Bloggen op Linkedin Pulse iedereen wil het, niemand kan het. Tenminste als je Nederlands als taal hebt ingesteld. Heb je Engels als taal ingesteld? Dan kun je wel bloggen met Linkedin Pulse. Linkedin Pulse biedt daarmee een groot platform waarmee je nationaal en internationaal bereik hebt op het onderwerp waarover jij blogt. Met een Nederlands account kun je de Linkedin Pulse artikelen wel lezen, maar dus niet schrijven. In dit artikel ga ik in op wat Linkedin Pulse is en hoe je er een blog op plaatst.

Wat is Linkedin Pulse

Linkedin Pulse is het blogplatform van Linkedin. Daarin kun je op persoonlijke naam een blog schrijven waaruit jouw expertise over dat onderwerp blijkt. Met bloggen op Linkedin Pulse kun je duizenden mensen bereiken, vaak meer dan op je eigen website blog als je daar onregelmatige updates hebt zoals minder dan 1 keer per week. Mensen kunnen je dan ook gaan volgen. Ik heb bijvoorbeeld door 1 blog op Linkedin Pulse 3 volgers erbij gekregen. Wie weet wat meerdere blogs doen.

Feed op Linkedin Pulse

Wat voor bedrijf je ook hebt, op Pulse kun je erover bloggen. Als je jouw blog publiceert krijgen al je volgers en connecties daar een bericht over direct na de publicatie.

Daarnaast komt je bericht rechts in beeld te staan bij de Linkedin Pulse feed (de onderwerpen links in beeld). Daar kunnen alle mensen die op die feed kijken de titel van jouw blog op Linkedin zien en erop klikken om het te lezen. Ook kun je jouw bericht tags (0nderwerpen) geven die passen bij je bedrijf of het onderwerp van het blog, zodat mensen die daarop zoeken je kunnen vinden.

Een blog schrijven op Linkedin Pulse

Om te bloggen op Linkedin moet je eerst je taalinstelling veranderen naar Engels. Als je dan naar je tijdlijn gaat zie je bovenaan dit staan. Als je dan klikt op Publish a Post kun je beginnen met bloggen op Linkedin.

blog plaatsen op Linkedin

 

Daarna kun je beginnen met typen. Bloggen op Linkedin werkt bijna hetzelfde als bloggen op een wordpress site of bloggen op Blogspot. Je kunt headings geven. Een citaat plaatsen, links in de tekst plaatsen naar andere website’s, zoals je eigen. Daarbij kun je ook afbeeldingen, audio-opnames en video’s in je blog plaatsen.

Het is alleen niet mogelijk om de afbeelding een ander formaat te geven. Dus geef het bestand het formaat dat je wilt gebruiken.

De impact van je Linkedin blog meten

Natuurlijk wil je ook weten hoeveel effect je blog heeft. Hoeveel mensen hebben je blog op Linkedin gelezen en wat hebben zij ermee gedaan? Je kunt in de startpagina bij je naam klikken op “X people viewed your post” en dan afhankelijk van hoe lang geleden je het bericht hebt geplaatst kan er iets staan als “in the last  days”. Als je dan klikt op het aantal kom je bij de statistieken.

Bij die statistieken kun je zien hoeveel mensen je bericht hebben gelezen. Hoeveel mensen je bericht interessant vinden. Wie je bericht heeft gedeeld en natuurlijk niet onbelangrijk in welke branche ze werkzaam zijn, wat voor positie ze bekleden, in welke regio ze wonen en hoe ze op je blog zijn gekomen, bijvoorbeeld via Linkedin of andere social media of zelfs doordat ze Pulse checken.

linkedinstatistiek

Voor de mensen die mijn blog op Linkedin willen zien: https://nl.linkedin.com/pub/merel-smedes/79/4aa/405

Wat gebeurt er als je jouw taalinstelling weer terug verandert naar Nederlands?

Op je profiel is je post niet meer terug te zien. Wel staat je blog nog op Pulse, maar via jouw publicaties kun je hem niet terug vinden, dan kom je bij de startpagina van Pulse terecht. De URL (webadres) blijft wel bestaan, dus sla die even op. Je hebt echter geen toegang meer tot de statistische gegevens over de lezers van je blog.

Als je dan je Linkedin profiel weer met de Engelse taal instelt. Staat je post weer op je profiel en kun je de statistieken ook weer inzien.

Heb je meer hulp nodig met LinkedIn? Doe dan mee met 52 Weken LinkedIn Inspriatie. 

Pin deze handige infographic van Pixelray.

bloggen op linkedin pulse

Ga jij nu ook bloggen op linkedin? Laat het me weten in een reactie.