Iedereen kent vast wel iemand met een reisblog. Een blog beginnen is wat veel mensen doen in deze tijd van het jaar. Ik lees de laatste tijd regelmatig nieuwe updates van iemand die voor het goede doel een maand naar Afrika is vertrokken. Super leuk! Andere mensen bloggen juist voor hun hobby, over hun kind, gezondheid (zoals over smoothies) of voor hun bedrijf. Het maakt niet uit waarom je blogt, als jij in de voetstappen van mij en vele anderen wilt volgen heb ik vijf redenen voor je waarom een blog beginnen zo’n goed idee is.

Een blog beginnen heeft meerdere voordelen:

blog beginnen

  • Het is leuk.
  • Het stimuleert je eigen ontwikkeling.
  • Je bouwt er autoriteit mee op.
  • Het trekt bezoekers naar je website.
  • Het helpt je omzet te verhogen.

Bloggen is leuk

Bloggen is leuk. Het maakt je creativiteit los en brengt je op nieuwe ideeën. Vooral als je over je hobby schrijft voelt bloggen totaal niet als werk. Daarom kun je soms een heel weekend bezig zijn met bloggen. Dat is weer eens wat anders dan een Netflixmarathon.

Bloggen stimuleert je ontwikkeling

Jij wilt iemand iets vertellen, om iets te kunnen vertellen moet je weten waarover je het hebt. Je gaat ideeën uitwerken en plannen maken. Je ontwikkelt deze plannen daarna verder en daardoor vergroot jij ook je kennis.

Als jij een tekst plant weet je dat er informatie in moet staan over een bepaald onderwerp. Dit kan een onderwerp zijn dat je al helemaal in je geheugen hebt, of waarvoor jij een boek kent waaruit je kunt citeren.

Bijvoorbeeld over de geschiedenis van mode als jij een fashion blogger bent. Doordat jij je boodschap goed wilt overbrengen bekijk je dat boek nog eens en zo kom je weer nieuwe informatie tegen. Dat is de eerste manier waarop schrijven je ontwikkeling verder helpt.Blog beginnen

De tweede manier waarop bloggen jouw ontwikkeling ondersteunt is dat je soms vastloopt tijdens het schrijven van een tekst. De tekst roept vragen op en om deze onduidelijkheid weg te halen moet je die vraag beantwoorden. Ook daarvoor ga je weer op onderzoek uit.

Ook als je jouw blog gebruikt voor poëzie kan dit je ontwikkeling ondersteunen. Dit komt doordat je niet alleen schrijft voor jezelf, maar ook voor anderen.

Met bloggen bouw je autoriteit

Eerder had je een diploma en veel werkervaring nodig om expert op een bepaald gebied te zijn. Nu telt dat nog steeds, maar kun je ook je expertise laten gelden met een blog. Daarin laat je jouw kennis zien en kunnen de lezers zelf bepalen of ze jou een geloofwaardige expert vinden. Hoe meer je over een onderwerp schrijft, hoe groter je expertise wordt en hoe beter deze overkomt. Dit geldt voor elk vakgebied.

Daarom kan er zomaar een 13 jarige blogger super belangrijk worden in de modebranche.

Bloggen trekt bezoekers naar je website

Zei ik al dat je regelmatig nieuwe blogs moet schrijven? Doordat je op die manier je website in beweging houdt, wordt bij beter geïndexeerd door Google en andere zoekmachines. Je hoeft je blog dan niet eens SEO technisch te schrijven, de beweging is al een actie waardoor je een plusje van Google krijgt. Hierdoor word je sneller gevonden en komen mensen eerder op je website.

Social networking sites, zoals Facebook en Twitter, kun je ook gebruiken om jouw blog op te promoten. Elk nieuw artikel kun je zelf delen en als je er deelknoppen bijvoegt, zoals bij mij onderaan het artikel, kunnen anderen het ook voor je delen. Op die manier kun je een sneeuwbaleffect krijgen.

Bloggen kan dus op twee manieren voor extra bezoekers naar je website zorgen.

Door te bloggen krijg je meer

blog beginnenOf je nu blogt voor de zaak of omdat je het leuk vindt. Na verloop van tijd krijg je goodies. Dit kan zakelijk meer omzet betekenen, omdat mensen jouw expertise inzien en jou willen inhuren voor je dienst of jouw product kopen. Als je privé blogt kan dit betekenen dat bedrijven je iets opsturen om over te bloggen.

Ik weet nog als de dag van gisteren dat iemand mij belde voor advies over community’s omdat ik daar een blog over had geschreven en dat een half jaar nadat ik het blog online had gezet. Een week later zat ik met haar aan de telefoon voor een adviesgesprek. Geduld is dus wel een schone zaak, maar het komt en als je dagelijks blogt komt het sneller.

Bedrijven sturen ook producten op naar bloggers omdat dit hun omzet ontzettend kan verhogen. Dit komt doordat bloggers over het algemeen meer online aankopen doen en mensen die de blogs lezen ook. Het is dus een manier om de doelgroep beter te bereiken. Laat die goodies dus maar komen.

Wil je weten hoe bloggen precies werkt voor je bedrijf? Doe dan mee aan de zakelijk bloggen sessies.

Heb je vragen over hoe je jouw blog kunt beginnen of inzetten? Neem vrijblijvend contact met me op voor een uitvogelsessie.

Uitvogelsessie plannen

Bronnen:

Infographic door Pixelray.

waarom blog beginnen