken.

Bloggen voor geld

Als je een eigen bedrijf hebt kan bloggen in eerste instantie voelen als iets waar je veel moeite in steekt, maar waar niet snel wat uitkomt. Dat hoeft helemaal niet waar te zijn.

Het komt regelmatig bij voor dat cliënten van mij die mijn B.L.O.G. methode gebruiken binnen één maand of zelfs één week na het schrijven van een blog hier een klant door krijgen. Dit zijn allemaal dienstverleners, dus het levert ze gelijk tientallen tot honderden euro’s op. Dan is een uurtje bloggen eigenlijk heel goedkoop .

Dit komt doordat bloggen nog belangrijker is dan zichtbaarheid op social media voor consumenten om echt tot een aankoop over te gaan. Onderzoek laat zien dat bloggen helpt om een vertrouwensband met de lezer op te bouwen. Daarnaast kan het gebruikt worden om extra informatie over producten of diensten te geven. Iets wat voor mensen die graag nadenken voordat ze wat aanschaffen belangrijk is (1).

Je kunt grote en kleine producten promoten met je blog. Een ding weet ik wel, de succesvolste ondernemers hebben vaak een blog om meer verkeer naar hun website te krijgen. Daar zijn er vervolgens elementen toegevoegd die de kans op een aankoop (en dus geld verdienen met bloggen) vergroten.

Cliënten van mij hebben tot en met 90.000 websitebezoekers per maand en een heel groot deel daarvan (1000+ per dag) komt door het bloggen. 

Influencer/ affiliate blog

Een influencer blog is vaak een uit de hand gelopen hobby blog, met als voordeel dat mensen uiteindelijk zoveel volgers hebben dat bedrijven ze interessant vinden. Hierdoor kunnen ze producten opgestuurd krijgen, maar steeds vaker krijgen ze geld voor het promoten van producten of diensten en dan spreek je eigenlijk van een affiliate blog. Voor bedrijven is werken met influencers vaak namelijk aantrekkelijker dan adverteren op Facebook (2).

Het is wel belangrijk dat de influencer iets adverteert wat past bij zijn of haar blog, anders komt het niet authentiek over(3).

Mensen komen dan op je blog en als ze via jouw blog een product van iemand anders aanschaffen, dan krijgen ze een deel van de opbrengst. Dit levert dus alleen maar inkomsten op, en geen risico’s zoals wanneer je zelf de producten levert (4).

Ook ik heb een affiliate programma voor mijn online programma’s.

Dus blog jij graag over social media en bloggen en wil je een affiliate link? Kijk dan even hier en neem contact met me op. 

Ghostwriter

Ook kun je als freelancer aan de slag als ghostwriter. Dan schrijf je in de naam van iemand anders blogs en krijg je per blog betaald. Je kunt een uurtarief vragen, een bedrag per tekst of schrijven per woord. Voor elk van deze manieren om geld te krijgen voor je blog is wat te zeggen.

Immers, als je schrijft per woord kun je per ongeluk heel langdradig worden, maar als je schrijft en een uurtarief hebt voelt het raar als je even geen inspiratie hebt en op YouTube een filmpje van katten bekijkt.

Hulp met bloggen voor geld

Bloggen voor geld kan dus door voor je eigen bedrijf te bloggen en daar klanten uit te halen. Daarnaast kun je als influencer of affiliate bloggen aan de slag om een commissie te verdienen bij elke sale die via jouw website is gekomen en ten derde kun je als freelancer bloggen namens anderen en daarmee geld verdienen.

De manier waarop je blogt, is bij bijna alle vormen vergelijkbaar. Technieken om lezers te trekken zijn hetzelfde, of je nu blogt voor jezelf of een affiliate blog hebt. 

Wil jij aan de slag met bloggen en blogs zo schrijven dat ze verkeer naar je website genereren? Vraag het gratis e-boek “Hoe je onvergetelijk blogt” aan,

of doe mee met de B.L.O.G. Masterclass

of schrijf je direct in voor de Onvergetelijk Hoog Bloggen Sessies. 

Plan een vrijblijvende Uitvogelsessie om eerst kennis te maken en uit te vogelen waar jouw kansen liggen. 

Bronnen:

  1. Srivastava, R. (2014). Mathematical Assessment of “Blogging Effect” on Consumer Buying Behavior. , 3, 1-9. https://doi.org/10.14810/IJBISS.2014.3201.
  2. Hughes, C., Swaminathan, V., & Brooks, G. (2019). Driving Brand Engagement Through Online Social Influencers: An Empirical Investigation of Sponsored Blogging Campaigns. Journal of Marketing, 83, 78 – 96. https://doi.org/10.1177/0022242919854374.
  3. Esch, P., Arli, D., Castner, J., Talukdar, N., & Northey, G. (2018). Consumer attitudes towards bloggers and paid blog advertisements: what’s new?. Marketing Intelligence & Planninghttps://doi.org/10.1108/MIP-01-2018-0027.
  4. Venugopal, K., Saumendra, D., & Nagaraju, M. (2013). Business Made Easy By Affiliate Marketing. Journal Of Business Management & Social Sciences Research, 2, 50-56.