LinkedIn is het grootste zakelijke sociale netwerk ter wereld met ruim 500 miljoen leden. Veertien jaar na oprichting is het hoogtepunt echter nog niet bereikt; iedere seconde komen er twee leden bij! LinkedIn wordt veel gebruikt door HR-managers en recruiters om ideale kandidaten voor hun vacatures te vinden en veel bedrijven plaatsen hun vacatures op LinkedIn. Maar… Je kunt zoveel meer met dit prachtige medium, vooral als ondernemer!
Ik heb het onlangs zelf nog gemerkt bij mijn blog ‘Taal niet belangrijk?! De 10 grootste afknappers’. Ik plaatste deze in verschillende groepen op LinkedIn en zag dat mijn blog erg goed werd gelezen.

Met dit zakelijke netwerk blijf je mooi op de hoogte van ontwikkelingen in jouw vakgebied, je kunt bedrijven volgen, potentiële klanten ontmoeten, sparren met vakgenoten en je dus profileren. De helft van de Nederlandse beroepsbevolking zit op LinkedIn. Zonde dus om LinkedIn links te laten liggen als jij meer omzet wilt behalen. Met deze 7 tips haal jij meer uit LinkedIn! Besluit je na het lezen van de tips om te gaan adverteren? Dan heb ik nog eens 3 extra tips.

1. Zorg ervoor dat er een link naar jouw website in je LinkedInprofiel staat.

Wanneer mensen jouw profiel bezoeken kunnen ze direct doorklikken. Het is zonde om deze kans niet te benutten. Meerdere websites? Geen probleem. Je kunt er in totaal drie toevoegen. Het toevoegen van jouw website is een goede manier om meer leads via LinkedIn te verkrijgen.

2. Een aantrekkelijk en uniek profiel springt er zeker uit tussen al die miljoenen Nederlanders die lid zijn.

Je kunt prachtige foto’s toevoegen of video’s die automatisch afspelen wanneer iemand jouw profiel bezoekt. Als jij een uniek, creatief en innoverend bedrijf hebt, dan mag jouw profiel daar best bij aansluiten. Wees lekker origineel!

3. Laat jezelf zien.

Aardig gevonden worden is een belangrijke factor waarom mensen zaken met je doen. Daarom is het belangrijk om ook een beetje informatie over jezelf buiten werk om op Linkedin te geven. Nee niet in je berichten, rustig maar… Op je profiel. Daar kun je bijvoorbeeld neerzetten welke muziek je leuk vindt of welke hobby’s je hebt. Voor mensen met een overeenkomstige hobby kan dit zomaar de reden zijn om met jou zaken te doen in plaats van met je concurrent.

Vooral als je een bedrijf hebt dat niet écht uniek is, kan dit je bedrijf juist uniek maken.

 

4. LinkedIn is net zoals Twitter, Facebook of Instagram een medium om te onderhouden.

Met één berichtje per week sla je nog geen deuk in een pakje boter. Wil je meer omzet uit LinkedIn behalen dan moet je, je er ook voor inzetten. Plaats regelmatig berichten. Plaatsen, wanneer dan ook op de dag of in de week, is altijd beter dan helemaal niets plaatsen. Vroeg in de ochtend is wel het meest ideale tijdstip, dan krijgen berichten de meeste betrokkenheid.

Dus tijdens het ontbijt… even de LinkedInapp erbij pakken!

Ook op zondag zijn ondernemers verrassend aanwezig op Linkedin, dat is me in ieder geval opgevallen uit eigen ervaring. Voor jou kan dit anders zijn, houd daarom altijd je statistieken goed bij om je plaatsing-strategie te optimaliseren.

5. Een call to action mag niet op de website ontbreken, dus ook niet op jouw LinkedIn pagina.

Vertel hoe jij jouw klanten kunt helpen met jouw product. Welk probleem los jij voor jouw klanten op? Zorg ervoor dat de call to action prominent aanwezig is en reageer ook tijdig op verzoeken en vragen. Wees actief en aanwezig. Het zal worden beloond.

In een call to action geef je heel duidelijk aan wat mensen moeten doen, zoals:

  • Klik op de link.
  • Like dit bericht.
  • Reageer.

6. LinkedIn heeft verschillende groepen waar jij lid van kunt worden.

Netwerken, daar draait LinkedIn om! Het plaatsen en meepraten in groepen vergroot de kansen op nieuwe leads. Dus get social! Doe mee aan LinkedIn discussies, geef commentaar of plaats jouw eigen blogs en berichten om mensen aan het praten te krijgen.

7. Reageer op zoektochten.

Regelmatig komen in mijn tijdlijn oproepjes langs van bedrijven of personen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een dtp’er, tekstschrijver, coach of adviseur. Veelal word ik door andere personen in deze zoekberichten genoemd in de reactie (taggen). Iemand leest de oproep, denkt aan mij en laat mijn naam achter zodat ik de oproep zie en erop kan reageren. Hartstikke fijn natuurlijk! Om meerdere redenen; ik kom onder de aandacht van een nieuwe potentiële klant én bij het zien van de oproep denken mensen aan mij, wat natuurlijk altijd goed is. Ik doe het zelf ook. Mensen taggen waarvan ik denk ‘ja, die passen daar perfect bij’. Wie goed doet, wie goed ontmoet.

Zes van de zeven tips zijn gratis toe te passen. Wil je snel resultaat en ben je bereid ervoor te betalen? Dan kun je natuurlijk ook adverteren op LinkedIn. Je bereikt direct mensen die lid zijn geworden om hun netwerk uit te breiden, die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en tijd willen investeren (Facebook is om tijd te spenderen, spelletjes doen het hier bijvoorbeeld goed. LinkedIn is om tijd te investeren, mensen willen leren en ontwikkelen).

Pin ook deze handige infographic om alle tips bij de hand te hebben.

Heb je meer hulp nodig met Linkedin? Dan kun je meedoen met 52 Weken LinkedIn Inspiratie. 

7 Tips voor klanten via Linkedin

 

Bronnen: http://www.business2community.com/linkedin/7-ways-to-use-linkedin-to-gather-leads-01251273